Faktycznie, ktoś przesadził z tą antykoncepcją rybek w Odrze…
Ja już leżę. Siedzenie to postęp
To by ludzie kawioru nie jedli
Pis przez 5 lat pozwalal na mordowanie dzieci nienarodzonych. Nie wiem czemu wprowadzenie czesciowego zakazu mordowania dzieci za to ze np. maja downa (1/4 aborcji w PL ok. 250 doenow rocznie) zajal mu az tyle czasu.
Na szczescie inne powody jak zamordowanie dziecka za to ze jego matka dala sie zgwalcic to tylko 0-2 aborcje rocznie
A zabicie dziecka gdy ciaza z wysokim prawdopodobienstwem zagraza matce, a ma np. 5 innych dzieci do wyzywienia jest dopuszczalne moralnie.
Niestety, nie mogę się z Tobą zgodzić. Próbowałeś wychowywać dziecko z zespołem Downa?
Ja też nie. Potem rodzice lądują w psychiatryku… To straszne decyzje ale zgodne z naturą.
Porąbało Cie?
nie musisz wychowywać możesz je oddać. Dzieci z downem są sprawne ruchowo, niektórzy nawet w miarę niegłupi, wyglądają na szczęśliwych i SĄ OŚRODKI GDZIE SIĘ NIMI CHCĄ ZAJMOWAĆ, więc nie widzę powodu dla którego miałbym zabronić takiemu dziecku żyć.
Tutaj “ładniejsza” osoba niż zazwyczaj z zespołem downa, wiadomo, ale znam “brzydkiego” i głupiego. Przychodził z jaką kobieta do kościoła co niedzielę na 19. Bardzo zaniedbani ludzie, biedni, starzy. Ok. 60 lat oboje chyba. Przy spiewaniu wył, przy mówieniu coś się wydzierał. Trochę przeszkadzał, ale szybko się przyzwyczaiłem.
Gdy pewnej niedzieli nie przyszli, tęskniłem za nim i za jego wyciem.
Potomstwo z trisomią?
Dzieciaki sa łatwowierne dla mnie inne. Czy gorsze czy lepsze?
Agresji nie wykazują
Te będące z rodzicami zwykle są szczęśliwe, ale te będące w różnych ośrodkach, albo z zakonnicami? To już różnie. Zależy, jak trafią.
To prawda. PiS chroni jedynie zarodki.
Zarodki??? Dbaja o spermę co by się nie marnowala
Kolega dedlx następny szlachetny cudzym kosztem? Ośrodki to są w UK albo innym cywilizowanym kraju.
Kapłani mają diabelskie nasienie
Nie tylko kapłani.
Jak na moje podniebienie to kawior jest niesmaczny choć drogi. Elita zaszalała by remont ukończyć przed terminem. Mi to rosło i puchło w buzi. Nigdy więcej !
Dziecko samo się nie zapraszało na ten świat, pomimo że medycyna się szybko rozwija w wiedzy i nowych technologiach sprzętu, leczenia, leków, to takie przypadki były i będą. A lekarze to nie cudotwórcy, podobnie jak np inwitro by sobie zamówić wymarzone dziecko np z niebieskimi oczami czy z IQ na poziomie 500 itd. Każdy poród, narodzenie dziecka jest loteria. Zwierzę nie porzuca narodzonych stworzeń a je wychowuje pomimo ułomności. Skoro człowiek się zrzeka swoich dzieci to jest skończonym zerem. Lepiej by spermę usmażył na patelni z szczypiorkiem i pojadl, niż dalej się produkował bez sensu jako życiowy nieudacznik, będąc na łasce losu. Z synem były różne diagnozy niepomyślne, pomimo to walczyłem o jego życie, nie pozwoliłem się wyprowadzić z sali, pomimo że żonie było obojętne czy przeżyje a potem jak będzie żyć. Ja jemu i sobie poradziłem pomimo wojen z ludźmi z wioski, teściami, księdzem itd. Każdy z nas ma namiastkę każdej choroby, uczulenia itd, to rodzice kształtują życie dziecka. Ludzie pozbawieni empatii wyrzucą z swego życia chore dziecko czy rodzica lub zwierzę jak rozpadający mebel lub auto. Nie taki był cel życia człowieka na ziemi ?. Była miłość do bliźniego - nie czyń drugiemu co dla ciebie będzie nie miłe. Życie niekiedy wybiera ząb za ząb, zwłaszcza na starość. Dałeś dziecku życie / nie ważne czy z wpadki braku zabezpieczenia lub z gwałtu, to ponosisz za dziecko i jego wychowanie moralną odpowiedzialność. Alimenty czy porzucenie swego ! dziecka to pływanie w szambie
i co z synem, przeżył?