No i to też jest dyskryminacja. Bo może byś chciał.
Dokładnie tak.
To jest nieprawdą, że mogą mnie ukarać za cokolwiek innego jak brak skrzynki pocztowej. Tylko za tę skrzynkę mogą.
Kazdego dnia prawnicy, ludzie polityki, osoby znane piszą, że te wybory, w tej formie i czasie, to pogwałcenie wszelkich praw, dlatego PiS zrobił poprawki, co nie zmienia faktu, że pozostałe nadal są bezprawne i łamiące Konstytucję.
Fala krytyki nie ustanie, a będzie się rozlewać. Pisdzielcy idą na rympał i to się obróci przeciwko nim. Szaragowy poseł zupełnie stracił kontakt z rzeczywistością.
Przede wszystkim chcą Cię również pozbawić należącego Ci się prawa do wyborów. To, czy z niego skorzystasz jest Twoim wyborem, a nie ich.
Gdzie doczytałaś, że wybory będą po dawnemu? Link podaj
A czytałaś co pisali 2 dni temu, przed wniesieniem poprawek ? Ja tak.
Co rozumiesz przez słowa “po dawnemu”? Czyli po jakiemu?
Sporo czytałam ale nie wiem o co pytasz. Skonkretyzuj pytanie. Wczoraj czytałam jak się irytowałaś i chciałam Cię uspokoić.
To są Twoje słowa " po dawnemu", do teraz wybory były tajne, w obecnych musisz wpisać nazwisko i pesel.
Uspokojenie mnie ( co Tobie i innym się nie uda) i reszty Polaków w takiej sytuacji, jest jawnym przyzwoleniem, żeby zrobić z nas jeszcze większych baranów
Właśnie, że nie musisz i po to założyłem pytanie. Tak samo, jak można odmawiać płacenia mandatów policji i czekać na rozstrzygnięcie sądu.
Po dawnemu, to znaczy w normalnych warunkach. Nie pisemne tylko osobiste głosowanie. Pisemne nawet u mnie nie wchodzi w rachubę. I nikt nic mi za to nie zrobi. Chcesz to głosuj i podawaj pesel, bo ja nie mam zamiaru.
O mandatach za myjnię i jazdę na rowerze wiem od kilku dni, poczytałam też o karach administracyjnych
Tylko nikt głośno nie mówi, że taką karę też można zaskarżyć.
Zastraszanie trwa w najlepsze.
Kary są tylko za łamanie prawa. Nie głosując żadnego nie łamiesz.
Uwaga w tym ustroju to nie działa. Kaczyzm ma swoje prawa.
Sorki, jak Cię lubię
Nie czytałaś tego co piszę o wyborach korespondencyjnych, luzik, nie musisz