Posądzenie o kradzież w sklepie - odpłata po latach?

Wczoraj w Biedrze ochroniarz zaprosił mnie do ich pomieszczenia na zapleczu, podejrzewając mnie o kradzież serka kanapkowego kupionego w innym sklepie za 3 zł, co prawie było dla mnie obciachem. A do tej Biedry przychodziłem od lat kilka razy w tygodniu, zostawiając w niej przez ten czas dobrą pensję.

Dlaczego mnie podejrzewał o kradzież? Dlatego, że miałem w kieszeni kurtki ten serek, który tę kieszeń odchylał, a miałem jeszcze plecak i reklamówkę. Więc on sobie pomyślał, że musiałem ten serek ukraść, bo inaczej włożyłbym go albo do reklamówki, albo do plecaka. Dodatkowo na ogół nie biorę paragonów, więc sobie pomyślałem, że gorzej. jeśli tego paragonu nie będę miał, a oni będą mieli taki serek w ofercie. Wezwał kierowniczkę zmiany, która potwierdziła, że to nie jest serek od nich.

Przeprosili mnie za incydent. Powiedziałem im, że najprawdopodobniej zmienię miejsce zakupów, bo nie powinni mnie tak potraktować, gdy zostawiłem już u nich tyle kasy. Dlaczego miałem ten serek w kieszeni? Bo miałem zamiar przełożyć go po zakończeniu zakupów.

Niby mogłem być zdegustowany tym posądzeniem o kradzież. Ale po czasie zreflektowałem się, że gdy jeszcze mieszkałem w internacie, to dla sportu zdarzało mi się zwędzić jakiś wiktuał, np. konserwę z zamordowanych ryb, a teraz miałem małą pokutę za tamte kradzieże.

e tam od razu pokuta? to za te diabły podskórne co Ci kazały serek zamiast słodkich owoców jeść

3 polubienia

Taki serek jest wysoce nieharmonijny.

3 polubienia

Eee tam, tyle kasy…pewnie 56,30. Nie wywyższajmy się.

1 polubienie

Byłeś dokładnie przeszukiwany ?
:banana::rainbow:

3 polubienia

@harmonik Ty jesz serki!!!:scream: Z mleka wydartego umęczonym harmonijnym krowom, mleka przeznaczonego dla ich cudnych, harmonijnych cieląt!!! Słodkie pyszne jabłka już Ci nie wystarczają!!! Wstydź się!!! :japanese_ogre:

6 polubień

Eee…zemsta wymaga czasu. Mógłbyś harmonijnie odwrócić się od tego sklepu i nie zaszczycać go więcej swoją osobą. Na pewno to odczują. …

1 polubienie

Japka to masz Ty jeść i reszta dla których się produkuje.

On będzie wpierniczał mięcho, sery, popijał mleko i śmiał się z tych, co mu uwierzyli …

3 polubienia

ma czas zjesc dzis obfita kolacje i jutro sniadanie. :wink:

1 polubienie