Wszystko przeciw co znajdziecie-filmiki,memy,gify,muzyka,sztuka…
Kalambur antywojenny,
Żołnierz Mieszka I sód,
gdy nie ma jej na świecie, to prawdziwy cud.
Po co mam szukać, wolę sam coś wymyśleć.
Brawo kolego! Piwo Ci się należy.
Łatwo skądś ściągnąć, ale samemu coś stworzyć, to jest sztuka!
Można wprowadzić czołgi takie małe aby ci napadywujący w razie czego nie mogli wleźć do środka bo za ciasno.
W powstaniu warszawskim były mniejsze tankietki, i bardziej nowocześniejsze bo bez obsługowe zdalnie sterowane kablem, jak na tamte czasy. To foto to grupa chistorycznych napaleńców którzy w lesie co rok odtwarzają scenki wojennych bitew
Dlatego nie dziw się, że dla mnie każdy, kto gloryfikuje rosję i jej wojnę z Ukrainą to czub wymagający leczenia psychiatrycznego…
@kaziu w Bornem byłeś ? Jakoś tak w zeszłym tygodniu. Podobno dużo maszyn wojskowych było …
Tez tak myslalam
Mysle nadal
Lecz argumentiw za mniej w zwuaxki z wojna
A wokol stsle wychowywanue do wojny
Te wojska terytorialne u reklamy wojska zawidiwego i filmy i programy o tematyce i HiT
I ciraz trudniej przedrzec sie z pacyfustycznymi pogladami bo przeciez wojna
I moze hednak nie miał m racji
Nigdy?
Takie tankietki na jednego żołnierza, miała polska armia w 39 r o one sprawiały dużo kłopotów Niemcom. Po wrześniowej klęsce kilka takich miniaturek przejęli hitlerowcy i użyli ich do walki przeciw powstańcom warszawskim. Ci, z kolei zdobyli jedną taką, naładowali środkiem wybuchowym i bez kierowcy puścili w jednej akcji na niemiecki czołg. Tygrys został zniszczony.
To nie była tankietka tylko zdalnie sterowana mina Goliath
Był kolega świrek na tle militariów i pokazów, sztuk przetrwania i łowienia ryb. Staram się nie trafiać na niego bo rozmowa się kończy nad ranem. O pokazach miałem relacje z szczegółami, ja straciłem obiad a jemu wykupili chleb. Wojna, militaria mnie już nie interesują - stan wojenny zrobił swoje w pamięci. Miałbym pracę w ochronie ale była broń to odmówiłem, swoją osobistą oddałem
Czytałem o tym
Nie o to mi chodziło. To, co pokazane, to jeszcze coś innego, kolego @ZiraaeL
Tak patrzę na te gąsienice i jestem w szoku. W czasie wojny umieliśmy je zrobić, a w czasie pokoju musimy je kupować z Izraela za grubą kasę, by stworzyć swój np czołg