Bruksela zdecydowała.
Będzie tzw. dobrowolny przymus. By wrócić do normalności.
Tak, popieram.
Pod warunkiem, ze bedzie wymagany od wszystkich. Rowniez przyjezdnych z buszu inzynierow i lekarzy
Wtedy moze skórka bedzie warta wyprawki.
Od ponad 10 lat taki mam i nie płaczę …
Wymagany był do wyjazdu w tropiki.
No jasne, że popieram.Dlaczego miałabym mieć cokolwiek zabronione z tego, co mi wolno, bo już się zaszczepiłam? Bez tych paszportów nie wiadomo, kto jest bezpieczny a kto stwarza zagrożenie sobie lub innym
Tak. Pod warunkiem …
że aby uniknąć dyskryminacji osób nieszczepionych oraz ze względów ekonomicznych, kraje UE powinny "zapewnić powszechne, dostępne, terminowe i bezpłatne testy.
Bezwzględnie popieram i bardzo na to liczę.To juz sie powoli staje miarą przyzwoitości.Nie chodzi bowiem o nas samych ale o spoleczeństwo.Chce miec pewność ze poruszam sie wśrod ludzi których wzrok siega dalej niz czubek własnego nosa.
I nie chce siadac w podrózy kolo kogoś kto cholera wie,co rozsiewa.
Piesek ma paszport szczepień to i ja nie chcąc być gorsza taki sobie wyrobiłam. Teraz zbieram pieczątki i naklejki
@Petunia ? Ta sympatyczna Petunia?
Tak ta sympatyczna Petunia. Bo Petunia jest tylko jedna .
Wstydzę się być Polakiem i człowiekiem.
Ja czasem też.
Ty i fifka, macie podobne usposobienie. Czasem tęskno za takimi ludźmi
Jeżeli ta sympatyczna Petunia, to ja Cię serdecznie witam i cieszę się że z powrotem do nas trafiłaś.
Zdecydowanie popieram. Może to przekona niektórych anty- do zmiany postępowania, nawet jeżeli poczują się przymuszeni.
Co to zbaczy “dobrowolny przymus”? Sprzeczność logiczna…
Petuuuniaaa!!!
Że niby nie ma obowiązku ale tak naprawdę by normalnie żyć, podróżować, jeść w knajpach będzie trzeba się zaszczepić.
Cześć Petunia, jeszcze Cię na tym Pytamy nie spotkałam. Miło widzieć, że jesteś
Na twoim miejscu też bym się wstydził.