Nie do konca Buka tragiczna.
W koncu jej sie agregat chłodniczy zepsuł ![]()
Oj tam wicepremier do spraw bezpieczenstwa… Przeciez kazdy wie ze to jego stanowisko w rzadzie to nic nie znaczy wiec i na urlop na hawaje moglby poleciec… a sprawy zwiazane z kryzysem na granicy nawet by tego nie zauwazyly…
Jednak sforsowali. Część wyłapano a część lata po lasach i bagnach. Szukają ich. Cześć wywieźli na granicę z Litwą i oni tak wślizgują się małymi grupkami. Oni naprawdę mają kłopot z migrantami, których sobie naprzywozili. Teraz chcą, by im unia płaciła za to, żeby nie podrzucali nam swoich gości.
W Holandii informacje na ten temat mówią to samo, co w Niemczech. PiS odrzuca wszelką współpracę i pomoc. Ciekawe, dlaczego w kurwizji nic na ten temat?
A wiesz, ze to niezly pomysl? Tam też są wulkany ![]()
Na jakie Hawaje? Do San Escobar niech się wynosi i nigdy do Polski nie wraca. Razem z całą swą partyjną szajką, najlepiej.
Bo tam wazniejsze jest wyrzucenie jakiejs aktoreczki z serialu …
PiS z migrantami sie zapętlił.
A bez wspolpracy z UE i NATO (gdzie narobili sobie wrogow politycznych) niewiele zdzialaja.
Czarnym scenariuszem byla ucieczka rządu przez Zaleszczyki, a tu mamy ucieczke na L4 (Kaczynski, Rau - dla niewtajemniczonych podobno minister spraw zagranicznych) lub bredzacy prezydent (kiedy zaczyna sie sezon narciarski? Będzie spokój)
O tempora, o mores…
Gwiazdeczka delikatnie mówiąc od dawna jest wkurwiająca.
Kochanienki, takiego drobiazgu to w kazdym kraju na pęczki. Nazwisko zabawne ma to uwage zwrocilam ![]()
Tandemu piesniarki Edzi i Wioletki Kołek nie przebije ![]()
![]()
![]()
Ja ją tak średnio lubiłam, ale nie przeszkadzała mi. Do czasu. Kiedyś, gdy jeszcze byłam na poprzednim forum, jedna z forumowiczek napisała, że ta właśnie aktoreczka nasrała jej swoim psem pod balkonem, a gdy została poproszona o zabranie swoich “prezentów” rozwrzeszczała się bardzo wulgarnie i ordynarnie na kobietę, pod której balkonem nasrała.
Psie g*** z tego co sie zorientowalam to w Polsce problem narodowy?
U mnie jest mandat od 40 do 400 euro, zalezy od rozmiaru psa. Przez kilka lat byly tylko pouczenia - maja system, ze przy trzecim pouczeniu w ciagu tygodnia za czwartym razem wystawiaja mandat - dotyczy to nie tylko sprzatania po psach, ale innych drobnych zachowań antyspolecznych. I dziala na tyle skutecznie, ze ulice wolne od tego typu niespodzianek.
A psy na ogol na smyczach tych z wyciagana linka.
Wolno biegaja na wydmach i poza sezonem na plazy.
Wyglada, ze paniusia konfliktowa ale trafila Kurdej na Kurskiego.
A mowia, ze k*, k* lba nie urwie? ,![]()
Hahaha… Okonek , niemożliwa jesteś ![]()
Owszem, masz rację, jest to problem narodowy, ale narozrabiała i jeszcze obraża rodzinę tej, której nabroiła i wyzywa ją samą słowami, które nie są cenzuralne? Niechby chociaż zamknęła usteczka i odeszła a nie wydzierała się na kogoś, komu zawiniła.
Dzis uslyszalam, ze problem migrantow na granicy UE jest zlozony.
Bo jak walczyc z bandyta, ktorego popiera drugi silniejszy czyli Putin?
Ockneli sie? Fakt, ze ten byly klawisz Łukaszenka sam tego nie wymyslil i nie zorganizowal, ale zima idzie, gaz potrzebny… A i niestety zal, ze Polska sprawy nie ulatwia - przeciez bez zgody kraju ani NATO, ani Frontex dzialan nie podejmą. A ONZ jak klasyczny domokrazca - zajmuje sie wymieraniem nosorozcow w Afryce.
To teraz wiemy już co to strefa buforowa.
Mnie zaczeła wkurzać od czasu jak postępuje z zasadą Nie ważne co mówią byle mówili.
co to jest strefa buforowa to wiadomo od dawna, taka Ukraina na przyklad?
a nie wiem? historia pokaze, czy Putin tym zagraniem migrantami w ogolnycm rozrachunku Polsce sie nie przysluzy? PiS sie bedzie musial w koncu zdecydowac - czy gra w zespole UE czy idzie na pomietlo do Moskwy?
Ja tu widzę też i korzystny aspekt dla PiS. Ta awantura na granicy znakomicie kryje inne problemy, które ten rząd stworzył. Przede wszystkim drożyzna. Ona nie skończy się na dzisiejszych cenach…, bez złudzeń. Poza tym ludziom, same z siebie topnieją oszczędności na skutek inflacji i wzrastają drastycznie raty kredytów. O milionowych karach też wypada wspomnieć, które to kary są wynikiem nieudolnej działalności PiS. Zresztą, lista rzeczy, które trzeba zagłuszyć jest o wiele dłuższa. A więc taka “wojna” znakomicie odwraca uwagę od istotniejszych problemów. A ponieważ naród od pokoleń nie wie, co to jest prawdziwa wojna i czym jest atak na granice, to ta “wojna” staje się nośnym hasłem. Fajna ta wojna, która polega na pyszczeniu przy komputerach w swych bezpiecznych miejscach. Drugim korzystnym aspektem jest to, że ponad 60% Polaków nie chce tego typu obcych, więc gnom, póki co nabija sobie punkta do wzrostu słupków. Mamy wręcz bohatera narodowego, który niezłomnie broni naszych granic. A ciemny lud nie pomyśli o genezie i złożoności tego zjawiska, tylko łyka, to co mu Kurski zaserwuje.
Chcą walczyć z Łukaszenką? Goowno. Takie przepychnki na dziś to woda na młyn Pisu.
A tymczasem, dziennie, tranzytem przez Polskę, w obie strony zapierdziela setki białoruskich ciężarówek. Wartość handlu z UE dla Białorusi jest parę razy wyższa od wartości handlu z Rosją. A więc wstrzymać na jakiś czas ten tranzyt. I już Łukaszenka się dławi. To byłby pierwszy cios i ostrzeżenie. A na tym nie koniec sankcji dla baćki, ale co ja się tu będę produkował.
Lepiej wrzeszczeć, że wojna i w zasadzie nic z tym nie robić.
w kazdym razie ruskim i bialoruskim kij w mrowisko udalo sie wsadzic.
a tu masz racje - Bialorus dostepu do morza nie ma, izolacja transportu ladowego to zalozenie garoty na ich gospodarke.
W ciągu pierwszych 10 godzin od tej sankcji na wszystkich przejściach granicznych mają dziesiątki kilometrów kolejek z tirami w głąb swego kraju. I co pocznie głąb Łukaszenka? I co z tym zrobią, jak produkcja na eksport idzie w fabrykach pełną parą? Że o kasie za ten eksport nie wspomnę.
Ale tu trzeba rządu z jajami, a nie tych “bohaterskich” chłopczyków PiSdowatych napinających się z dala od wydarzeń. A takich instrumentów jest więcej, ten pierwszy, to najłagodniejszy.