A więc pierzowa poduszka została uprana (40 stopni, wirowanie 800). Jak wyjęłam to się załamałam: gula pierza w środku, dokładnie zbita!!!. Po dwóch dniach suszenia okazało się, że “gula” się świetnie rozkłada na całości. Ale schnie już czwarty dzień Ile mam czekać??? Jest na rozkładanej suszarce…
Jeżeli masz balkon, to wywalaj ją wtedy, gdy jest słońce. Nawet jak nie ma upału. Niech ją trochę od czasu do czasu przewieje, żeby nie zrobiła się taka "zatęchła. I co jakiś czas poruszaj nią trochę.
Szczęściara.
Moja poduszka też została poddana takim operacjom. Już kilka dni suszy się w temperaturze 830°C w piecu zakładu utylizacji odpadów.
.myślisz, że już wyschła
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie dzisiaj balkon jest bardzo żarliwy.
A piłeczki do tenisa włożyła do prania? rozbijać teraz trzeba te pierze co jakiś czas
Rozbiłam, ale nie mam pewności czy to już jest suche…
Ołomatkoooooooo!
Ja mam z owczą wełną. Pierze mnie uczulało
Na szczęście mnie nie!
Ze 3 lata poczekaj, a potem w ciemno, że już suche…
Na kaloryfer z nią…o ile wiesz, że pogrzeją.
Chrustem ją, chrustem, te poduszkie…
Ale poduszkę można wziąć równie dobrze pod doopę, a nie pod ucho.
.tylko wtedy straci szlachetne miano poduszki.
Poddupka - prawie tak samo…
Nie to samo, bo poddupkę trzeba częściej prać.
i ryzyko komplikacji podczas prania większe.
To dupkę trzeba często myć… Zaraz się tu @Devil zleci, bo on ostatnio prysznicowy się zrobił.
Może mu z prysznica czysta kapie i gardziel podczas kąpieli otwiera.
.kto go tam wie.
Ja mam kaczy puch, wymieszany z piorami.
Pierzynke tez
Reszta syntetyk. Prac to mozna, niektore plyny do plukania maja dzialanie rzeciwalergiczne - to znaczy uniemożliwiają lub ogrniczaja ilość roztoczy.
A z kolei mam problemy z wełną, lekka nietoleancja.
Natomiast pies? Na zewnątrz zadnych uczulen, ale jak wejde do mieszkania, gdzie jest pies, zwlaszcza krotkowlosy i to jeszcze zimą, kiedy mieszkania sie rzadziej wietrzy? Bez tabletki na uczulene się nie obejdzie.
Co ciekawe koty , tchrzofretki, inne kroliczki czy swinki morskie sa spoko.
Tak też se umyśliłam…