Postęp w stosunku do szujowatości poprzedniego MZ

widoczny. Przedtem MZ podałoby, że większość zmarłych na COVID-19 osób miała choroby współistniejące, co mogłoby sugerować, że nawet 10 zmarłych mogła mieć jakieś groźne choroby współistniejące.

Teraz go stać, aby podać, że na 18 zakażonych SARS-CoV-2 zmarłych tylko 1 nie miał chorób współistniejących, choć ja nawet w ten 1 przypadek nie wierzę.

Cytuję z artykułu/komunikatu:

" Zmarło 18 zakażonych koronawirusem osób.

W Grudziądzu zmarło dwóch mężczyzn w wieku 94 i 65 lat, w Toruniu zmarła 84-latka, w Puławach 68-latek, w Kędzierzynie-Koźlu 78-latek, w Krakowie cztery osoby - dwie kobiety w wieku 79 i 76 lat oraz dwóch mężczyzn w wieku 77 i 48 lat. W Sanoku odnotowano śmierć 83-latki, w Łańcucie 85-latka i 73-latka, w Gdańsku 92-latki, w Raciborzu 56-latka i 58-latki, a w Poznaniu trzech osób - dwóch kobiet w wieku 83 i 65 lat, a także mężczyzny w wieku 73 lat.

“Jedna osoba nie miała chorób współistniejących” - czytamy w komunikacie Ministerstwa Zdrowia. ŹRÓDŁO

Dziś zmarło mnóstwo osób w tym 18 u których akurat wcześniej wykryto tego modnego ostatnio wirusa xd

Ja składam skargę do śląskiego NFZ. Ilez można leczyć przez telefon?!

To jest problem
Za wysoki wspolczynnik umieralnosci odpowiada ilosc telefonow na 100 tys. mieszkancow

Jak wyciagnąć wodę z płuc przez telefon? :shushing_face:

Nakluciem

W telefon?

w opuszek palca, zeby sie obudzic :slight_smile:

… na tamtym świecie :scream:

tak daleko moja ciekawosc swiata i ludzi nie siega

Moja też…