Planuje się niedługo wybrać na przejażdżkę autobusem PKS. Lecz chce to zrobić z trochę większym bagażem (Plecak torba sportowa (Taka którą nosi się na treningi) i drobna walizka podróżna na kółkach.) Czy będę mogła to wziąć bezpośrednio z sobą na swoje miejsce? Czy nie będzie problemu z takim bagażem? Czy będę musiała wprowadzić jakieś dodatkowe opłaty?
Duzy bagaz daje się do bagażnika ( takie klapy na dole). Nie ma dodatkowych oplat.
Teraz doczytalam. Ten twoj to nie jest duzy bagaz spokojnie do srodka mozna. Nadal bez oplat.
Dopłata za bagaż będzie, ale niewielka. Bagaż umieszczony będzie w luku ładownym. Według przepisu w samym autobusie można mieć tylko tyle, co nie zajmie miejsca drugiemu pasażerowi. Czyli musi zmieścić się razem z Tobą na Twoim miejscu plus półka górna. Jeżeli autobus ma wolne miejsca można dogadać się z kierowcą, żeby coś więcej w środku przewozić. Ale to już od życzliwości kierowcy zależy.
Jak już wsiądziesz to daj znać bo sam jestem ciekaw. Autobusem jechałem ostatnio z 5 lat temu.
Taki skromny bagaż doświadczeń mam.