Gdzie czasy Jana Kowalczyka, że o Adamie Królikiewiczu nie wspomnę ?
Samo sie nasuwa wspomnienie…Nawet mimo faktu,wykastrowanych igrzysk,SZCZEGÓLNIE właśnie w jeżdzictwie…
Miałem wpisane w programi jednego z kanałów,“fencing”.Ale niestety.Zamiast szermierki,rozbiegła sie po ekranie armia 12-15 letnich dziewczynek i pewnie będzie jazda figurowa na deskach lub skoki z poręczy na schody…
Gra w klasy zepewne czeka na swój olimpijski debiut…
I breakdance. Poniżej ciekawy artykuł o zmianach dyscyplin w Igrzyskach.
Świat staje na głowie! Andrzej Lepper mówił już o tym 18 lat temu (sport.pl)
Marzy mi się proste przeciąganie liny między drużynami siłaczy
Niestety, Kwiatkowski nie pojedzie w wyścigu szosowym. Wycofał sie ze startu z powodów zdrowotnych.
Kwiatkowski wycofuje się z igrzysk w Paryżu! Oto powód (sport.pl)
A ja sobie teraz oglądam Rafę z Djoko i jestem zachwycony tym, co robią. Gdy się skończy, wrzucę tu słów kilka.
Nie wierzę tak do końca.On się ostatnio w nic nie angażuje,zadowala sie rolą kelnera przez 8 lat [!!!],nigdzie nie znajduje “motywacji”.Na TDF ,w ciągu 2 ostatnich etapów,stracił 1 godz. 40 min.!!!
Mógł bez większego wysiłku być w “20”.
Skończył chyba 50-ty z 3,5 godzinną stratą…
Co innego Aniołkowski.To odkrycie sezonu.Chyba pierwszy Polak sprinter,od czasu Z.Sprucha.5 razy w tym roku,w tegorocznym Giro,meldował się w top-10 na etapie a raz był trzeci.
Może dobrze się stało?Zależy od trasy…
Może byc niespodzianka
Zależy od trasy.No i to debiutant.Waleczny ale…samotny…W 40 milionowym kraju nie ma choć 3 facetow umiejących się ścigać…
To była chyba ostatnia taka okazja.Niemniej Iga mi dzisiaj wystarczyła.
Masz rację. W II secie Nadal zagrał kapitalny tenis, ale tak samo zademonstrował się Djoković. Po Hiszpanie widać już wiek, jest wolniejszy, motoryka już nie ta. Ale umiejętności niesamowite. W sumie ten II set, to dla mnie tenisowa uczta była.
Murzynce Gauff nie pomogła ta jej skupiona mina zdyscyplinowanej i pilnej uczennicy, która zawsze ma starannie odrobione lekcje. Przegrała z Donną Vekić 6:7 2:6. W II secie Vekić zagrała wyśmienicie, czego o Amerykance powiedzieć nie można.
Doszło do mnie, iż przegrała też Collins, ale jeszcze nie znam szczegółów.
Tymczasem aktualni mistrzowie olimpijscy i Europy w piłce ręcznej, Francuzi przegrali pod rząd 2 mecze z Danią i Norwegią. To jest już poważna sprawa.
A niech Cię! Donna zapewne tego nie usłyszy, ale ja nie omieszkałem się skorzystać…
Ju`z pisałem przy okazji któregoś turnieju…Strasznie niebezpieczna zawodniczka.Jak sie skupi to odbija jak Bjoern Borg.
Optymalna Iga jest szybsza ale…Gdyby przyszło im sie zmierzyć,może być gorąco.
Najpierw ta Wang, czy jakoś tak. Sztangistka bardziej niż tenisistka.
Ale Iga już dwa razy ją obrobiła.
Z Vekić też dawała sobie radę bez problemów.
Tu chodzi tylko o dyspozycję Igi, bo jak jest w swojej formie, to nie ma się co bać.
W grze dzień po dniu,nic nie jest oczywiste.Oby tak było jak mówisz.
I tego się, kurna, trzymajmy.
To nie defetyzm z mojej strony ale…To są igrzyska a dla tzw. drugiej linii zawdniczek to coś więcej niz dla głupich dzid jak Rybakina i temu podobne.
Zagrają czasem lepiej niz ktokolwiek sie spodziewa.
Iga MUSI sie skupić i wreszcie przestać spieszyć!
Paolini, niestety przegrała 1:2.. “Moja ulubienica” grała słabo.
A Coco zamiast wziąć się do gry w II secie, histeryzowała i płakała.
Ubywa Idze rywalek.
Mam 5 czynnych kanałów na igrzyska i na żadnym nie ma Igi
Natomiast w TRZECH miejscach jest TA SAMA transmisja gimnastyki…No coovra!!!