@ihtiel Ty się znasz…pomóż, proszę:) I jeszcze jakieś małe te rekwizyty mi się wydają
Na grubym papierze lakierowanym
Będzie się błyskać
Nie wiem jaka drukarka. Nie każda grupy papier weźmie. Zalaminowane jest trwałe.
100g papier chyba weźmie…postaci obustronne to jak patyczke do trzymania włożyć? Chyba na dole zostawić dziurę a nie kleić w środku na 100proc. tylko zostawić miejsce na patyk ps dziękuję
A no i te postacie są tak umieszczone, że mało jest na stronie i się marnować będzie papier …
Ja do swoich prac drukuję na wizytówkowym 140-170 grubości. Jesli to ma służyć na dłużej, to lepiej zalaminować
To z drukiem moze byc klopot.
@Nunu zalaminowanie może byc drogie, ale trwalsze.
Jest tez metoda posrednia - kupujesz przezroczystą folię samoprzylepną i oklejasz z dwóch stron, nadmiar przycinasz.
Papier 100g to “cienizna”. Większość drukarek powinna bez problemu sobie poradzić z papierami 250 czy nawet 300g, które powinny już mieć przyzwoitą sztywność. Postaci do teatrzyku można byłoby ewentualnie wydrukować na papierze samoprzylepnym i potem nakleić na jakiś sztywniejszy podkład.
Skuteczniejsze jest oklejenie z obu stron przezroczysta, bo farba z drukarki?
Wytrze się albo rozmaże i po kukiełce.
Jeżeli będzie to teatrzyk “Deszczowa piosenka”, to faktycznie jest takie ryzyko.
Z Wami to nawet teatrzyk można zrobić