Paryż 2024

Też tak do tego podchodziłem bo falowało.Ale ta kontuzja libero…Myślałem że sie posypało…
Ale MAMY MISTRZÓW!!!
Mistrzów poznaje sie po podnoszeniu się!!!

Nie mam sił.Jak mnie ktoś popchnie to upadnę…

3 polubienia

Jakby komuś było mało emocji, o 21:35 półfinałową walkę w boksie stoczy Julka Szeremeta. Oglądajcie, bo dziewczyna jest niesamowita

3 polubienia

Wierzę w Julkę ale Filipinka mimo wszystko,jest faworytką.
Ale będzie ciekawie bo obie,jak dotąd,szybkie jak diabli…

3 polubienia

400m.ppł panów.tyczka kobiet…Byliśmy kiedyś wielcy w tych konkurencjach… :thinking:

Po tym jak wczoraj Ingebrigtsen przegral 1500m.zastanawiałem sie jak dzisiaj pobiegnie inny Norweg,Karsten Warholm,na 400.ppł.
Półfinał…Niby bez błysku ale wygrał!

1 polubienie

Jestem. Byłem na spacerku, wypiłem piwko i, wreszcie zajarałem papieroska.
Omawiać tego meczu, sensu nie ma. Wygrało się i już!

To był dramatycznie masakryczny mecz z niesamowitą ilością emocji. Nie mam, absolutnie nawet cienia pretensji i żalu o ten III set, bo liczy się wynik. Srebro już mamy, złoto w tle. I w finale zapewne będziemy znowu mieć drogę przez mękę, cierpienie i tortury. Ale sam fakt, że polscy siatkarze zameldowali się do walki o złoto jest historycznym momentem polskiego sportu. Czekaliśmy na to 48 lat. Wierzę, że nasze chłopaki zrobią wszystko by wygrać kolejne spotkanie na absolutnym siatkarskim szczycie.

Jurek, za Twoje; czyżby masz u mnie, jak w banku kilka dobrych piw. Nie masz pojęcia, jak tymi słowy podniosłeś mnie na duchu i wyprostowałeś moralnie… :joy:

A teraz czekamy na Natalię i do bólu ściskamy kciuki.

3 polubienia

Udany dzień na io.
Kobieta pająk i siatkarze
:+1::muscle:

3 polubienia

Zawsze się cieszę jak ktoś CZYTA, to co napisane bo to wcale nie jest reguła… :innocent:
Siatka od zawsze,uczy wielkiej cierpliwości.To zazwyczaj długa gra i jest czas na wszystko.A ćwierćfinaly w Paryżu,tylko to potwierdziły.Nie widziałem tych 5-setowych gier ale wyniki mówią same za siebie…

A my,byliśmy już kiedyś,mistrzami 5 seta.Nihil novi :wink:
A swoją drogą,to jest absolutnie niesamowite jaka siła jest w tych chłopakach!

Patrzę na tyczkarki i wciąż mam przed oczami diabła w oczach Ani Rogowskiej… :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

A za chwilę…Kenneth Bednarek na 200m. :joy:
I na luzie,w 20 sekund,wygrał! :star_struck:

Uważam, że gdy biorę głos w dyskusji, to nie po to by słuchać samego siebie, ale tych, z którymi toczę rozmowę. Choć dziś nietrudno było by coś z rozmowy przeoczyć w tych emocjach.
A co do siatki, to już niech będzie tych 5 setów, byle wygrać tego ostatniego.
A to co nasi dziś w 4 zrobili, to niesamowite. I pociągnęli w tie-breaku. :+1:

1 polubienie

Czasem jest jednak odwrotnie.Gadasz z kimś i dosyć szybko okazuje się że to nie rozmowa a lansowanie czy raczej,przepychanie własnych zwidów…Zostawmy to.Nie czas i nie miejsce.
Zbyt wiele radości dzisiaj by to marnować :star_struck:

1 polubienie

Jak się cieszę, od początku wierzyłam w naszych siatkarzy. Zawsze podczas każdych ich meczów mam takie wewnętrzne przekonanie,że ta ekipa jest godnym rywalem dla innych reprezentacji.

3 polubienia

Godnym i niewygodnym… :smile:

1 polubienie

Piekna historia w dysku.Mlody Alekna,Litwin,jest godnym nastepcą swego ojca,Virgiljusa który był mistrzem jeszcze w latach 70-tych

2 polubienia

Jeżeli ktoś się spodziewał zaciętego boju między Francją a Italią o finał w siatce, to jest bardzo rozczarowany. I ja należę do tych rozczarowanych.
Gospodarze gładko, bez problemów ograli Włochów 25:20 25:21 25:21.
Włosi dziś mieli kryzys bo grali z Francuzami, jak my z nimi w grupie.

Zatem o złoto gramy z Francją.

4 polubienia

Good for us.
Tak wolę.

2 polubienia

W sumie wszystko jedno, bo to równorzędne ekipy. Trzeba wygrać i tyle.

1 polubienie

Z Francuzami spoko, ale liczyłem trochę na grę z Włochami w finale. Ależ to by była historia w dwa lata zagrać z nimi 3 finały - MŚ, Euro i teraz Igrzysk…

3 polubienia

Kolego @Farang wiesz coś o Szeremecie?

1 polubienie

Z Francuzami mamy poważne porachunki za ćwierćfinał w Tokio. W finale będzie ich mocniej bolało.

1 polubienie

Własnie skonczyły.Czekamy na werdykt…

WYGRAŁA!!!

3 polubienia