@birbant, po napisaniu poprzedniego komentarza, chciałam go edytować i zmienić konar na maszt, czułam, że taką dasz odpowiedź
Poznali się na mnie tutaj…
Jak zawsze, podobnie pomyślałem jak i większość odpowiedzi się domyślałem / chyba / zanim je ktoś napisał. Dziwne te myśli
@czarny_rycerz Tak zabija. Zwłaszcza jak się tłuczesz gdzieś koleją od 6-12 godzin…
Babcia mojego meza mieszkajac pod taka linia dozyla setki.
Reszta lokatorów yez się ns zdrowie nie skarżyła. A jak kwiaty typu maranta i inne egzotyki tam w domach rosły?
Jeżeli tyle czasu tłucze się koleją, to faktycznie … trzeba jakoś zabić nudę. Ja z kolei koleją sporadycznie jeżdżę, a już żeby się tłuc …
@waranzkomodo, avek zmieniłam, to mój ulubiony Jedyny jaki zachowałam w plikach. Trochę mnie zaskoczyłaś troską o mnie, ale to miłe. Teraz odświeżasz mój stary temat. Jak znam siebie, pewnie w połowie odbiegliśmy od niego.
Jestem tu na chwilkę. Dostałam kilka powiadomień od @Bingola. Konkretnie chodzi o jego zagadki. Załatwił mnie na cacy W rok ich nie zrobię. Udam, że mam covida
Ja też kiedyś wpadłem tu na chwilę, no i wpadłem …
Koniecznie musimy porozmawiać o antykoncepcji
Póki co, trzymaj maszt na uwięzi.
Albo to był ptaszek na uwięzi
Rozmowy o antykoncepcji, bez rozmów o prokoncepcji to czcze gadanie.
Wicher dmie aż maszt trzeszczy,
a załoga w strachu wrzeszczy:
dalej wszyscy do szalupy,
bo pogoda jest do … bani.
Nic się nie zmieniłeś @czarny_rycerz
Dalej ciulato rymujesz
Ciulatjo specjalizatio maestrio magnifico finito.
Znowu mnie obrażasz, i to w języku niemieckim
No coś Ty! Nie słyszałaś do tych dobrych Niemcach?
Nawet w czasie wojny byli dobrzy Niemcy, co zabijali tylko tych złych Żydów.
Jakaś wojna była? A u mnie cisza jak w kościole.
Miłej zabawy życzę
Na wojnie, jak na wolnie, cicho i spokojnie, siedzimy w okopach, a tu nagle jak nie piardolnie… !!!
Nie przeklinaj! W kalambur to słowo zamień @birbant
Rebus świetny i bardzo czytelny. Gratuluję