Przecież, jak ludzie, mogłyby nie potrafić latać, musiałyby mieć sklepy

z żywnością i ogromem nieharmonijnych produktów, i wielką ilość mieszkań. A jednak potrafią żyć harmonijnie, dobierać się w pary, wychowywać zdrowe i harmonijne potomstwo. To dziwne, że nieporównanie wyżej stawiam ptaki, niż cywilizowanych, nieharmonijnych ludzi?

obraz

obraz

Źródło zdjęć i filmu

Nic dziwnego. Ptaki z natury fruwają nad nami :grin:

1 polubienie

Części nie chce się latać naturalnie…

Co do tego zdrowego potomstwa to nigdy nie widziales pisklakow zjadających sie między sobą, takich ktore wypadły z gniazda czy ogolnie chorych ptakow?

1 polubienie

Szczególnie tym, ktore wiją sobie gniazda w moim kominie wentylacyjnym.

3 polubienia

Żyją harmonijnie w DSHN-ie, w przeciwieństwie do nieharmonijnych, patologicznych, bezmyślnych, cywilizowanych ludzi.

(DSHN - to skrót od Doskonałego Systemu Harmonii Natury)

Logicznie wychodzi na to, że powinienem latać…, a jednak coś mnie trzyma na ziemi. Czyli nie jestem harmonijny, trudno mi w to uwierzyć.

2 polubienia

Matka natura postępuje zgodnie ze swoimi prawami. I dobrze!

1 polubienie

Jestem zakochany w kawkach. Podziwiam je. Ludzie to bezmózgie przygłupy w porównaniu z nimi. Chciałbym być kawką. Dzielę się z nimi bułkami, choć nie są im one do szczęścia potrzebne. W kaczkach krzyżówkach, łabędziach, żurawiach, gęsiach, też jestem zakochany.

Kawki sa mieso i padlinozerne. Chcesz je otruc bułkami?

Ludzie to obciach, patologia i bezmyślność w porównaniu z ptakami.

Ojej, to niezdrowe dla ptakow!!!

Coś czuję, że masz jakąś obsesję z tym lataniem. Może kupimy ci bilet na samolot?

2 polubienia

No ale musimy poczekać. Z resztą Kolaga maseczki nieharmonijnej nie założy… :joy:

Wierzycie, że ptaki powiedziały Aleksowi, pseudo “bocian”, co się stanie z narodem Abrahama w Oświęcimiu i innych obozach zagłady? Jeśli nie chcecie oglądać całego filmu “Dotknięcie Anioła” o Henryku Schoenkerze, to wystarczy, że ustawicie suwak na 10:50 i obejrzycie przez 2 minuty.

• Nie wierzę
  • Wierzę
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie nt. temat

0 głosujących

Coś czuję, że w żaden sposób nie potrafisz ogarniać harmonijności ziemskiego życia, i zdecydowanej wyższości harmonijnych ptaków nad nieharmonijnymi ludźmi cywilizowanymi.

Piszesz że ludzie to przygłupy? Piszesz o sobie.
Sobie przeczytaj tutaj, co robisz ptakom, rzucając im te bułki …

3 polubienia

Rzucając kawkom kawałki bułek, obserwuję ich życie, ich relacje. Kolegujemy się. To, co ludzie piszą, na ogół nie jest mądre. Wolę polegać na swoich obserwacjach i swojej świadomości, niż na ludzkiej.

Dla mnie Żydzi nie są narodem wybranym.

Zoofil?