Tak po mojemu, to Murańkę specjalnie zarazili… Pewnie Polacy bez formy i chcieli być wykluczeni
To nie mogli go jaką kiłą czy innym syfilisem zarazić, zamiast koroną?
Syf i mogiłę mamy od początku 2020 roku
Zresztą: co my byśmy w tym katolickim narodzie pomyśleli… jakby wszyscy skoczkowie mieli kiłę? Że kto po kim skakał?
Rozmowa była lekka, łatwa i przyjemna, póki nie wytoczyłeś ciężkiego działa…
W moim sposobie myślenia także wiele się zmieniło od czasu pandemii.
Tak po mojemu, to w ramach zasad fair play, wszyscy zawodnicy, którym pozwolono oddać skok, powinni dobrowolnie dać się zdyskwalifikować, ubierając nieprzepisowe kombinezony albo za długie narty.
Jakie tam ciężkie działo? Dziś mam takiego lenia, że tego ciężkiego targać by mi się nie chciało.
Petardy w nogach żaden nie ma, za to jest potencjał w oddawaniu równych skoków.
TCS jednokrotnie pokazał, że zwycięzcą w ogólnej punktacji był ktoś z zaplecza.
Oczywiście… byle Niemiec
U mnie odwrotnie.
Nie śpię od 5 z minutami, stale coś robię, choć nie muszę.
W mieszkaniu względnie czysto, jedzenia gotowego mam do Sylwka.
Prowokujesz mnie szelmo
Moim zdaniem to nasz prezydent powinien coś zrobić! On przecież tak z nartami związany…
Zresztą: Każdy pamięta jak w czerwcu i lipcu się okazało, że prezydent wszystko sam robi w tym kraju, że jest tytanem nadludzkim bez którego nawet płynu w Orlenie nie da się wyprodukować… Teraz się nie wypowiada, bo cały nasz kraj utrzymuje na swoich barkach. Ale Polacy zniosą chwilowe problemy, byle tylko pan prezydent zainterweniował i zdyskwalifikował Niemców i Norwegów
Ty mosz łeb nie od parady.
To fakt, pan prezydent jest fanem skoków, jednego roku spotkałam się z nim w Zakopanem.
Póki co, nasz związek szykuję odwołanie od tej decyzji. Jeśli wierzyć prasie, to nie FIS wydał taką decyzję.
Z tymi petardami to nie do końca się zgodzę. Obecnie poziom skoków ze względu na rozwój metod treningu i technologii sprzętowej jest bardzo wyrównany. Czołowa piętnastka jest bardzo blisko siebie, tylko jeden Norweg i dwóch Niemców delikatnie odskoczyło (ze zdecydowanym wskazaniem na Norwega właśnie), ale nie ma już takiej dominacji jak bywało kiedyś, że zwycięzcy odlatywali na 20-30 pkt. Poza tym, wg. wszelkich prawideł jakie dzieją się w skokach od lat, Halvor w perspektywie najbliższych najdalej 1-2 konkursów prawdopodobnie będzie łapał chwilową zniżkę formy i będzie jak najbardziej w zasięgu pozostałych, lub też sam będzie mocno pośladki spinał, żeby mocno od czołówki nie odstawać.
W przyszłym roku nas czeka, że każdy będzie skakał na własnej skoczni. Taki konkurs korespondencyjny i bardzo bezpieczny
edit: się ułoży odpowiednie przeliczniki
Może masz rację. Początkowy lider stracił koszulkę na rzecz Norwega.
Mogę się bardzo mylić, ale ja z naszej ekipy najbardziej stawiam na Żyłę i Stękałę. Coś mi mówi, że ten sezon będzie do nich należał.
He he he …
Ahh ten Muranka… Wiecznie młody (a już stary) talent, nic nie wnosi do polskich skoków a tu jeszcze “zawalił” skakanie reszcie kadry…
A tam przeliczniki. Ogłosimy konkurs smsowy.
@GumowaKaczka, Ty się ciśniesz do gipsu!!!