Podzieleni my czy nie?

Jedna Hołownia wiosny nie uczyni w naszej polityce. :wink:
Co do samego Hołowni, mam również pozytywne odczucia, jednak wszystko zależy głównie od jego zaplecza i ludzi, jakich wprowadzi ze sobą do polityki. Jest też ryzyko, że jego ugrupowanie może stać się ostoją szczurów uciekających z innych ugrupowań w razie jakiejś wyborczej draki. Odgrodzenie kleru od polityki i finansowania państwowego to w obecnej sytuacji wydaje się misją samobójczą. Poza tym w pierwszej kolejności widzę kilka pilniejszych problemów do rozwiązania. A o polskim odpowiedniku Tharcher … można tylko pomarzyć. Eh, ciemność wiedzę …

2 polubienia

Smolensk sam w sobie nie byl podzialem. Dopiero rozpetana wokol niego histeria ten podzial spowodowala. Tam nie zginal tylko prezydent, a do dnia dzisiejszego nie ma odpowoedzi na jedno podstawowe pytanie - kto ustalal skład tej “wycieczki” i dlaczego wybrano wariant ladowania na lotnisku, które bylo wykreślone z wykazu bezpiecznych? Zasada szukania winnego jest kto odniósł korzyść.

Z jednej strony panstwo polskie jako takie zdało egzamin organizacyjny, z drugiej?
Szybko to się pchły łapie. Podstawowe bledy to oddanie sledztwa ruskim i pospiech z organizacja uroczystego pogrzebu.
Ja widziałam zdjecia tej mielonki w jaka sie ci ludzie zamienili - tam kilka miesiecy byloby malo, żeby przeprowadzic pelna identyfikacje, a do tego teren bagnisty, więc dodatkowe utrudnienie.
Tu d… dali Tusk i najbardziej pani (nomen omen) Kopacz, która ja stawiam w tym samym szeregu co Pawłowicz, Przylebska, Spurek. Czyli spełniających norme - glupcami w polityce sa nie tylko mezczyzni :wink:

2 polubienia

To sie kiedyś nazywało"marzeniami ściętej głowy".Obecnie kogoś takiego nie widzę w ogóle a co dopiero w Polsce…I nie spodziewałbym sie zmian.W Polsce nie ma tradycji kierowania sie gospodarką w sposób długoterminowy.Natomiast jest tradycja wyciągania łap po to co dają za darmo.I dlatego pis jest u władzy.
Pokaż mi choć jedną ekipę która z przedsiebiorczości uczyniłaby atrakcję…
Wręcz przeciwnie!Z tych co dają pracę,robi sie wroga publicznego i na burdach tzw. związków zawodowych wynosi sie na ołtarze wszelką roszczeniowość.
I tak,racja!Pani Thatcher właśnie w takim momencie uderzyła [w dobie Artura Scargilla].

3 polubienia

Podzieleni bo PO od PISu sie nie różni praktycznie a udało im sie wmowic niemadrym Polakom, ze sa jak ogien i woda

1 polubienie

Pod wieloma względami wszyscy posłowie i politycy są warci … tego samego :frowning:

1 polubienie

Wiosnę czyni za to Biedroń… :stuck_out_tongue_winking_eye:

Gdy nie ma Hołowni, bezhołowie jest. :joy:

Jeden Hołownia bezhołowia nie czyni. :stuck_out_tongue:

Tak to wygląda, ale czy takie jest? Musiałby się ktoś taki pojawić.

1 polubienie

Nie pokażę, bo to nie możliwe. Jeszcze u nas takiego rządu nie było. powiem więcej, nie było jeszcze rządu dla ludzi. W Polsce panuje polityczne przeświadczenie, że to ludzie są dla rządu.

3 polubienia

Daje się wędkę, a nie rybę.
Tak, nie było rządu, który, tak naprawdę, w należyty sposób pomagał by ludziom przedsiębiorczym. Stosowano tylko namiastki tego, aby potem obkładać różnego rodzaju haraczami, a następnie marnować tę kasę. I PiS pod tym względem przebił wszystkich. Dla mnie wręcz wzorcem hamowania przedsiębiorczości i marnowania pieniędzy jest.

3 polubienia

Żadna władza nie dzieliła do tej pory Polaków z taka zajadłością i tak metodycznie jak PiS. Ani komuna, ani żadne PO, żadna lewica, więc symetryzm w rodzaju “jedni nie różnią sie od drugich” jest niczym innym jak tylko debilnym stwierdzeniem palniętym bez zastanowienia jak chory w kubeł po lewatywie. Kaczyński i jego akolici sytematycznie napuszczaja jednych Polaków na drugich, zwykle na całe grupy społeczne posługując sie stereotypami i anegdotami.
Kto to już nie stawał pod pisowskim pręgierzem? Lekarze, celebryci, aktorzy, piosenkarze, nauczyciele, sędziowie, samorządowcy, tzw. “lewacy”, homoseksualiści i inni nienormatywni, uchodźcy, przedsiębiorcy, przykłądy można by mnożyć. O napuszczaniu na inne narody juz nie wspomnę. Czegoś tak potwornego nie było nawet za komuny, no może w latach stalinowskich.
A najgorsze, że te koszmarne kłamliwe stereotypy znowu utrwala sie na kilka pokoleń i będziemy mieli wojnę polsko-polska, nawet jak po PiSie nie będzie już śladu.

6 polubień

Chociażby lepszy i gorszy sort.

3 polubienia

Pod tym względem,zdecydowanie najgorsi.Od czasu Gomółki.

4 polubienia

Czasy Gomułki, to moja szkoła podstawowa i początki średniej. I faktycznie, są duże analogie w sposobie prowadzenia polityki przez Kaczyńskiego.

3 polubienia

Pointa u nas identyczna.Tak trochę jak z Wish You Were Here :smiling_face: Jedni mówią:chcialbym żebyś tu był a drudzy,“szkoda ze Cię tu nie ma”.Ale gorzki sens,ten sam…

1 polubienie

Ja juz nie wiem czy sie śmiać czy plakac?

Odlot ma niezły.

1 polubienie

Dziś naszczuwał podobno na lekarzy.

1 polubienie

No to ciekawe. Czyzby stracil instynkt samozachowawczy? Wroble u mnie na palmie cwierkaja, że na operację kolana się wybiera …

1 polubienie

On biedaczek podpada, bo to właśnie chirurg ortopeda może dość dobrze zarabiać i to całkiem uczciwie…a jakby się tak pomylił i nie tę nóżkę kaczuszce zoperował :joy:

1 polubienie

Nie pomyli sie. Ta druga juz zoperowana.
Ale przy operacji to nie tylko chirurg. Anestezjolog na przyklad?

1 polubienie

Mógłby go uśpić :joy: …a myślałam, że długo mnie nic nie zdenerwuje bardziej niż to, co opowiadał żołnierz z Azowa jak uciekali pod obstrzałem, jak r-cy szpitale bombardowali z ludźmi w środku.