Planica czeka na nowe rekordy?

Tak po mojemu, to Murańkę specjalnie zarazili… Pewnie Polacy bez formy i chcieli być wykluczeni :wink:

1 polubienie

To nie mogli go jaką kiłą czy innym syfilisem zarazić, zamiast koroną? :rofl:

3 polubienia

Syf i mogiłę mamy od początku 2020 roku :stuck_out_tongue:

3 polubienia

Zresztą: co my byśmy w tym katolickim narodzie pomyśleli… jakby wszyscy skoczkowie mieli kiłę? Że kto po kim skakał? :wink:

2 polubienia

Rozmowa była lekka, łatwa i przyjemna, póki nie wytoczyłeś ciężkiego działa…
W moim sposobie myślenia także wiele się zmieniło od czasu pandemii.

1 polubienie

Tak po mojemu, to w ramach zasad fair play, wszyscy zawodnicy, którym pozwolono oddać skok, powinni dobrowolnie dać się zdyskwalifikować, ubierając nieprzepisowe kombinezony albo za długie narty.

3 polubienia

Jakie tam ciężkie działo? Dziś mam takiego lenia, że tego ciężkiego targać by mi się nie chciało. :rofl:

1 polubienie

Petardy w nogach żaden nie ma, za to jest potencjał w oddawaniu równych skoków.
TCS jednokrotnie pokazał, że zwycięzcą w ogólnej punktacji był ktoś z zaplecza.

1 polubienie

Oczywiście… byle Niemiec :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

U mnie odwrotnie.
Nie śpię od 5 z minutami, stale coś robię, choć nie muszę.
W mieszkaniu względnie czysto, jedzenia gotowego mam do Sylwka.

Prowokujesz mnie szelmo :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Moim zdaniem to nasz prezydent powinien coś zrobić! On przecież tak z nartami związany…
Zresztą: Każdy pamięta jak w czerwcu i lipcu się okazało, że prezydent wszystko sam robi w tym kraju, że jest tytanem nadludzkim bez którego nawet płynu w Orlenie nie da się wyprodukować… Teraz się nie wypowiada, bo cały nasz kraj utrzymuje na swoich barkach. Ale Polacy zniosą chwilowe problemy, byle tylko pan prezydent zainterweniował i zdyskwalifikował Niemców i Norwegów :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Ty mosz łeb nie od parady.
To fakt, pan prezydent jest fanem skoków, jednego roku spotkałam się z nim w Zakopanem.
Póki co, nasz związek szykuję odwołanie od tej decyzji. Jeśli wierzyć prasie, to nie FIS wydał taką decyzję.

Z tymi petardami to nie do końca się zgodzę. Obecnie poziom skoków ze względu na rozwój metod treningu i technologii sprzętowej jest bardzo wyrównany. Czołowa piętnastka jest bardzo blisko siebie, tylko jeden Norweg i dwóch Niemców delikatnie odskoczyło (ze zdecydowanym wskazaniem na Norwega właśnie), ale nie ma już takiej dominacji jak bywało kiedyś, że zwycięzcy odlatywali na 20-30 pkt. Poza tym, wg. wszelkich prawideł jakie dzieją się w skokach od lat, Halvor w perspektywie najbliższych najdalej 1-2 konkursów prawdopodobnie będzie łapał chwilową zniżkę formy i będzie jak najbardziej w zasięgu pozostałych, lub też sam będzie mocno pośladki spinał, żeby mocno od czołówki nie odstawać.

1 polubienie

W przyszłym roku nas czeka, że każdy będzie skakał na własnej skoczni. Taki konkurs korespondencyjny i bardzo bezpieczny :stuck_out_tongue_winking_eye:

edit: się ułoży odpowiednie przeliczniki :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Może masz rację. Początkowy lider stracił koszulkę na rzecz Norwega.
Mogę się bardzo mylić, ale ja z naszej ekipy najbardziej stawiam na Żyłę i Stękałę. Coś mi mówi, że ten sezon będzie do nich należał.

1 polubienie

He he he … :wink:

1 polubienie

Ahh ten Muranka… Wiecznie młody (a już stary) talent, nic nie wnosi do polskich skoków a tu jeszcze “zawalił” skakanie reszcie kadry…

1 polubienie

A tam przeliczniki. Ogłosimy konkurs smsowy.

2 polubienia

@GumowaKaczka, Ty się ciśniesz do gipsu!!!

3 polubienia