Ale @czarny_rycerz ja pisze o tych “niedzielnych” a nie ludziach, którzy staraja sie populacje w ryzach utrzymac , ptzy okazji kusownika odstrzelic, a nie tych vo z ekologia maja tyle wspolnego, ze im rzadszy gatunek tym cenniejsze trofeum na sciane
Ja masowemu odstrzalowi dzikow pod ptetekstem ASF tez jestem przeciwna, bo nie tak sie walczy z ta zarazą. A ze wypuscili przy okazji do lasu i na pola zgraje zadnych krwi amatorow, ktorzy predzej kumpla odstrzela niz do “grubego zwierza” trafia"?
W koncu zwierzki tez hodujemy, i to czesto w okropnych warunkach, nie mowiac juz o sposobie uboju…
A obecnie sa mozliwosci nieco bardziej humanitarnego traktowania nadmiaru nawet golebi w miastach. Tylo polskie przepisy uniemozliwiaja kontrolowane zastosowanie np. karmy ze środkami antykoncepcyjmymi.
Dobrze, ze choc powoli mowi sie o sterylizacji psow i kotow (byle nie przesadzic, bo trzeba bedzie jak Niemcy zacząć ich import, Szwajcarzy zreszta tez chetnie przygarniali niechciane hiszpanskie zwierzaki. Teraz to nie eiem, bo troche przestalam sie tym interesowac)
Na razie dokarmiam oficjalnie koty w pueblu i pomagam w wylapywaniu do sterylek. I to dziala.
Szczurow nie ma, a okolica nie zalatuje “kocia perfumą”
No i tak z dyskusji czy mozna w domu miec pistolet do odstrzelenia bliźniego jak cię wkurzy? Przechodzimy do tego czy i jak regulowac poplacje braci mniejszych?
Obaj zgodzą się na wszystko, bo żaden nie będzie chciał być „gorszy”. I co? Powrót do punktu wyjścia? Dalej wyborcy muszą wybrać.
Zobaczymy. Stawiam, że Trzaskowski nie zgodzi się na wszystko.
Ale podpisać powinien. Inaczej przegra
Niekoniecznie. Jak przegra, to z innych przyczyn.
Według niedawnych ustaleń badawczych ludziom częściej podoba się fizyczność osoby o cechach psychopatycznych.
I starannie je ukrywa.
W kazdym razie zapięta koszula pod szyją i krawat…
A jak podpisza obaj to co?
To Mentzem pekie z zarozumialosci, ze jego 10 nieprzykazan takie ważne.
A zamieszanie bedzie, bo nie kazdy wyborca mentzenie wytrzymuje.
Jeżeli zgodziłby się na wszystko i taką deklarację podpisał, wizerunkowo straciłby więcej niż potencjalnie mógłby zyskać.
A tak swoją drogą, Mentzen nieźle rozgrywa swoje 5 minut. W boju pozostało dwóch kandydatów, a o nim obecnie mówi się najwięcej.
Postulaty Mentzena są zrobione dla Nawrockiego, Trzaskowski nie może się na wszystkie zgodzić. No chyba, że zmieni swój plan polityczny.
Oczywiście, to są wybory, więc chwilowe zmiany poglądów mogą chwilowo zaistnieć.
Punkty 7 i 8 chyba sobie niezbyt z nimi mógł poradzić.
O 13.oo będzie grilowany pierwszy kotlet.
Myślę, że nie będzie to dialog, a monolog mający za zadanie wywołanie w kotlecie jakieś reakcji.
Być może dobrze podpieczony z jednej strony, samoczynnie odwróci się na drugą.
Grillowanie kotleta nie jest rzeczą łatwą.
Te postulaty są zgodne z tym, co konfederacki obóz głosi już od dawna. Tak się akurat złożyło, że Nawrockiemu światopoglądowo jest do nich znacznie bliżej niż Trzaskowskiemu …
Sądzisz, że będą dwie pieczenie na jednym … grillu?
Kotlety są dwa. Różnej jakości i konsystencji. Nie można tego położyć na jednym ogniu, bo całość dla konsumenta będzie niestrawna.
Stek i mielony?
Tan stek to coraz bardziej jawi mi się, jako kawałek tuszy mogącej udawać każdy rodzaj mięsiwa …
Jutro debata. 90 minut. O godzinie 20