za debilne, choć inne rządy nie wydają się mądrzejszymi?
- Popieram
- Uważam je za debilne
- Trudno powiedzieć
- Mam jeszcze inne zdanie na ten temat
0 głosujących
za debilne, choć inne rządy nie wydają się mądrzejszymi?
0 głosujących
Raczej popieram.
A nie pomyślisz, dlaczego Wielka Brytania przyjęła strategię olania koronawirusa, @Devil?
Popieram. Wprowadziłabym jeszcze surowsze restrykcje. Rząd UK mnie nie interesuje. Chcą się wybić, niech się wybiją.
Angole to głupki. Oberwą za brexit.
Jakiś pokemon na przekór PiS przyznał Ci rację
pomimo że z tobą się nie zgadza xd
A sorry… To ty mogłeś zagłosować ![]()
Corocznie były grypy, przeziębienia, nowotwory, zawały, z nieporównanie większą ilością zgonów. ale żeby odwoływano wszelkie sporty, zamykano uzdrowiska i sanatoria, odgradzano kraj od sąsiadów, to tylko w czasie stanu wojennego za totalitarystów marksistowskich miało miejsce. Jak tę bezmyślność można popierać?
popieram. Tylko trochę za późno. I procedury badań zbyt długie, wiem nie da sie szybciej, ale wtedy trzeba by profikatyczną kwarantanne… dla osób z kontaktu…
Za późno? A co mają powiedzieć jakieś Włochy czy inne Hiszpanie… Tam w ogóle jakas cywilizacja jest? Xd
tam to zupełnie za późno
Popieram.I nawet jestem zaskoczony bo jak dotąd relacja,spoleczeństwo-państwo,przebiega plynnie i bez wiekszej histerii.
To oczywiscie nie potrwa wiecznie,nie miejmy złudzeń.Poki co jednak w tym stanie wyczekiwania"trzymamy fason".
Kolego,sytuacja w Wielkiej Brytanii nie jest tak jednoznaczna jak Ci sie wydaje.Podczas gdy jedni w rządzie uważają ze 11 zgonów,plus 800 przypadków to nic wielkiego,inni juz teraz straszą hiszpanką bis.A na mowienie ze rzad przyjął jakąś strategie,jest najwyrazniej za wcześnie.W kazdym razie mamy obecnie sytuacje znaną z okresów islamskich zbrodni czyli,prasa i media,kontra rząd.Lub raczej jego część.Tradycyjnie w czasie weekendu,nie dzieje sie kompletnie nic wiec poczekajmy do jutra z ferowaniem wyroków.
Po sposobie w jaki przeprowadzono tzw. reforme szkolnictwa,spodziewalem sie katastrofy.Nie ma wiec powodow do wiekszych narzekań.Wiadomo ze to stan wyjątkowy i lekko nie bedzie.Bardziej jednak to wszystko na obecnym etapie,jest w naszych rękach a nie rządu.
zamknięcie granic plus przymusowa kwarantanna domowa dla powracających
zamknięcie szkól i przedszkoli wszelkiego typu, uczelni tez, dopuszczenie w niektórych pracach pracy zdalnej, zamkniecie kin basenów itp, ograniczenie galerii handlowych , wspólpraca z kosciołąmi - ograniczenie uczestnictwa wiernych plus mozliwosc uczestnictwa w nabozeństwach w tv ( dotyczy 3 wyznan atualnie) eduacja społeczenstwa plus sankkcje za nie przstrzeganie np kwarantanny
Zakaz wszelkich sportów, zamknięcie uzdrowisk i sanatoriów, odizolowanie Polski od sąsiadów, jak w stanie wojennym z 13.12.81.
dobrze, ze w ogole COŚ robia.
choc nie podoba mi sie ta cala otoczka tajemniczosci i cenzury - generuje niepotrzebne strsy i panike.
no niezupelnie, kont dewizowych nie zajeli i jeszcze godziny milicyjnej nie ma…
Czlowieku,jesli chcesz znac najnowsze doniesienia i stan faktyczny,otwórz wreszcie oczy!
W Anglii przewidują iz zaraza potrwa do wiosny 2021 a zarażenia obejmą ok. 8 milionow ludzi.Około pół miliona umrze.
Guardian donosi poza tym,ze lato nie pomoże na zaraze.Przewiduje takze iz ok. 500 tysiecy ludzi zatrudnionych na pozycjach niezbednych dla funkcjonowania kraju,bedzie chorować.
Mijescowy NHS,slużba zdrowia jest juz teraz przeciążona i nie daje rady nawet z testami,nie mowiac o hospitalizacji.
Mozna sie pocieszac na tysiac sposobów a nawet okłamywać jesli komus to do szczescia niezbędne.Ale to NIE JEST pieprzona grypa!
Nadzieja w szczepionce, ale to tez potrwa… O ile w ogole uda sie ja opracowac.
Szacunkowo,ponoć to kwestia nieco wiecej niz roku.