lepszych od ludzi karpi i innych harmonijnych ryb, rybożernych nie spotka odpłata.
Człowiek to największy drapieżnik na tej planecie
„Lecz gdy oni z radości jeszcze nie wierzyli i pełni byli zdumienia, rzekł do nich: «Macie tu coś do jedzenia?» Oni podali Mu kawałek pieczonej ryby. Wziął i jadł wobec nich.” Łk 24:41-43
Zgadnij kto
Pewnie kościelny diabeł
a ja juz myslalam, że robię tu za pierwszą naiwną.
Teraz to faktycznie strach jesc ryby z Morza Srodziemnego, bo przy tej migracji na pontonach to rybki maja uzywanie, a Ty kanibalem w drugim pokoleniu zostajesz.
Twój guru i mistrz
JEZUS nie mógłby krzywdzić żadnych stworzeń, ani odżywiać się tak nieharmonijnie.
A jednak zjadł
Papier wszystko przyjmie, nawet największe kłamstwa.
Będę pamiętał gdy po raz kolejny ogłosisz koniec cywilizacji
Na słuchaniu mnie można wygrać niewyobrażalnie dużo, a na niesłuchaniu równie wiele przegrać. Podczas mojego 75-letniego życia zaszły w tym świecie zmiany, w które chyba nikt by wcześniej nie uwierzył…
Na razie to moja cierpliwość zaczyna być na wyczerpaniu.
Ale skoro kolekcjonujecie harmonijne wpisy? To sprawa zaczyna wygladac na rozwojową
Największym wrogiem proroków są ich własne przepowiednie
Raczej skryby, ktorzy to zapisują.
Dobrze, ze Nostradamus nieharmonijny i za wysokie progi. Bo dopiero bysmy mieli…
Nie mogę się doczekać smaku wigilijnego karpia i myślę, że się niestety nie doczekam…
Dlaczego miałbyś się nie doczekać?
Bo tu gdzie jestem, raczej karpii nie ma.
Jednego ciężkiego grzechu będziesz mieć mniej.
Może zjem jakiegoś smażonego dorsza za to
W ogóle smaki ryb mi odpowiadają, ciekawe, czy jakoś genetycznie przez to nie jestem lekko odmieniony…