Czy takie etykiety maja sens?
Uważam, że się żadna rewolucja w tej kwestii wśród Polaków nie szykuje
Ja uwazam, ze rewolucji nie będzie, albo pełzająca najwyzej. Przezylismi Trybune Ludu w parowkach to marynowane pajecze tuszki nie zaszkodza
Polacy predzej sie na tofu z algami przestawia i beda wybrzydzac na mięczaki i skorupiaki czyli “owoce morza” niż wezma sie za szaszlyk z karaluchow czy jakies larwy w ciescie
Jadlam lata temu potrawy z owadów w knajpce specjalizującej sie w kuchni prekolumbijskiej - gdzie stanowiły proteinowe uzupelnienie diety? Prażone jajeczka mrowek i pieczone duze swierszcze smakowo nie olsniewaly, ale jadalne .z larwami bylo troche gorzej, ale to pewnie tequili zabraklo?
A jakie sa normy obecnosci “odpadow i innych zanieczyszczen organicznych”? To na kazdym wyrobie taka nalepke nalezalo by dac…
Wazne, zeby kucharz umial odroznic jadalna rybe z gatunku fugu (bo sa takie, ze w calosci trujace)
Zresztą jak sie dobrze przyjrzec temu co nas otacza? Az taki duzy wybor jedzenia, ktory mozna zjesc bez wczesniejszej obrobki to nie jest.
Od poczciwego kartofla poczynajac
Robaki się zalewa
I na tym polega glowna idea…
Nie starcza 500 ani 800 na wódkę.
Taki temat jak ten bardzo dobrze wpływa na sylwetkę. Jeśli tylko najdzie mnie ochota na łasuchowanie, to szybko przybiegnę do komputera i poczytam o tych robalach
Ale to wypowiada sie przedstawiciel Stock Polska.
Ci co te 500 czy 800+ to na te trucizne nie wydają.
A swoja droga to mnie zastanawia jak to jest?
W ES 0.7 zajzajeru kupisz w granicach 5-6 euro (tnsej nafty nie polecem), litr piwa 1,8 ibtontakiego, ze moze nie w moim guscie, ale …
I jakos walka z alkoholizmem polega na tym, ze izb wytrzezwien nie ma, zatrutego do szpitala, a prawem obywatela jest czasem wypic… jak wykazuje cechy przyzyciowe to do domu odwioza. Owszem pewnie kartoteki pijanic maja i takm grozi wizyta oracownika socjalnego, ale…
Co ciekawe czasem stan upojenia jest okolicznoscia lagodzaca.
Ale jak mantre przy reklamach trunkow ( do 23° jest dzwolona) jak mantre powtarzaja - pij z glowa.
Duzo by pisac. W kazdym razie moje podejscie do faktu, ze alkohol dla ludzi, nie odwrotnie, a watroba jedna? W Polsce nie zawsze bywa zrozumiale.
PL na 2miejscu w samobójstwach dzieci i zapijaniu się na śmierć. W czymś można być widać dobrym