Powinniśmy wpuścić tych ludzi?

Zimno się robi, mokro.

2 polubienia

Też tak uważam.

2 polubienia

Mozesz to odebrac jako czarny humor, ale ludzie i nie tylko
zawsze migrowali.
Ale jaka pojemnosc ma Europa?

Chorym powinni udzielić pomocy lekarskiej, ale pomimo mojej tolerancyjności nie jestem za tym na większą skalę! Dopuszczam na czas konfliktu przyjęcie kobiet z dziećmi. Męscy awanturnicy niech pożytkują swoją energię walcząc a nie gwałcąc polskie kobiety i dokonywać rabunków. Osobiście boję się kultury muzułmańskiej i wyznania islamskiego a także gwałtów, jakie mogą spowodować w naszym kraju, na polskiej kulturze, na kobietach i ich prawach. Każdy ma możliwość wyznawania swoich wartości, ale ja nie popieram tamtejszej kultury w żadnym stopniu. Większość tych migrantów to mężczyźni - nie dzieci oraz kobiety, które nie mają tam poszanowania. Inną kwestią jest to, że nie mamy środków żeby tych migrantów przyjąć i utrzymać. Na zakończenie dodam, że władze naszego kraju nie potrafią walczyć o losy Polek i zadbać o ich prawa a co dopiero walczyć o losy kobiet z Bliskiego Wschodu.

Swoja drogą wojna trwa od wieków - w krajach Trzeciego Świata - ale o przetrwanie. Wyzysk za tabliczkę czekolady i szklankę wody. To jest straszne!

Możecie się z tym nie zgadzać ale takie jest moje zdanie.

1 polubienie

Tu tez pytanie? Kto tych talibow urodzil?

Islam jest filozofia, ktora jest w stanie, ze koze mozesz zgwalcoc, pod warunkie, ze jej szybko gardlo poderzniesz i wyslesz do pobliskiej wsi
Swieto ofiarowania to w praktyce sprowadza sie do hodowli przez rok zwierzatka, ktore potem się rytuanie się zasrzyna ufne, biedne, al najstarszy syn musi umiec zabijac cokolwiek i bez sentymentow. W SS tez te metode stosowali, ale najczescie na psach.
Masz przestac myslec i byc poslusznym?

To ich wojna wewnętrzna. Dla Talibów ład i bezpieczeństwo to surowe prawo islamskie. Niech zabierają ze sobą ten szariat i koran. Ja chce się czuć bezpiecznie w swoim kraju pomimo że i tak te uczucie odbiera mi nasza władza. Kobiety mają przesrane w Polsce bo cofnęliśmy się do średniowiecza a będzie jeszcze gorzej.

1 polubienie

A to prawda.
Ale skad sie to wzielo w kwestii braku praw kobiet? Na komune, sowietow, Tuska i Balcerowicza mozna duzo zwalac. Ale bez przesady.
Rownowaga zostala dawno naruszona.
Kolo historii zatacza piekielny krąg

1 polubienie

Dlatego islamizacja europy nie jest nam potrzebna. Swoje inwazje niech praktykują u siebie.

Islamizacja? To jest problem ogolnoswiatowy niestety.

1 polubienie

Ogólnoświatowy więc dotyczy też Polski. Niestety.
I pomimo że to nie jest koncert życzeń ja nie chce takiego świata.

Ja tez nie, kebabow nie jadam :skull_and_crossbones:
Ale finansowani tego to jest zagadka

1 polubienie

To sa dwa pytania w jednym…A nawet wiecej…
Poza oczywistą kwestią zdrowotną, kłania sie kompletne nieprzygotowanie na sytuacje kryzysową…
Robienie problemu z 30 osób to triumf podlego uporu i to mocno upolitycznionego.Zdaje sie,nic nowego w polszy…
Natomiast zaraz za tym stoją w kolejce kolejne pytania.
Np. jakim cudem ofiary wojny,w dodatku w wiekszości kobiety,robią pół świata w pare dni [lub szybciej] a potem oczywiscie obierają kurs na Zachód bo sytuacja na Bialorusi juz im jest"be"?Tak fantastycznie zorientowani w tej sytuacji?
Te slawne 4% tzw. emigrantów z Syrii,do dzisiaj pozostaje najlepszą odpowiedzią,gdzie są ofiary wojny.Otóż są byc moze nawet wszedzie ale nie w Europie.A jesli są w Europie to nalezeli do na tyle bogatych by miec co sprzedawac nawet w czasie wojny by sie tu dostać…
Z ewentualnych rozważań natychmiast wykluczam tych ledwie co doroslych,mlodocianych drani którzy w przeciwienstwie do innych nacji ongiś ogarnietych wojnami,są w stanie zrobic wszystko aby dorwac sie do angielsko niemieckich benefitów ale przenigdy nie chwycą za broń w obronie własnego kraju!
Przy okazji,mam wielki niegasnący od lat szacunek dla mlodego Masuda ale i jednoczesne wrazenie iz tym razem mocno przecenia swe sily…Bo jesli jak sam mowi,ma sprzet niegdys porzucony przez sowietów to daleko poza Doline Pandższeru nie wyjdzie…
Wracając do tematu…
Powinno sie bezdyskusyjnie pomagać a pytania zadawać potem.Ale CO mialaby oznaczać ta pomoc?
Bo jesli to ma byc otwieranie granic pozbawione kontroli jak to do niedawna bylo na glupim Zachodzie to jestem przeciw i to zdecydowanie!
Mamy swoje doświadczenia z Czeczeńcami wiec nie ma mowy o tym by ostentacyjnie pokazywać swoją ignorancje.
Doprawdy,w obliczu swiatowej katastrofy pseudokulturowej,nigdy nikomu nie przyszlo zastanowić sie co i dlaczego moze stać sie naszym problemem?
Glupi ludzie rządzą tym krajem a kto wie czy nie głupsi czekają w kolejce.Potrafią tylko robić sobie na złość,nie znają sie na niczym prócz walki o władzę.A i to jak widać,jedynie w kategoriach podlości.

2 polubienia

Streszczając Twoją niekrótką wypowiedź, z którą się zgadzam, Polska tę garstkę z granicy już dawno powinna przyjąć i zaopiekować się nimi. Jednocześnie podjąć jakiś program w tym temacie, co do dalszego rozwoju wypadków.

Qrwa, tam są tacy sami ludzie, jak my, jak można ich skazywać na byt gorszy od bydła?

1 polubienie

Gdzie Ty te kobiety i dzieci widzisz?

1 polubienie

A o to to juz zapytaj tych co im bron dostarczają?

Taki byt to oni sami sobie zbudowali.
Ale to nie znaczy ze my mamy do tego nasze wypieszczone rączki przykładać.
Co z kolei nie znaczy ze mamy przestać kompletnie myśleć jak to widzą rozmaici tzw. aktywiści.

Gdybym widzial tak jak w Dover i Calais,tych ok 20 letnich drani w t-shirtach ktorych ja nie kupuje bo,choć akurat mnie stać,nie uważam tego za mądre,to musiałabys użyć swej wladzy moderatora.

1 polubienie

:rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

1 polubienie

Zdjęcie – symbol:

3 polubienia