Wolyn to nie był cios w plecy?
Wołyń zrodził się z nacjonalizmu. Mniejsza skala.
Sam piszesz, że przeszłość nie może być pretekstem do nienawiści, a wymieniasz 17 września, więc się zastanów
No ale mimo to warto budować nowe, lepsze relacje. Tamte systemy upadły. Dyktatorzy nie żyją.
Może wróćmy do kwestii bezpieczeństwa Polski.
Poza tym przy rzezi wolynskiej zginęło więcej cywilow niż przez Sowietów w kampanii wrześniowej
No i dlatego warto trzymać dobre stosunki z Rosją
Liczysz obozy, kołchozy, egzekucje?
Tam trafiali głównie generałowie
Nietolerancja wiąże się nieuchronnie z poznaniem schematów rządzących tym czymś/kimś, czego nie tolerujemy.
Poznanie tych tych schematów wymaga ‘wpieprzenia’ się w życie tego czegoś/kogoś.
Z jednej strony nawołujesz do nietolerancji pewnych środowisk, by za dwie minuty nawoływać do nie ‘wpieprzania’ się w życie innych.
.czegoś nie rozumiesz?
Tolerancja czy nietolerancja nie ma nic wspólnego z nakazem zapiniania pasów
Pamiętam gdy byłem w USA liczba zabójstw w Chicago (lata90) była równą liczbie zabójstw w całej Polsce
W nawiązaniu do broni:
https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/usa-stworzyl-liste-osob-do-zabicia-i-zgwalcenia-w-pol-minuty-w-dayton-zabil-9-osob,958716.html
A jakie to ma znaczenie, lewak, prawak, czy środkowiec??? Bandyta z bronią będzie lepiej się umiał nią posługiwać niż ja, amatorka. Więc z góry ma większe szanse zastrzelenia mnie.
Ty jesteś kobietą nie nie masz prawa mieć broni. Przynajmniej, tak za korwinem powtarza tu jeden taki.
Niekoniecznie. Są strzelnice gdzie możesz poćwiczyć celnośc.
A ja się nastrzelałem w życiu do oporu. Z wielu rodzajów broni, łącznie z ckm. Kałacha to z zamkniętymi oczami rozbierałem i składałem. Ale to były czasy, że każdy zdrowy służyć w wojsku musiał.
Ej ej birbancie!
A o co się rozchadza?
Wiesz, gdzie mam zdanie dzisiejszego Korwina? I pomyśleć, że kilka lat temu zaczytywałam się jego felietonami. Co ta polityka robi z ludźmi
I długi karciane w jego przypadku.