Paryż 2024

Przepiękny dzień mamy dzisiaj… :+1: :yum:

3 polubienia

Dla Julii…

Dzięki!!!Jesteś zayebista!!!

2 polubienia

Przyznam sie Wam, że w czwartym secie meczu z USA przełączyłem na pływanie synchroniczne przy stanie 10-7 dla Amerykanów, żeby sie nie denerwowac i wyciszyć. Po paru minutach wracam, patrzę a tu 17-17! Końcówka seta znakomita, a tie-break, to już koncert Polaków.

6 polubień

czytaja, czytają @collins02 .
Wczoraj miałem robote w domu. Przegapiłem godzinę rozpoczęcia. Huśtawka, od radości, rozpacz, wqrw do euforii. Wszystko w tym meczu było plus zwycięstwo.

3 polubienia

4:1 werdyktem sędziów. Bajka.
A finał będzie dziwny tak jak dziwna(y) jest jej rywal(ka) z Tajwanu.

„Tajwanka została w 2023 roku zawieszona przez Międzynarodową Federację Bokserską (IBA). Według szefa tej federacji Lin miała nie przejść testów płci.”

Finał w sobotę o 21.30

2 polubienia

5 polubień

Kiedyś,jeszcze za Niemczyka,ktoś nie zamknął mikrofonu podczas przerwy w meczu pań.Nie pamiętam która sypnęła wtedy…Śliwa?Skowrońska?Glinka?Ale poszła taka soczysta coorva że chyba doszła aż pod sufit :joy:

2 polubienia

To było słychać w czasie transmisji :slight_smile: I zaraz potem wyciszyli dzwięk.

Niby bez sensacji w porannej sesji ale…Jak widzę Chińczyków bijących w sztafecie 4x100m. min. Jamajkę i Kanade… :upside_down_face:

2 polubienia

Taki sezon (dla nie których) ogorkowy, że nawet olimpiada dobra.
Ja mam ostatnio tyle zajęć, że na forum wpadam jak po ogień i skróty tego co się w Paryżu dzieje są bardzo przydatne.
Zwlaszcza, że maja najczesciej wiecej sensu niz bredzenie co poniektorych "ekspertów " w TV.

3 polubienia

A to akurat , z tymi Chińczykami to nie jest takie dziwne.
Po latach dopracowali sie systemu selekcji, a mają z kogo wybierać.
Tylko może trenerów jeszcze im brokowac, bo jednak metody szkolenia sa trudne do podrobienia.

Raczej systemu dopingowego i to jeszcze z czasu igrzysk w Pekinie.Wystrczy sie im przyglądać.Jedynie w biegach nie byli w stanie tego ukryć…
I nagle teraz mają sprinterów,choć nikt o nich nie slyszal w sezonie ani w trakcie Diamentowej Ligi…
Tam trenerzy są tak potrzebni jak w NRD Z wykształceniem strickte medycznym

2 polubienia

To już kwestia szerokiej interpretacji slowa trener. :smile:
Może po prostu wyslali ich biegać w Tybecie?
A jesli chodzi o inne rodzaje dopingu? To już pewnie maja swoich, nie wszyscy siedzą w obozach korekcyjnych, bo im covid “spod skalpela” z laboratorium uciekł :wink:

200 m. mężczyzn

Złoto dla Botswany ale dalej…Ken Bednarek!
Amerykański Murzyn wychowany w Polskiej rodzinie,jeśli nie mylę jakichś drobnych faktów… :innocent:

2 polubienia

Mick Jagger na trybunach!!!

2 polubienia

Widziałem.

1 polubienie

No mniej wiecej. Pisalismy o nim jakies dwa lata temu jako nadziei sportu i ciekawostke w sensie nazwiska.

1 polubienie

Co się na tym świecie wyprawia…
Pakistaniec rzuca oszczepem 93 metry!!!
Nasi polegli w eliminacjach,krecąc sie wokół 82 metra.Tak na marginesie bo było ich,z jakichs powodów,trzech.

89.45…Tyle rzucił Hindus bo zdaję się,chyba @Bingola,kiedyś zastanawiał sie nad ich kondycją… :wink:

2 polubienia

NIe tyle nad kondycją, co w ogóle nad poziomem sportu w tym olbrzymim kraju. Ale widzę, że powoli Indusi (tak ponoć należy o nich mówić) coraz bardziej się starają podnieść poziom sportu.

3 polubienia

Eeee…Ale mają brąz w hokeju na “trawie”

2 polubienia