Proszę o skasowanie tematu z uwagi na rezygnację z korzystania z forum.
Dla niektórych na pierwszym miejscu jest kasa i zrobią dla niej wszystko. Znałem i znam nadal takich “lisińskich”. Na pozór są w porządku, dopóki nie zwietrzą okazji. Sam kiedyś ostro przejechałem się na takiej osobie.
Znam przypadek jednej takiej co bandytów na własną matkę napuściła dla pieniędzy, a druga taka okradła chorego ojca.
Pieniądz rządzi!
Dzięki ludzkiej chciwości, potęgą jest. Taki system stworzono.
Niby człowiek wie,.że ludzie bywają podli, ale trudno się z tym pogodzić, gdy pozornie ktoś dobry okazuje się zwyczajną szują.
Dlatego też może niektórym przyjąć do wiadomości, że papież krył sprawy pedofilów.
Koszmarne jest to że ludzie chcą zarabiać na krzywdzie innych.
Tym bardziej, że sam jest ofiarą pedofila. Po prostu w głowie się nie mieści…
Przeraża mnie ze ludzie dla hajsu są gotowi na wszelką podłość.
No właśnie, jest w tym coś przerażającego…bo jak zaufać…
Coś podobnego? I to ta lewacka propagandowa gazeta koszerna podała?
No wyborcza, ta zakłamana i stronnicza.
fundacje dla wielu sa sposobem na zycie.
podobnie jak “chore” dzieci, czy zwierzatka pilnie potrzebujace pomcy.
jak to mowia - lyzka dziegciu potrafi zepsuc beczke miodu.
wiele fundacji jest w porzadku, lub bardziej niz w porzadku, ale sa tez takie, ktore nie powinny miec licencji na dzialanosc - pod tym wzgledem prawo jest dziurawe - jeszcze bardziej niz ustawa o VAT
a na psychopate czy bydlaka to trafisz wszedzie.
Niby to się wie…podobnie jak fundacja humanitarna na Haiti, która pomagała i wspierała prostytucję… Jednak zawsze takie wieści są jak uderzenie młotkiem.
Fundacje są od wyciągania kasy nie od pomagania.
Też nie można generalizować. Są fundację które pomagają ludziom zebrać kasę na leczenie czy operacje i można się o tym przekonać, gdy się zachoruje.
Za dużo miałem do czynienia z fundacjami by uwierzyć. Ale zapewne są uczciwe.
Wiesz wśród ludzi którzy mają być dobrzy są też mendy. Kiedyś dawno temu pracowałem w firmie której prezes za znęcanie się nad pracownikami dostał 10 lat zakazu piastowania stanowisk kierowniczych…
Po kilku miesiacach widzę go w Real oni mieli kolory koszul od stanowiska i on miał taką jak kierownik. Jak podrążyłem dowiedziałem się że jest szefem solidarności walczącej o prawa pracowników…
Ożeż! To ręce opadają.
Ten Lisiński tak naprawdę też niewiadomo jakim był wcześniej człowiekiem, mam na myśli przed założeniem fundacji, a bycie ofiarą, nie czyni z kogoś od razu anioła. Może zbyt często dokonujemy takich skrótów myślowych na kogoś temat i później rozczarowanie tym większe.
Dokładnie tak. Mój koleżka spotkał anioła dziewczynę. Trzy miesiące szczęścia i przerębel.
Wrzuciła go do przerębla @birbant ?
Żartuję.
Mam koleżankę z liceum która w wieku trzydziestuparu lat była trzykrotną wdową…poważnie się zastanawialiśmy czy Ilonka nie pomogła im umrzeć