Paryż 2024

Gdzie czasy Jana Kowalczyka, że o Adamie Królikiewiczu nie wspomnę ?

2 polubienia

Samo sie nasuwa wspomnienie…Nawet mimo faktu,wykastrowanych igrzysk,SZCZEGÓLNIE właśnie w jeżdzictwie…
Miałem wpisane w programi jednego z kanałów,“fencing”.Ale niestety.Zamiast szermierki,rozbiegła sie po ekranie armia 12-15 letnich dziewczynek i pewnie będzie jazda figurowa na deskach lub skoki z poręczy na schody… :roll_eyes:
Gra w klasy zepewne czeka na swój olimpijski debiut…

2 polubienia

I breakdance. Poniżej ciekawy artykuł o zmianach dyscyplin w Igrzyskach.
Świat staje na głowie! Andrzej Lepper mówił już o tym 18 lat temu (sport.pl)
Marzy mi się proste przeciąganie liny między drużynami siłaczy :slight_smile:

2 polubienia

Niestety, Kwiatkowski nie pojedzie w wyścigu szosowym. Wycofał sie ze startu z powodów zdrowotnych.
Kwiatkowski wycofuje się z igrzysk w Paryżu! Oto powód (sport.pl)

2 polubienia

A ja sobie teraz oglądam Rafę z Djoko i jestem zachwycony tym, co robią. Gdy się skończy, wrzucę tu słów kilka.

Nie wierzę tak do końca.On się ostatnio w nic nie angażuje,zadowala sie rolą kelnera przez 8 lat [!!!],nigdzie nie znajduje “motywacji”.Na TDF ,w ciągu 2 ostatnich etapów,stracił 1 godz. 40 min.!!! :face_with_raised_eyebrow:
Mógł bez większego wysiłku być w “20”.
Skończył chyba 50-ty z 3,5 godzinną stratą…
Co innego Aniołkowski.To odkrycie sezonu.Chyba pierwszy Polak sprinter,od czasu Z.Sprucha.5 razy w tym roku,w tegorocznym Giro,meldował się w top-10 na etapie a raz był trzeci.
Może dobrze się stało?Zależy od trasy…

1 polubienie

Może byc niespodzianka :slight_smile:

1 polubienie

Zależy od trasy.No i to debiutant.Waleczny ale…samotny…W 40 milionowym kraju nie ma choć 3 facetow umiejących się ścigać… :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

To była chyba ostatnia taka okazja.Niemniej Iga mi dzisiaj wystarczyła.

1 polubienie

Masz rację. W II secie Nadal zagrał kapitalny tenis, ale tak samo zademonstrował się Djoković. Po Hiszpanie widać już wiek, jest wolniejszy, motoryka już nie ta. Ale umiejętności niesamowite. W sumie ten II set, to dla mnie tenisowa uczta była.

1 polubienie

Murzynce Gauff nie pomogła ta jej skupiona mina zdyscyplinowanej i pilnej uczennicy, która zawsze ma starannie odrobione lekcje. Przegrała z Donną Vekić 6:7 2:6. W II secie Vekić zagrała wyśmienicie, czego o Amerykance powiedzieć nie można.

Doszło do mnie, iż przegrała też Collins, ale jeszcze nie znam szczegółów.

Tymczasem aktualni mistrzowie olimpijscy i Europy w piłce ręcznej, Francuzi przegrali pod rząd 2 mecze z Danią i Norwegią. To jest już poważna sprawa.

1 polubienie

Właśnie zakończyłem maraton 4 zmian i obudziłem się…I tu taka wieść
Donna,to dla Ciebie!!!

2 polubienia

A niech Cię! Donna zapewne tego nie usłyszy, ale ja nie omieszkałem się skorzystać… :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Ju`z pisałem przy okazji któregoś turnieju…Strasznie niebezpieczna zawodniczka.Jak sie skupi to odbija jak Bjoern Borg.
Optymalna Iga jest szybsza ale…Gdyby przyszło im sie zmierzyć,może być gorąco.

1 polubienie

Najpierw ta Wang, czy jakoś tak. Sztangistka bardziej niż tenisistka. :joy:
Ale Iga już dwa razy ją obrobiła.
Z Vekić też dawała sobie radę bez problemów.
Tu chodzi tylko o dyspozycję Igi, bo jak jest w swojej formie, to nie ma się co bać.

1 polubienie

W grze dzień po dniu,nic nie jest oczywiste.Oby tak było jak mówisz.

1 polubienie

I tego się, kurna, trzymajmy.

1 polubienie

To nie defetyzm z mojej strony ale…To są igrzyska a dla tzw. drugiej linii zawdniczek to coś więcej niz dla głupich dzid jak Rybakina i temu podobne.
Zagrają czasem lepiej niz ktokolwiek sie spodziewa.
Iga MUSI sie skupić i wreszcie przestać spieszyć!

1 polubienie

Paolini, niestety przegrała 1:2.. “Moja ulubienica” grała słabo.

A Coco zamiast wziąć się do gry w II secie, histeryzowała i płakała.
Ubywa Idze rywalek.

2 polubienia

Mam 5 czynnych kanałów na igrzyska i na żadnym nie ma Igi :angry:
Natomiast w TRZECH miejscach jest TA SAMA transmisja gimnastyki…No coovra!!!