A ja jakoś w ziołowych nie gustuję. Wolę owocowe - na przykład z rajskich jabłuszek. Nie wiem jaki rosyjski pijok ją wymyślił. Bo Akeksiej Imbirowy to taką imbirowa z cytryną. Palce lizać.
Do każdej herbaty dolewam syrop imbirowo - cytrynowy. Pycha!
A ja ostatnio piłam herbatę z płatków róż z imbirem i cytryną. Przepyszna.
Z imbirem i cytryną każda jest pyszna. Nawet czystek.
Ludzie wszystko potrafią ukraść. Do mieszkania mojego kumpla się włamali i ukradli dwie muchy, nic więcej.
Na posterunku policjantom koleś się tłumaczył, że jedynie mu dwie muchy zginęły. Tak więc odkwaszacze też mogli ukraść …
To ta róża pyszności nadawała. Zapaliłam się do robienia konfitury różanej.
Pewnie to były muchy z nosa.
Mucha - muszka.
To z Ciebie gospocha pełną gębą
Wiem, że jedna była niebieska a druga zielona, taką informację na temat zaginionych much podał policjantom. No i latały, więc to nie były nosowe owady.
Zadziwię sama siebię jeśli zrealizuję ten plan. Tylko dziką różę muszę namierzyć.
Cztery lata temu postanowiła rozwinąć skrzydła i “stanąć po swojej stronie”. Rzuciła pracę w korporacji, by od zera zbudować własną markę modową “Mucha Nie Siada”. - Najtrudniejsze było dla mnie pierwsze pół roku. Wszystko było nowe i wielu rzeczy musiałam się nauczyć - opowiada Kaśka Mucha.
Kryzys jest, więc dzika róża nawet jak jest, to bez róży.
Czyli mucha nie zaginęła tylko poszła na swoje.
Ale płatki są niezbędne do konfitury. Nie można jej zrobić z samego cukru.
Minister Moskwa: Trudno zrozumieć, dlaczego tłumaczy się Polakom, że jest im źle. - Nie potrafię zrozumieć, nawet w takim wymiarze ludzkim, dlaczego się ludzi dołuje
One latały tylko wtedy, gdy ktoś nimi rzucał, bo to była mucha dla pana młodego i jego drużby. Następny potrzebujący damskiej opieki żenił się i włamał się po muchę.
Ten trop jest bardzo prawdopodobny. Panowie młodzi są bardzo potrzebujący much.
To daj do tego cukru mirabelki oraz szczaw!
…to mucha nie siądzie
Bo się będzie tego smaku bała!