Miałam 13 lat i był to mój pierwszy chłopak…. Czekałam na ten pocałunek jak na cud - a wyszło jak z komedii. Nosy się zderzyły, zęby stukneły a magia uciekła gdzieś bokiem. No cóż , przynajmniej się dowiedziałam że bajki kłamią ![]()
To ja miałem na odwrót.
U mojej podstawówkowej Kasi na poddaszu,warunki były baśniowe…I sprawdzały się ![]()
Ale w dorosłym życiu,coś się ulotniło…Coś,jakby świat czlowieka przestał lubić…
Te wszystkie licealne pocałunki…Jakoś tam je pamiętam ale…Pojawiły się"dreszcze",strachy jakieś…Niepewność
Tego nie było gdy miałem 14 lat…
Stres…
Ale minęło na szczęście,jeszcze przed maturą.A w odsieczy,jak zwykle"Kasia’.Zayebista dziewczyna która łączyła ligę angielską z…rolniczymi uprawami
![]()
Ona jakoś łączyła obowiązki z przyjemnościami…Pewnie dlatego że szybko została sama na tym łez padole…
Fajna dziewczyna.W typie Susan Sarandon…Podobno wyjechała jeszcze za komuny,właśnie do Anglii…
Ja przepraszam, że ja trochę odbiegnę od tematu, ale co Wy myślicie o ludziach, którzy mają prawie 40 lat, a nigdy się nie całowali?
Że dużo stracili
Każdy ma swoje tempo i swoje potrzeby. Dla niektórych bliskość fizyczna czy romantyczne relacje są ważne, dla innych niekoniecznie. To że ktoś w wieku 40 lat nigdy się nie całował , nie musi oznaczać niczego złego - może tak się po prostu ułozyło, może nie miał okazji, może nie czuł potrzeby albo czeka na właściwą osobę. Każdy żyje po swojemu.
Ja tam swój pierwszy “prawdziwy” pocałunek miałam dopiero w wieku 48 lat
To było z kimś naprawdę ważnym i z gorącymi uczuciami. Oczywiście, że wczesniej coś tam było
, ale właśnie ten był naprawdę szczególny. Czułam coś więcej niż tylko chwilę - to się pamięta.
Na to na szczęście,nie musze [bo nie potrafię!] odpowiedzieć.
Moj pierwszy,powazny pocałunek, czy raczej kilka, mial miejsce bodaj w 7 klasie.W 8 było tego więcej a potem się trochę"zaszpunktowało" ale tylko do 3 klasy liceum.
Chce przez to powiedzieć że tego o co zapytałeś,nawet nie potrafię sobie wyobrazic.I NIE CHCĘ! ![]()
Co nie zmienia faktu iż jestem jak najdalszy od oceniania ludzi przez taki pryzmat.To jak i kiedy ktoś się całuje, to już doprawdy jego i wyłącznie jego, sprawa.
I tak trzymaj!!![]()
![]()
![]()
![]()