Paryż 2024

Oby. Niestety, serwuje Chinka.

I skonczyli…12:21 z Litwa która była dotąd bez wygranej…

1 polubienie

Nie będzie złota, brązu też może nie być. Prowadzić 4:0 i przegrać… :man_shrugging:

2 polubienia

Winien jest jej charakter.Niemal zawsze wtedy gdy potrzebny jest spokój,Iga wyprawia jakieś dziwne rzeczy…
Inna sprawa że raz za razem,w ważnych meczach,ktoś tam,gra mecz życia i wygrywa z Igą choć na papierze nie powinien mieć szans…
Zadna z tych tenisistek,poza Sabalenką,nie ma nawet szansy zbliżenia sie do top-3 a często i top-10.Oj uwiera Iga resztę świata…
Ale to mniej ważne.
Ważniejsze jest niestety to,że,zaryzykuję tezę,zbliża się chyba koniec tej bezdyskusyjnej dominacji.Oczywiście takie tępe dzidy jak Collins czy Badosa mogą sie frustrować i hałasować ale Iga ma już 20 kilka lat i dzieciństwo daleko za sobą.
Nie jest to faza w historii zawodniczki w którą umiałbym wejść i spróbować zrozumieć…Moge jedynie porównywać.I widzę że Iga jest potencjalnie najlepsza[poza trawą] i nie przekłada się to na kort.
Teraz niech się jakiś mędrzec tym zajmie bo ja już mam dość.

2 polubienia

Brazylijka Carol,po udanym bloku,zachowuje sie identycznie jak…King Kong.Ciekawe czy to kiedyś powtórzą :wink:

Brazylia-Japonia 3:0…
.W sumie,bez historii.

Szkoda tylko że Eurosport zwial z transmisji jakby sie paliło.Pewnie więcej już nie będzie…

1 polubienie

Koszmarne igrzyska…
Kto to odmieni? :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

A jednak sensowniej byłoby valium. :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Polska -Egipt 45:21 ale to tylko przymiarka do 5 miejsca…Trzymajmy jednak kciuki za florecistki bo sukcesów w szermierce jak na lekarstwo…

Podobno żeglarze w natarciu ale…Tu jakoś od rana,zero transmisji…

I jak się orientować skoro,wg.wp.Polak jest"już ósmy" a startuje tylko 6 zawodników… :smirk:

1 polubienie

Zerkam na te igrzyska i nasi słabowato jakoś.Może to dobry pomysł by był aby brali udział ci z niewłaściwym DNA…bo można -przynajmniej dotychczas.

2 polubienia

Anglia ma od 10 minut,ok. 3 kwadranse na wywiady z medalistami.
Kraj identyczny jak Polska,rożniący sie jedynie 24 milionami,zapewne imigrantów.
I,bądzmy szczerzy,niesamowitą polityką wobec masowego sportu.Tutaj wszystko jest “team Britain”,wspaniałe dresy i bitwa jak o Anglię…
A my?
Tylko popatrz jeden z drugim,na doniesienia tych wieśniaków,o czym plują z nienawiścią… :roll_eyes:

1 polubienie

Sportowe fuckty mnie zawiesiły!!!

Nie za opinię.Nie za kłótnię.
Natomiast za obronę pis-dzielców.Koniec cytatu.
Bardzo ciekawa historia.
Głupota tych dzieci jest taka że aż mnie czasem trzęsie.W jakim ja żyję świecie???

1 polubienie

Wczoraj zresetowałem się od sportu i zrobiłem sobie długą wycieczkę. Była tak fajna, że to temat na osobny temat.

A teraz moja opinia o sprawie Igi. Nawet najlepsze lekarstwo zaszkodzi w nadmiarze, ba, nawet uzależnia. Sądzę, że za dużo pani Darii w tym wszystkim, Iga mentalnie robi się niesamodzielna. Pani Daria nie odpuści, bo przydarzył się jej moment życia, za darmo wycieczki po świecie, dobra kasa, konto pęcznieje, nic ciężkiego do roboty, a Iga sądzi, jest przekonana, że bez niej nie da rady. I tu wkraczamy na temat, jak bardzo potrzebni są psycholodzy w sporcie. Jaka powinna być ich rola i do jakich granic? Zrobię kiedyś pytanie na ten temat.

2 polubienia

Psychoterapeuta to dobra rzecz, ale ?
Ponoc Woody Allen na pewnym etapie zycia nie potrafil wybrać co zje na sniadanie bez porady swojego psychoanalityka. Nie mowiac o kolorze krawata. Ale może geniusze tak mają?

2 polubienia

Jest jedna zasada.Jeśli nie potrafisz pomóc,nie przeszkadzaj.

1 polubienie

Chcesz o tym porozmawiać?
:wink:

:smile::smile::smile:
Sasiada psychiatrę mialam, wystarczy :wink:

Chyba zrobiłeś sobie znacznie dłuższą przerwę…
Nie wnikam w relacje Igi ze sztabem bo nie mam o tym pojęcia a Iga nie daje powodów by brać to pod uwagę…Dyplomacja? :thinking:
Dzisiaj Słowaczka nie miała nic do powiedzenia a Iga na pół obrotach,wzięła brąz,właściwie tak jak powinna wziąć złoto.Szkoda ale…Radwańska nawet tego nie zrobiła.Ja cenię ten brąz niczym złoto!Ile tych gier było dzień po dniu?
I to jeszcze w smrodzie rozpuszczonym przez D.Collins :face_with_raised_eyebrow:

3 polubienia

Ten Estonczyk w dziesiecioboju…Uffff…Co za gość!

1 polubienie

Wczoraj oglądałem poza chatą bez laptopa, a do telefonu nie mam zdrowia.

Kolego na tym da sie sporo zrobic. Tylko jest to ograniczony pikselami i oprogramowaniem ekranik.