Papieżem będę, jeśli za mordowanie nieporównanie

W minionym ustroju preferowałem postawę efektywnościową, by zdecydowanie bardziej wiedzieć, niż mieć.Satysfakcjonująco zdobywałem wiedzę dla własnego rozumienia świadomościowego. U mnie się wszystko zgadza, nie tak jak w ludzkiej nauce i religiach, bo ja nie muszę siebie i innych oszukiwać.

:rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Ale jakbyś dawał głowę, że zmyślam, iż zasadniczo przyczyniłem się do odsunięcia marksistów od rządzenia, przez co zmieniłem cały ludzki świat, to już byś jej nie miał na swoim miejscu. Oczywiście nie mówię, że ja sam ludzki świat zmieniłem. Byłem w wielkiej piątce z JP II, Reaganem, Margaret Thatcher, Lechem Wałęsa, no i moja skromna osoba.

Na szkolnym balu przebierańców?

Tyle że nie wie o tym ani wspomniana czwórka, ani zapewne kolejna setek setka

1 polubienie

Może w końcu zamieszczę tu nagrania mojego autorstwa, odtwarzane przez radiowęzły wszystkich państwowych zakładów pracy w Polsce, i wieszane w gablotach zakładowych jako najważniejsze wytyczne dla milionów zwolenników Solidarności, ale wahających się, jak głosować 4.06.1989.

Obawiam się, że wrodzone lenistwo weźmie górę

1 polubienie

Ale jakbyś dawał głowę, że zmyślam, iż zasadniczo przyczyniłem się do odsunięcia marksistów od rządzenia, przez co zmieniłem cały ludzki świat, to już byś jej nie miał na swoim miejscu. Oczywiście nie mówię, że ja sam ludzki świat zmieniłem. Byłem w wielkiej piątce z JP II, Reaganem, Margaret Thatcher, Lechem Wałęsa, no i moja skromna osoba.

Czyli tak jak myślałem. Nici z nagrań

3 polubienia