Na razie proba ale…Nie Zniszczol,nie Murańka ale Stękała okazuje sie byc naszym kolejnym asem…Aby to powtórzył w konkursie!
A Stoch?
Zaimponowal.
I to samo.
Oby tak w konkursie.
Co sie w tych lotach narobiło?
Stękała 224 a prawdopodobnie nie utrzyma sie w pierwszej"10"
Dobrze że to nie są kiwi nieloty.
Niecaly sezon temu,martwilismy sie ze jest 3 muszkieterow a potem przepaść.Tymczasem jest 6 dobrych na chwile obecną a Wąsek aplikuje!
O ile to sie utrzyma,bedzie jeszcze cudownie!
Stękała się utrzymał w 10.
Średnio wyszło, ale nie najgorzej.
Brakuje błysku ktory mają Niemcy i paru Norwegów.Ale sytuacja na dzisiaj jest sto razy lepsza niz wydawalo sie rok temu.
Lepsza. Naszych mistrzów jeszcze stać na dobre skoki i pewnie w PŚ jakieś pudła będą, ale, fakt, tego błysku nie ma. Może jeszcze przyjdzie…
Lubie sytuacje w ktorej gdy jeden zawodzi,inny wypelnia to miejsce.Postawa Stekały to dla mnie niemal szok.
Tak to sie nigdy nie ukladało.
Moze czeski trener potrafi wiecej nizby sie czlowiek spodziewał?
Zobaczymy. Jestem umiarkowanym optymistą.
Tak na marginesie,mam quiz.Dawać?
Dawaj.
To potrwa.Ale ok.
To ja sobie kolację zjem…
Czuje niedosyt po wczorajszych skokach.Niby zdarzylo sie juz w tym sezonie nie po raz pierwszy,ze mammu nie trzech a 4 lub 5 a to byla ostatnia rzecz której spodziewalbym sie przed sezonem…
Jak to sie jednak na wyniki przeklada?
Wszyscy punktują ale do wygrywania to sie nawet nie zblizają…Czy dzisiaj coś sie zmieni?W obliczu fenomenalnych skokow Graneruda czy 2-3 Niemcow,plus ktoś z Austrii i jeden Japonczyk,ciężko to sobie wyobrazić…
Dzien drugi-seria probna…
A.Stękała o 18 metrow dalej niz Kubacki…
Przewidywać coś w skokach to zadanie na pograniczuc sztuk czarnoksieskich
Wykazał to ten konkurs. Pierwsza piątka mocna niesamowicie, a nasi zaraz za nimi.
A to stwarza powazne szanse w druzynówkach.
Oby. Zobaczymy, bo walka w PŚ zapowiada się piekielnie interesująco. A przecież i nasi ostatniego słowa nie powiedzieli. Skaczą dobrze.
Ale juz teraz straty do dwóch Niemcow i Norwega,mogą byc nie do odrobienia.To początek ale Niemcy są cholernie mocni…
Wątpię w podium dla naszych, ale to jest sport i wszystko może się zdarzyć.