PRLu wróć -quiz

:blush: kurczę, nie wiem, czy się przyznawać… ps 19/20

3 polubienia

Fajny quiz, choc troszkę do poprawki.. Niektore z tych marek.są do dzis i mają sie dobrze.
20/20

2 polubienia

18/20, źle Celia, i marka do dziś istniejąca (Pierwsze słysze)

3 polubienia

Celia tez do dzis istnieje. Bardzo dobre i tanie kosmetyki

2 polubienia

No to jazda…Bedzie jakieś 12-15 to się ucieszę :grin:

2 polubienia

15/20…O paru rzeczach dowiedziałem się dopiero z quizu.Np. nie znam słowa celia i chyba w ogóle używałem innych kosmetyków za komuny.Moim ulubionym rozpylaczem był Old Spice ale to tylko parę lat…
Potem to już"szłem" do Pewexu a tam…Jak mawiał stary Marych,“ujrzałem całką amerykę”.Nazw nie pamiętam ale wiem że pokochałem jakieś"morskie fale" czy cuś…Dezodorant był chudy i wysoki :rofl:
I gadaj tu z facetem…Wiem i przepraszam :rofl:

2 polubienia

19/20. Źle ostatnie pytanie (marka istniejąca do dziś).
Panowie, Celią się nie przejmujcie bo były to damskie kosmetyki kolorowe. Jakość poniżej “taka sobie”. Bardzo tanie, ale faktycznie warto było sobie uzbierać i kupić coś w Pewexie. Pewexowskie kosmetyki nie skawalały się na twarzy, nie wyglądało się w nich sztucznie, nie mazały się po twarzy i nie spływały po 2 godzinach, nie zbijały się w grudki czy kreski. No i wystarczały na tyle długo, że cena/do czasu użytkowania była niewiele większa a wygląd…? Tu nawet nie ma porównania..

2 polubienia

19/20
Źle maść nagietkowa.
W młodości to ja w kosmetykach za mocny nie byłem, ale okazało się, że oprócz tych nagietek pamiętałem wszystko.
Dodam tylko, że Woda Brzozowa, tudzież Przemysławka służyły co poniektórem do picia. :rofl:

2 polubienia

Gdy ja zacząłem się golić mając ok 15 lat, to Old Spice był czymś nieosiągalnym dla takiego młodzieńca jak ja. W tym czasie powstał w Gdyni sklep PKO i był to taki sklep pierwszy w Polsce. Później powstała sieć i za Gierka przemianowano na Pewex. Mój pierwszy zakup to Rifle za 7 dolców, w Gdyni, w 1968 roku. Te dolce były prezentem stryjostwa z Sopotu na moje urodziny. Takie Rifle wtedy to był szpan niemożebny i bardzo ułatwiały kontakty z koleżankami. :smiling_face_with_sunglasses:

3 polubienia

18/20, źle odpowiedziałem w kwestii twarzy perfum i marki do dzisiaj istniejącej, chociaż intuicja w pierwszej chwili dobrze mi podpowiadała, niemniej zbyt długie rozmysły wywiodły mnie na manowce … :wink:

2 polubienia

Tak się zastanawiałem i czekałem :rofl:
Mam bowiem przed oczami podobny do quizu temat…Tam to sie polały pomyje!
Perfumy?!
Smród,dziadostwo,chemia,tylko szare mydło [!] i na koniec moje ulubione brednie o “koncernach”… :innocent:
A tu,proszę.Wszyscy znają i pamiętają.I LUBIĄ!!!
Po prostu klasyka.
Proszę o więcej!!! :rofl: :rofl: :rofl:

2 polubienia

15 na 20, to chyba nie tak źle.

2 polubienia

Koleżanko @Nunu Dzięki z quiz! :+1:

2 polubienia

dziny jeszcze jakis czas potem byly marzeniem nieosiagalnym.

2 polubienia

Wodą brzozową zaspokajało się rządze, a wizytę u fryzjera trwale zastępowało używanie szmponu regeneracyjnego.

3 polubienia