"Policjanci zatrzymali też ponad tysiąc pijanych kierowców."

Ci ludzie nie żyją na pustyni a więc musieli być świadkowie tego picia i wsiadania za kółko. Czy ja źle myślę? :thinking:

1 polubienie

Nie myslisz źle. Kwestia kultury. Zasadniczo po kielichu nie wsiadac za kierownicę. Zresztą pjany? Zero promili? Znam takich ktorych nawet w stanie absolutnej trzezwosci bym za kierownice nie wpuscila.
Ja potrafie auto powadzić, prawko to bylo oczywistoscia, ale czy lubie? W koncu nie jestem osmiornica.

1 polubienie

Tradycja narodowa. Pijemy bo jest przyzwolenie.

2 polubienia

Są bezkarni, bo mandat to dla wielu pikuś :frowning: Rozważany był przepadek samochodu, ale … zrezygnowano,
A zabranie prawa jazdy? Nawet celebryci pokazują, że można jeździć bez :frowning:
Ja się bardziej dziwię tych, którzy z podpitym wsiadają do auta.

2 polubienia

Pijanstwo to kiedys byl przywilej. Ale od czasu jak okazalo sie, że miec gorzelnię to calkiem niezly biznes? Jest takie szwajcarskie piwo 14 wolt zniewalajacych, fermentacja naturalna, które ma na nelepce nie dotyczy ruskich
I cos w tym jest…

Przydatnego prawa nie uchwalają…a inne jakoś tak :thinking:

1 polubienie

Znam kilka osob, ktorym (płec nie gra roli) przyslowiowe jedno piwo nie zaszkodzi. Ale ci trzy razy sie zastanowia czy warto, a moze lepiej z buta?

Alkohol jest zdradziecki.

2 polubienia

A po co mają sobie szkodzić?
P.s. Tak jak i nie odbiorą sobie immunitetów poselskich w sprawach kryminalnych, czy karnych :frowning:

2 polubienia

Kolego, przyzwolenie na picie? Sa kraje gdzie izb wytrzezwien nie ma. A alkohol, oczywiscie w godzinach pracy ci kurierem dostarczą. Pod tym wzgledem Polska jest lepsza, bo taxizakupy na telefon? 24 godziny na dobę. Platnosc kartą? Bez problemu.

1 polubienie

Dwóch pijanych samorządowców zatrzymanych jednego wieczoru. W okolicy były dożynki …wójt mial prawie 2promile, przewodniczący Rady Miasta i Gminy Kępno miał ponad 3.
I taki ktoś np.zabije po pijaku dzieciaka wracającego np. z dyskoteki w nocy…dno

Zasadnicze pytanie – a ilu pijanych NIE ZATRZYMALI? 10 tysięcy?

1 polubienie

Biorac pod uwage, ze jedno piwko nie zaszkodzi. Dodaj do tej jedynki pare zer?

2 polubienia

“Podczas długiego weekendu policjanci zatrzymali też 1 756 pijanych kierowców oraz 555 kierowców, którzy przekroczyli prędkość w obszarze zabudowanym powyżej 50 km/h.”

A ilu nie zatrzymali?
Chociaż przy polskim 0,0 promila to chyba tak slaby wynik to efekt braku personelu i alkomatów?

1 polubienie