Prezes szaleju sie najadł?

Mnie się to też nie podoba. Niby nie jest obowiązkowy ale, jak powiedział Giertych - jak dają to biorę :frowning:

1 polubienie

Tu masz tego przykład…
Ale kogo tam takie rzeczy interesują.

Pisze ze smartfona, więc nie chce mi się linku do źródła szukać. Kto zainteresowany, to znajdzie…

1 polubienie

Tak więc do tych zwolenników obecnej polityki rządu pytam, czy Wy kuźwa ślepi jesteście czy jak mam to nazwać?

3 polubienia

Wina Tuska i Niemców, przecież…

3 polubienia

Niemcy najgorsi… Gdyby nie oni, byśmy mieli nad Wisłą raj Panie!

1 polubienie

A w internecie dziś czytałam, że inflacja w Polsce idzie ostro w dół. Już nie pamiętam gdzie to widziałam. Bardzo się z tego ucieszyłam choć wizyty w sklepach mówią coś innego.

1 polubienie

Ta inflacja to pewnie sobie po górach chodzi. Raz w dół raz do góry… Wczoraj weszła na górę a dziś schodzi.
No i mamy wyjaśnienie

3 polubienia

Mogłoby zejść na stałe w doliny albo i w jakąś depresję choć nie wiem czy może być inflacja ujemna?
Deflacja?

1 polubienie

Jakiś błąd na mapie widzę. Węgry mają wyższą inflację niż Polska a kolor jaśniejszy.

Moze niedokladnie ta mapka, ale

1 polubienie

Moze byc deflacja. Japonia do dzis zmaga sie z jej skutkami.

Przeczytaj tekst pod mapką, tam napisano, że po Węgrzech i Czechach. Kolory zaś dotyczą czegoś innego. Inflacja jest podana liczbami. Tak więc na mapie błędu nie ma. Tekst to wyjaśnia.

Inflacja zauważyła że wybory idą więc postanowiła nie psuć sondaży naszemu “kochanemu” rządowi i postanowiła sobie pójść…tak samo covid wcześniej Ale bez obaw po wyborach na pewno wróci

6 polubień

No nie, ja się nie zgadzam. Nie lubię szczawiowej. Mirabelki bez cukru są strasznie kwaśne. :smiley:

3 polubienia

Koleżanka niech sobie odkwaszacz do mirabelek zakupi. Widziałem niedawno promocję w jakimś markiecie. Bez promocji też drogo nie jest. Ja miałem i sobie chwaliłem, dopóki mi ktoś tego odkwaszacza nie ukradł…

4 polubienia

Kradną odkwaszacze - znaczy inflacja idzie. :face_with_diagonal_mouth:

2 polubienia

Dojrzale mirabelki kwasne nie sa, ale moga przy tym popycie nie zdążyć nabrac slodyczy.

3 polubienia

Trudno z nich pestki wyjmować ale nalewka mirabelkowa jest znakomita. :smiling_face:

2 polubienia

Nalewka mirabelkowa została po raz pierwszy stworzona przez rosyjskiego pijaka Borysa Mirabelkowa, stąd nazwa …
Mało kto o tym wie, ale spora część pijaków zna tą historię …

1 polubienie

Tam jeszcze byli Malinow i trzech anonimowych Litwinów. Ci ostatni w zasadzie powinni byc pociagnieci o odpowiedzialnosci karnej z próbę wytrucia gatunku ludzkiego. Ale proby na polskiej szlachcie wykazaly, ze az tak szkodliwa nie jest.

Podobno tam jest 27 ziół. Znam tylko jedna wieksza truciznę -typowa dla srodziemiomorza gdzie tych ziół jest 43.

1 polubienie