Paszporty covidowe

Mikroskopem? Ejjj no chyba się mylisz. to raczej młotem pneumatycznym. Nie ta skala.

1 polubienie

Właśnie ogłosili że paszporty covidowe dostaną wszyscy - zaszczepieni / niezależnie po ilu dawkach, jak i nieszczepieni ale ! po ujemnych testach z koronowirusa, i prawdopodobnie test opłacony prywatnie, minister zdrowia wycenił test na 420 zł. Ogólnie niezaszczepionych w Polsce jest ok 49,3 % osób. Dobrowolność szczepień jest cenna

1 polubienie

Test PCR to ponoc kosztowna zabawka i wazny bedzie na wjazd do danego kraju. Na powrot pewnie bedzie potrzebny nastepny, zeby sprawdzic czy czegos nie przywleczesz. Wirus jest ciagle obecny. Czyli tanie wycieczki się skonczą.

1 polubienie

Nigdy. Miałam wyłącznie w sklepie.

1 polubienie

To mam jeszcze wydać na test 420 złotych???

1 polubienie

Albo sie zaszczepic.

2 polubienia

To jest jak z pogrzebem osoby nie wierzącej w naszym kościele… Ksiądz pochowa, nawet dobrze o nim powie ale… zapłacić trzeba. :rofl:

4 polubienia

Znowu w pracy zaliczamy szpital - końcówka remontu. Każdy z nas dostał maseczki polskie z atestem, polski patent, dwuwarstwowe - w środku popularna niebieska, na zewnątrz czarna z charmonijką. Hm z samo, oczyszczającą się warstwą wirusobójczą przez 72 godziny, 3 sztuki w opakowaniu X3, mają jeden minus - nasączone jodopowidionem, okropnie śmierdzą, ale i mają co nieco przeciwwskazań - uczulenia na jod, tarczycę, nerki, zapalenie skóry, poniżej 12 roku życia. Każdy ma je na terenie szpitala używać, nie pytając czy ktoś nie jest uczulony, i innych maseczek nie dopuszczają !, jesteśmy na prawach szpitala.

2 polubienia

A w Niemczech to tak zrobili, że bez ważnego testu, to można tylko w swoim aucie albo na świeżym powietrzu przebywać, bo jak dupną w sklepie czy innym pomieszczeniu użyteczności, to “marne” 20000 euro kary. Mowa o cudzoziemcach.
I teraz dopiero po drugiej szprycy, którą mi dadzą 21 czerwca, dostanę Coronaspritzebescheinigung, to będę mógł bez przeszkód na niemcowni buszować.

3 polubienia

U mnie są lepsze niż pyłochronne i tańsze, nos nie jest zaklejony kurzem i pyłem. Cóż taka praca

Nie ma czegoś takiego jak samooczyszczające się.

1 polubienie

Tak minister / rząd / wycenił wolność. Albo szczepienie albo test. Kasa jest potrzebna. Podpisanie że się szczepię dobrowolnie, zwalnia rząd, ubezpieczycieli na życie, że dobrowolnie rezygnujemy z odszkodowań za powikłania po szczepieniu. Na dziś nie ma nawet ustawy, która by te odszkodowania regulowała. Pomimo że UE wypłaciła rządowi kilka miliardów na uregulowanie przypadków NOP, rząd z tym zwleka, ma inne swoje cele

2 polubienia

U mnie póki co to kilkadziesiąt testów było ujemnych, z szczepieniem się nie spieszą. Testy na przeciw ciała mam zablokowane - czemu to nie wie lekarz rodzinny i ja. Państwo w państwie. Za niedługo będą chyba robić transfuzje, tyle krwi do badań pobrane bez związku i celu szczepień, i będzie nowy problem, moczu specjalnie nie chcą. Co pobranie to jestem słabszy

2 polubienia

Przecież ja wchodzę normalnie do kaufa i legalnie robię zakupy :rofl:

Taaa, ale jakoś nie mam ochoty…

2 polubienia

Ja dalej wyczekuje. Liczę że w końcu zaczną nam płacić za zaszczepienie :rofl:

2 polubienia

:rofl: :rofl: :rofl: a trumienkę dodadzą gratis???

Ok. To nie skuszą mnie chyba kasa

1 polubienie

Ale ty jesteś z Niemiec, a ja jestem cudzoziemcem. Mieszkam, wszak w Holandii. 900 m od Niemiec, ale nie w Niemczech.

Aha to tak to działa. 900 m? Ale blisko

1 polubienie