Moze masz na mysli łapacze snow?
Nie o to chodzi…W jednym z odcinków Strażnika Teksasu padła nazwa takich ozdób w języku cherokee.To tak fajnie brzmiało…
Nie chodzi Ci czasem o słowo MANDALA?
Teraz mi namieszałaś.Bardzo podobnie to brzmiało…Jak…“madalita”.Manalita…A może Mandala?
A to Co jeszcze bardziej namieszam.
Była jeszcze MOSTACILLA - bransoletka z koralików
A to nie wiem. Straznika Teksasu oglądałam od przypadku do przypadku
Dobra,stop!!!
Niepotrzebnie z tym wyskoczyłem bo chyba sobie nie przypomnę.Choc w Strażniku Teksasu jestem mocny
To nie jest prawdziwy łapacz snów. Łapacz jest w środku wyplatany, ten ma serwetkę zrobioną na szydełku
Mandala w mowie potocznej to ogolne okreslenie pewnego rodzaju ozdoby. Symbolike ma religijna
Okragla lub wpisana w prostokat. Najpopularniejsze to te zwiazane z buddyzmem, o skomplikowanym rysunku, na ktorym wtajemniczeni cwicza wyobraźnię przestrzenną.
Wiem, ze wyplatany.
Wisi u mnie taki lapacz kurzu z piorkami w sypialni. Licho nigdy nie spi
To dzien w Polsce dla dzieciaków.
Jest też
Dzień bez Alkoholu
Zamiast tego Dzień Mleka i Święto Bułki
I a jakże
Światowy Dzień Rodziców
Pomaga? Odpędza złe sny?
Nie wiem, ja raczej nigdy nie walczylam z nocnymi zmorami
Ale profilaktyka nie zaszkodzi
Dawno dawno temu,dostalem spodnie jeansopodobne [jak to za komuny] z naszywką “The Beatles”.I z czarną gitarą na brązowym tle…
Byłem tak dumny ze łaziłem na wszystkie,wakacyjne spacery aby sie tylko pokazać!
Pomaga. Odkąd go mam przestały mnie męczyć koszmary. Mam taki zrobiony przez Indian, nieduży, jest chyba upleciony z żyłki a piórka na rzemykach są bardzo malutkie, takie coś między piórami a puchem.