Jedna Hołownia wiosny nie uczyni w naszej polityce.
Co do samego Hołowni, mam również pozytywne odczucia, jednak wszystko zależy głównie od jego zaplecza i ludzi, jakich wprowadzi ze sobą do polityki. Jest też ryzyko, że jego ugrupowanie może stać się ostoją szczurów uciekających z innych ugrupowań w razie jakiejś wyborczej draki. Odgrodzenie kleru od polityki i finansowania państwowego to w obecnej sytuacji wydaje się misją samobójczą. Poza tym w pierwszej kolejności widzę kilka pilniejszych problemów do rozwiązania. A o polskim odpowiedniku Tharcher … można tylko pomarzyć. Eh, ciemność wiedzę …
Smolensk sam w sobie nie byl podzialem. Dopiero rozpetana wokol niego histeria ten podzial spowodowala. Tam nie zginal tylko prezydent, a do dnia dzisiejszego nie ma odpowoedzi na jedno podstawowe pytanie - kto ustalal skład tej “wycieczki” i dlaczego wybrano wariant ladowania na lotnisku, które bylo wykreślone z wykazu bezpiecznych? Zasada szukania winnego jest kto odniósł korzyść.
Z jednej strony panstwo polskie jako takie zdało egzamin organizacyjny, z drugiej?
Szybko to się pchły łapie. Podstawowe bledy to oddanie sledztwa ruskim i pospiech z organizacja uroczystego pogrzebu.
Ja widziałam zdjecia tej mielonki w jaka sie ci ludzie zamienili - tam kilka miesiecy byloby malo, żeby przeprowadzic pelna identyfikacje, a do tego teren bagnisty, więc dodatkowe utrudnienie.
Tu d… dali Tusk i najbardziej pani (nomen omen) Kopacz, która ja stawiam w tym samym szeregu co Pawłowicz, Przylebska, Spurek. Czyli spełniających norme - glupcami w polityce sa nie tylko mezczyzni
To sie kiedyś nazywało"marzeniami ściętej głowy".Obecnie kogoś takiego nie widzę w ogóle a co dopiero w Polsce…I nie spodziewałbym sie zmian.W Polsce nie ma tradycji kierowania sie gospodarką w sposób długoterminowy.Natomiast jest tradycja wyciągania łap po to co dają za darmo.I dlatego pis jest u władzy.
Pokaż mi choć jedną ekipę która z przedsiebiorczości uczyniłaby atrakcję…
Wręcz przeciwnie!Z tych co dają pracę,robi sie wroga publicznego i na burdach tzw. związków zawodowych wynosi sie na ołtarze wszelką roszczeniowość.
I tak,racja!Pani Thatcher właśnie w takim momencie uderzyła [w dobie Artura Scargilla].
Podzieleni bo PO od PISu sie nie różni praktycznie a udało im sie wmowic niemadrym Polakom, ze sa jak ogien i woda
Pod wieloma względami wszyscy posłowie i politycy są warci … tego samego
Wiosnę czyni za to Biedroń…
Gdy nie ma Hołowni, bezhołowie jest.
Jeden Hołownia bezhołowia nie czyni.
Tak to wygląda, ale czy takie jest? Musiałby się ktoś taki pojawić.
Nie pokażę, bo to nie możliwe. Jeszcze u nas takiego rządu nie było. powiem więcej, nie było jeszcze rządu dla ludzi. W Polsce panuje polityczne przeświadczenie, że to ludzie są dla rządu.
Daje się wędkę, a nie rybę.
Tak, nie było rządu, który, tak naprawdę, w należyty sposób pomagał by ludziom przedsiębiorczym. Stosowano tylko namiastki tego, aby potem obkładać różnego rodzaju haraczami, a następnie marnować tę kasę. I PiS pod tym względem przebił wszystkich. Dla mnie wręcz wzorcem hamowania przedsiębiorczości i marnowania pieniędzy jest.
Żadna władza nie dzieliła do tej pory Polaków z taka zajadłością i tak metodycznie jak PiS. Ani komuna, ani żadne PO, żadna lewica, więc symetryzm w rodzaju “jedni nie różnią sie od drugich” jest niczym innym jak tylko debilnym stwierdzeniem palniętym bez zastanowienia jak chory w kubeł po lewatywie. Kaczyński i jego akolici sytematycznie napuszczaja jednych Polaków na drugich, zwykle na całe grupy społeczne posługując sie stereotypami i anegdotami.
Kto to już nie stawał pod pisowskim pręgierzem? Lekarze, celebryci, aktorzy, piosenkarze, nauczyciele, sędziowie, samorządowcy, tzw. “lewacy”, homoseksualiści i inni nienormatywni, uchodźcy, przedsiębiorcy, przykłądy można by mnożyć. O napuszczaniu na inne narody juz nie wspomnę. Czegoś tak potwornego nie było nawet za komuny, no może w latach stalinowskich.
A najgorsze, że te koszmarne kłamliwe stereotypy znowu utrwala sie na kilka pokoleń i będziemy mieli wojnę polsko-polska, nawet jak po PiSie nie będzie już śladu.
Chociażby lepszy i gorszy sort.
Pod tym względem,zdecydowanie najgorsi.Od czasu Gomółki.
Czasy Gomułki, to moja szkoła podstawowa i początki średniej. I faktycznie, są duże analogie w sposobie prowadzenia polityki przez Kaczyńskiego.
Pointa u nas identyczna.Tak trochę jak z Wish You Were Here Jedni mówią:chcialbym żebyś tu był a drudzy,“szkoda ze Cię tu nie ma”.Ale gorzki sens,ten sam…
Ja juz nie wiem czy sie śmiać czy plakac?
Odlot ma niezły.
Dziś naszczuwał podobno na lekarzy.
No to ciekawe. Czyzby stracil instynkt samozachowawczy? Wroble u mnie na palmie cwierkaja, że na operację kolana się wybiera …
On biedaczek podpada, bo to właśnie chirurg ortopeda może dość dobrze zarabiać i to całkiem uczciwie…a jakby się tak pomylił i nie tę nóżkę kaczuszce zoperował
Nie pomyli sie. Ta druga juz zoperowana.
Ale przy operacji to nie tylko chirurg. Anestezjolog na przyklad?
Mógłby go uśpić …a myślałam, że długo mnie nic nie zdenerwuje bardziej niż to, co opowiadał żołnierz z Azowa jak uciekali pod obstrzałem, jak r-cy szpitale bombardowali z ludźmi w środku.