Polska-Wegry

A moje pytanie brzmi:
Kto pierwszy oglosi rasizm?
Wszak dzisiaj mamy okazje po raz pierwszy zobaczyc mecz bez murzynów,bodaj od 20-22 lat…
a.Amerykanie
b.Anglicy
c.Olga Tokarczuk
d.monsieur Biden
e.Robbie Biedroń

Odpowiedzi tutaj a nie na priv.prosze.
A ten śmiec ktory probuje sie do mnie włamac od wczoraj,ma mojego dozgonnego fucka…Pluc nie będę bo śliny szkoda.

1 polubienie

Może chociaż jakiś ochroniarz?

1 polubienie

Jeszcze jest w zanadzrzu Gretkowska, Senyszyn i Sroda.
Ale one to jeszcze gotowe dodatkowo sie przyczepic, że parytet plci na murawie nie zostal zachowany a sedzia nie ma teczowej koszulki.

2 polubienia

Ale…W czym rzecz? :thinking:
Ja nie potrzebuje… :innocent:

1 polubienie

Ha,ha,ha…To calkiem prawdopodobne.Dobrze ze juz nikt ich o zdanie nie pyta.

1 polubienie

Mam teraz w dupie rasizm i wszystko inne. Nerwówka już mnie trzepie.

2 polubienia

A ja nie mam.Jestem atakowany kazdego dnia i kazdego dnia mam reklamy w tv jedynie z czarnymi…
Nic mnie to nie obchodzi ale brzydzi mnie to doopowłażenie,ten tchórz,ta obleśna kłamliwość,to zazklamanie jakby juz nic innego w swiecie nie istnialo oprócz czerni
WHITE LIVE MATTERS!!!
A jak mi ktos powie ze mam klekać przed meczem…Lepiej by tego nie zrobił :neutral_face:

1 polubienie

U mnie takie zjawisko nie występuje. Jest to wszystko zrównoważone.

Nie znam transmisji z ligi holenderskiej ale mam nadzieje ze ten upiorny cyrk by tam nie przeszedl.
Ciekawa rzecz.Tydzien temu,przed meczem West Bromwich Albion-Crystal Palace,jeden z murzynow odmowil klekania…Media byly tak bezradne ze niemal nie bylo komentarzy.
A szkoda bo to wrecz zjawiskowe!!!

1 polubienie

W sporcie…, i w Holandii są Murzyni.
Tu czarni niczym się nie wyróżniają i są tak samo traktowani, jak biali. W każdej dziedzinie.
A Murzyni też żadnych pretensji nie mają. Jakoś normalnie jest. Kilka lat temu widziałem, jak policja potraktowała murzyna i ciapatego po meczu Rody Kerkrade. Naćpali się i rozrabiali. Było krótko; - gaz, po kilka pał, kajdanki i do suki. I nikt nie występował w ich obranie, bo nie biali. Żadnych protestów. Żeby to byli biali, spotkałoby ich to samo.
W Kerkarade gorzej z Polakami było, co po napiciu się i naćpaniu z maczetami biegali. Ale i ich poskromiono szybko.

Kuźwa, Ty mnie lepiej powiedz, jaki wynik będzie…, bo niespokojny jakiś jestem…

2 polubienia

Nie może być. Ktoś musi być czarny. Musi być też przynajmniej 1 kobieta i to nie na stanowisku pomocniczym a bardziej prestiżowym.

1 polubienie

To faktycznie nieciekawie.
U mnie wiekszy luzik.
Problem murzynski to glownie subsaharianscy inzynierowie i lekarze bardziej roszczeniowi niz Arabowie.

2 polubienia

I to niestety zdaje sie mijać…
Najlepszy przyklad bezgranicznej glupoty w traktowaniu programu,“Twoja piosenka jest mi znajoma” czy jakos tak…
Nigdy jak zyje [ a zyje 59 lat],nie spotkalem sie z taką głupotą.W dodatku sterowaną politycznie i obyczajowo.
Od paru miesiecy,poza Die Hard 3,nie widzialem w tv murzyna kryminalisty,podczas gdy oni sa w przynajmniej 70% pensjonariuszami zakladow o zaostrzonym reżimie…Specjalnie podaje zaniżone dane by nikt sie nie czepiał…
Zeby bylo jasne.Oferowano mi 4 lata temu prace w więziennictwie…Podziekowalem.Podobnie jak za ochrone w szkole dla czarnych.
Dalej moge do tego wrocić,bodaj jeszcze przez rok [na podstawie licencji] ale nie zrobie tego za ŻADNE pieniądze.

2 polubienia

Jeszcze powinna być choć 1 osoba LGBT.

i to jest ta chwila gdy trudno byc daleko… :innocent:

Myślałem że będzie tu mowa o meczu. A Wy o peryferiach cywilizacji.

1 polubienie

Na razie 1:0 dla bratankow.

1 polubienie

Kicha.

1 polubienie

Iga, przynajmniej wygrała.

1 polubienie

3:3 i powrót z dalekiej podróży, jak mawiał pan Ciszewski.
Żeby nie rzeszoto w obronie, to mecz byłby wygrany.
Naszą formację obronną czeka dużo pracy.
Widać było udział trenera Sousy. Nie robił min, jak Brzęczek tylko kierował grą, ma ile to możliwe z ławki trenerskiej.

1 polubienie