No to od teraz będę obraża zdrowy rozsądek ateistów ![]()
Dlatego proponuję zastępowanie słów: pisior, lewak, pedał, oszłom, karzeł, gnom innymi nie obraźliwymi.
Ksiądz zostaje.
Ksiądz zostaje czyli wylatuje całe zdanie. Bo znaczy że ma służyć za obraze. proste
Zostaje w kręgu słów dozwolonych ty korniszonie.
Czyli obraził byś się gdybym napisał takie samo zdanie tylko zamiast księdza napisał ATEISTA?
kto wie co takim ateistom do głowy strzeli… ![]()
Ktoś skrócił jej bana który przestał obowiązywać kilka dni temu Zaraz po zakończeniu blokady skasowała swoje konto
on nie korniszon a krokodyl. uspokoicie sie wreszcie?

Nie obraziłbym się. Na takich fanatyków religijnych trzeba brać przymiarkę. Oni mniej czytają. Za to dużo się modlą.
Jeżeli jesteś ateista. To przypominasz mi marsz równości… Psujesz reszcie opinie ![]()
Błąd. Ja dużo czytam i prawie się nie modlę. Jestem po prostu dobrym człowiekiem. A ty? Skończ z tą nienawiścia bracie ![]()
Ja marszy nie opieram ale też ich nie zabraniam. Chcą się pobawić to niech się bawią. Lepiej na ulicy niz w szkole albo sypialni w obecności adoptowanego dziecka.
KONIEC bo wylądujemy razem w jednym karcerze a tego nie zniesę. Pewnie weźmiesz ze sobą różaniec i wode święconą.
I pismo Święte
Jesteś dobrym człowiekiem?
Co ostatnio zrobiłes dobrego dla bliźniego? Dałeś na caritas? Pomodliłeś się w intencji poszukiwanego Dawidka?
Gdybyś oddał komuś krew, szpik, uczył dzieciaki pierwszej pomocy, projektował protezy kończyn albo po prostu pomagał starszej sąsiadce zrobić zakupy. To jest dobroć.
No to jest dobroć… Tak tak
Ty człowieku uświadom sobie że tylko działanie wygeneruje zmianę. Czyny a nie gesty. Nie symbole. Nie gadżety.
To smutne ale modlitwa może jedynie wzmocnić nadzieję. Nadzieję w potęgę nauki.
Idę se zrobić kolacje i obejrzeć lewackie fakty na usługach obcej korporacji.
Ale to jesteś jakiś dziwny. Nie potrafisz zrozumieć że Katolik który chodzi do kościoła i się modli, też może być mądry i mądrzejszy od ciebie… Ty masz jakieś dziwne myślenie na serio że Katolik to jakiś ciemnogrodu… Ja myślałem że ty tak na jaja a ty chyba na poważnie…
Teraz napisałem że jestem dobrym człowiek a ty juz to odebrałes jakby mi chodziło o to ze jestem dobrym człowiekiem bo chodzę do kościóła i się modlę… Nie. Chodziło mi o mniej więcej co wymieniłes jako dobroć… Już pisałem dziś ze to ty nie potrafisz zrozumieć że można być katolikiem, wierzącym i praktykujacym i normalnym człowiekiem jednocześnie według twoich standardów… Nie potrafisz pogodzić wiary i nauki… Ty masz wierzących za jakichś podludzi chyba że tak się podniecasz tym że ty nie wierzysz i jesteś lepszy
(chodzi o praktykujących no. Wiem że nie chcesz obrażać całego forum XD)
I znowu… PO co ty to piszesz… Czy komuś przeszkadza tutaj jakas obca korporacja… Sam zaeazobejrze na internecie bo lubię ![]()
Mylisz mnie z jakimś wymyślonym przez ciebie obrazem człowieka prawicy. Ja jestem bardziej tolerancyjnym człowiekiem od ciebie ![]()
Nie gniewaj się. Prawiczki są przewidywalni.
Bóg, honor, ojczyzna.