Poironizujemy?

5 polubień

Nie gawiedz a ciemny lud moja droga
Dodaj jeszcze, ze dorosle dzieci nagle sie dowiaduja, ze sa z nieprawego łoża, bo tatus slub koscielny bierze
O bratanicy prezesa tez nalezy pamiętać.

5 polubień

Ogólnie, to dykta i karton.

6 polubień

Ch*, du** i kamieni kupa*
Tekst co prawda ma 7 lat, ale aktualny

4 polubienia

Ten tekst jest o wiele starszy. Pamiętam ze swych szkolnych czasów.

4 polubienia

Mozliwe, ze tak. Bylego ministra o talent pradziadka jesli chodzi o bajkopisarstwo nie podejrzewam

3 polubienia

Patrioci plują na noblistkę Tokarczuk.
To słabe, nie pasuje do reszty… Dlaczego nie mogą na nią “pluć” ? To wolny krajca a jej zachowanie też nie mieści się w normach osoby obiektywnej w sprawach politycznych, więc sama się nadstawia i psuje wizerunek

1 polubienie

Znasz pojecie polski kocioł?
I moze pies ogrodnika? Sam nie zje a drugiemu nie da?

3 polubienia

Rozumiem ze modne jest teraz może być bohaterem i przeciwstawiać się okrutnej władzy, ale co innego pluć na Łukaszenkę a co innego na Kaczyńskiego, za pisem stoi w sumie pewnie okolo 12-15 mln mniej lub bardziej zaangażowanych umysłowo w politykę ludzi i chcąc czy nie obrażasz tych ludzi szydząc z pisu…

Tak, tzw patrioci plują na Olgę Tokarczuk. Można się z nią nie zgadzać, nie ma obowiązku czytania jej książek. można po przeczytaniu wyrazić krytyczną opinię. Ale już palono jej książki, że o groźbach nie wspomnę. Lżno obelżywie. Co ciekawe ci co to robią, nie czytali żadnej jej książki. Oni, ci tzw patrioci, w ogóle nie mają zwyczaju czytać.
I są patriotami, nie znając w ogóle historii swego kraju. Ale na jej temat wrzeszczą głośno.

6 polubień

No dobra…ale takie osoby to jakis margines patriotów. Reszta po prostu jej nie lubi za jej osobę, co tu ma rzeczy czytanie jej książek.
No dobra bo mi z patriota zawsze kojarzy się prawica… rozumiem że lewak też może być patriota ekhem ale ja zawsze mam na myśli patriote prawicę.

Zgadzam się z tym co piszesz, ale co do palenia dodam, że kilka lat temu w Szwecji palono książki Astrid Lindgren. I to na polecenie lokalnych władz.

5 polubień

Aaaa… to teraz ktoś czyta???/

3 polubienia

I urzedowo zakazywano ubierania choinki tez. Szwecja to dosc osobliwy kraj. Gdzie tolerancja zamienila sie w nietolerancjie. Nagorliwosc jest gorsza od szalenstwa.
@GumowaFoka tych od opluwania nie da sie obrazic bo oni nie znaja pojęcia obraza

5 polubień

Tak, ja czytam. Tokarczuk - zmęczyłam kilka jej książek, ale wolę już policzyć całki, niż do niej wracać. Za trudna dla mnie. Jednak nie wyrażam zgody na palenie książek, na próby odbierania Nobla Sienkiewiczowi, podobnie jak nie zgadzam się na promowanie miernoty, chamstwa, wulgaryzmów - tylko dlatego, że “to się czyta”.

6 polubień

Wbrew pozorom ludzie czytaja. Co prawda czesto z ekranu, ale jednak.
Nie wszyscy zadowalaja sie filmikami na YT.

2 polubienia

Przecież ona jest wiecznie dziewica

Taa a kupa kamieni poszła na sejmowy płot

Napisałeś że wolny kraj, a to wolność sumienia, pisania, mówienia, wyznania itd. ludzie mówią, piszą tak jak uważają, i nie zmieniają swych poglądów za obietnice

2 polubienia

Jak dają to glupi nie wezmie?
Ale za ta wyborcza przyneta stoi utrata wolnosci wyboru.