A tu nie wiem
Co by bylo gdyby? Ja sobie stopy poparzylm na trasie Don Quijote w tenisówkach. Bylo zalozyc martensy
Myślę jednak, że rycerze w tenisówkach nie byli, więc raczej swoich stóp nie krzywdzili
Ale zapach przypalenizny
Nie martw się. Wiatr ich nie przypalał. Żyli w innych czasach niż Ty (chyba).
Marzenie o podróżach w czasie niekoniecznie w formie jakiej się spodziewamy jest do realizacji
Szczegóły stroju? Mieli gorzej
Azotoksu nie znali więc co ich zjadalo pod zbroją? Wole nawet nie myśleć
Według Długosza śpiewano. Jego ojciec brał udział w tej bitwie, więc musiał to wiedzieć.
Czyli wiadomosc z pierwszej ręki?
Choc rodzice czasem wykazuja sklonnosci do mitomanii. Ale Bogiem slawiena Maryja jako haslo bojowe w stosunku do zakonu maryjnego ma swoj ironiczny sens
Za to było poważne oziębienie, zwane małą epoką lodowcową. Trwało ponad wiek w Europie północnej w Polsce, zaczęło się w II połowie XV wieku i trwało niemal do końca XVI, kiedy zamarzał Bałtyk, a po nim wystąpił krótki okres tego, co dziś. W 1643/4 nie było w ogóle zimy, a w styczniu była taka temperatura, że w lutym obrodziło zboże. Opisem tego Sienkiewicz rozpoczął Ogniem i Mieczm.
Yuppi, a co sie stalo z “boską Gretą”
Z Trumpem poszla na ugodę?
Ale oni śpiewali rano przed 9.00 to nie było jeszcze tak gorąco.
Dobudzili zespół
Bo o tej godzinie to zanim zapakowali sie w zbroje
@birbant robie sie zlosliwa lemoniada
Dlaczego nie? Już w czasach rzymskich noszono adidasy, co uwiecznił Sienkiewicz w Quo Vadis, a Kawalerowicz wiernie sfilmował:
O klimacie z kronik mógłbym słuchać dłużej
FBI przeszukało mieszkanie Trumpa na Florydzie i wyniosło pudła z dokumentami. Słyszałaś coś więcej na ten temat może ?
Dostała rozdwojenia jaźni…
Owszem blond koleś! moze sie przekona, ze z systemem nie wygra?
To ze żyje jak żyje? pracowalalismy w korpo
Masz prawa i obowiazki i jak wlazles miedzy wrony to demokracja nie polega na tym, ze kradniesz
Dzielisz sie pomyslami, a ze czasem sa one niebezpieczne?
Długosz mitomanem nie był, choć trochę przesadzał z krytykowaniem Jagiełly, ale za to mizoginem, jak się patrzy…
Mizogin to tu nazwa sie macho man. Iberyjski
A swoja drogą czy kobieta na pokladzie przynosi pecha?