Problemy z geografią?

Po Żabuli interwencji raczej byków nie ma. Poszły się gonić …

Bez byków może być nieco nudniej. Ciekawe, co teraz? :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

No jak to co? Włączymy sobie tę fajną piosenkę, którą zapodałeś (swietna) i… do przodu! Dzielnie i walecznie! Jeszcze się zdziwisz! :wink:

1 polubienie

Inaczej mówiąc chapnie mnie zdziwko :upside_down_face:

Oby mi tak nie zostało. Wtedy każdy będzie się pytał:
– E ty co cię chapło?
– Zdziwko kuźwa …

I tak każdemu z osobna odpowiadaj. Wściec się będzie można.
A wściekły pantrop nie zrobię …
Może być problem.

2 polubienia

Nieee… nie zostanie. Jak przeczytasz rozwiązania, to może się odzdziwisz :wink:
Denerwuję się, bo może później zacznę. Jutro akurat mam fryzjera :thinking:

2 polubienia

@okonek Wystarczy :upside_down_face: Ale w goglach można wyznaczyć trasę z punktu w którym jesteś do punktu docelowego: i wszystko jasne…

Fryz jer nadawa się świetnie na rebus a skoro tak, to jutro pójdzie Ci gładko

Sama popatrz:

Nie pisałem? Pisałem …

2 polubienia

Gładko czy nie gładko, byle szybko. Już się nie przejmuję tym jak obetnie. Jak dziwnie, to też ok. Włosy nie głowa. Odrosną. :grinning:

4 polubienia

A więc życzę Tobie, aby jutro Twój fryzjer nie miał złego dnia… :crazy_face:

3 polubienia

Co Ty, co Ty…niech nie idzie do tego fryzjera. Nie może przecież wyglądać lepiej ode mnie. …kurcze,siwe muszę zafarbować

3 polubienia

widac nie dla wszystkich

Ja już czekam w blokach startowych. O 18-tej mam liva, ale może do 19-tej się skończy :slight_smile:

2 polubienia

Irak w ogole zaczal akcje organizacji powrotow swoich obywateli.
Ja sądzę, ze ta awantura na granicy to bedzie trwac dlugo - bo czy uda sie uszczelnic ten szlak przerzutowy? Na zime pewnie tak, ale latem?
Polskiemu rzadowi to na rękę, bo ma wspanialy temat zastepczy. A ci oszukani ludzie? Czy to takie wazne? Jesli chodzi o “zagospodarowanie” większych ilosci, nawe wlasnych obywateli to na wschod od Bugu maja doświadczenie. A Syberia duża…

2 polubienia

Czy oszukani? nie koniecznie. Czy oszuści na pewno. Płacili za to by mogli dotrzeć do UE więc są oszustami. Nie żal mi ich.

wlasciwie to nie wiadomo czy ich zalowac, czy nie?
zabieranie dzieciakow, likwidacja tego co sie ma? w zamian za obietnice?

1 polubienie

A widziałaś na fotach dzieci?

cos tam pokazywali w hiszpanskiej TV,
ale w wiekszosci te dzieci to duze i brodate.

1 polubienie

Zawsze tragedia ciągnie mendy. W 1997 jak była powódź byłem żołnierzem… 90% poszkodowanych polała sobie piwnice wodą dla odszkodowania.

1 polubienie

@anon18020312 Tak. Płacili… za to że po sforsowaniu naszej granicy znajdą się w Niemczech, że ktoś ich tam dodatkowo dowiezie jak będzie trzeba… Ktoś im gruszek na wierzbie naobiecywał…i jeszcze namawiał do wyjazdu… Irakijczyk który od lat mieszka w Polsce i został wynajęty jako tłumacz opowiadał że na miejscu w Iraku działają naganiacze, trzeba zapłacić 5.000 dolarów za taki “wyjazd”… Ten Irakijczyk z Polski powiadomił znajomych i media tam na miejscu o tych obiecankach, które kończą się koczowaniem w lesie… Co tymi ludźmi kieruje? Pewnie motywacje różne, jakaś nie poparta niczym nadzieja, że gdzieś lepiej niż na swoich śmieciach…

1 polubienie

Ale płacili. Więc oszukano oszustów.

1 polubienie