Papieżem będę, jeśli za mordowanie nieporównanie

lepszych od ludzi karpi i innych harmonijnych ryb, rybożernych nie spotka odpłata.

Człowiek to największy drapieżnik na tej planecie

2 polubienia

„Lecz gdy oni z radości jeszcze nie wierzyli i pełni byli zdumienia, rzekł do nich: «Macie tu coś do jedzenia?» Oni podali Mu kawałek pieczonej ryby. Wziął i jadł wobec nich.” Łk 24:41-43

Zgadnij kto :wink:

1 polubienie

Pewnie kościelny diabeł

:rofl::rofl::rofl: a ja juz myslalam, że robię tu za pierwszą naiwną.
Teraz to faktycznie strach jesc ryby z Morza Srodziemnego, bo przy tej migracji na pontonach to rybki maja uzywanie, a Ty kanibalem w drugim pokoleniu zostajesz.

1 polubienie

Twój guru i mistrz :wink:

JEZUS nie mógłby krzywdzić żadnych stworzeń, ani odżywiać się tak nieharmonijnie.

A jednak zjadł :wink:

1 polubienie

Papier wszystko przyjmie, nawet największe kłamstwa.

Nie tylko papier głupoty przyjmuje, komputer też:

1 polubienie

Będę pamiętał gdy po raz kolejny ogłosisz koniec cywilizacji

3 polubienia

Na słuchaniu mnie można wygrać niewyobrażalnie dużo, a na niesłuchaniu równie wiele przegrać. Podczas mojego 75-letniego życia zaszły w tym świecie zmiany, w które chyba nikt by wcześniej nie uwierzył…

Na razie to moja cierpliwość zaczyna być na wyczerpaniu.
Ale skoro kolekcjonujecie harmonijne wpisy? To sprawa zaczyna wygladac na rozwojową :wink:

Największym wrogiem proroków są ich własne przepowiednie :grin:

1 polubienie

Raczej skryby, ktorzy to zapisują.
Dobrze, ze Nostradamus nieharmonijny i za wysokie progi. Bo dopiero bysmy mieli…

Nie mogę się doczekać smaku wigilijnego karpia i myślę, że się niestety nie doczekam…

Dlaczego miałbyś się nie doczekać?

Bo tu gdzie jestem, raczej karpii nie ma.

1 polubienie

Jednego ciężkiego grzechu będziesz mieć mniej.

Może zjem jakiegoś smażonego dorsza za to :wink:
W ogóle smaki ryb mi odpowiadają, ciekawe, czy jakoś genetycznie przez to nie jestem lekko odmieniony…