Przestaniemy ich lubić?

Powiem wam że Ukrainki są ładne. Dziś poznałem kolejne dwie.
:ukraine::heart_eyes:

5 polubień

No widzisz, ja dwa lata temu “dorobilam sie Ukrainki w rodzinie” braciszek cioteczny sie ustatakował…

3 polubienia

Może się wreszcie ożenisz? Dobrymi żonami są.

5 polubień

Nie liczy się pochodzenie tylko uczucie
:ukraine:

4 polubienia

UE niczego na nas w tym zakresie nie spycha.

2 polubienia

Da. Mają iść bezpośrednio do samorządów na określony cel z rozliczeniem i pominięciem rządu.

4 polubienia

Unia niczego nie spycha. Naprawde duzo ludzi jedzie dalej, a i dofinansowanie dla tych co zostana jest. Kwestia, zeby to wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem.
I nie ma to nic wspolnego z funduszami pocovidowymi. Praworzadnosc.
A trolle będą mieszać
Taka specyfika tej wojny, ze dezinformacja też jest bronią.

5 polubień

Przestałam się tak martwić o wolontariuszy… nie wiem, czy to wszyscy z potrzeby serca tam są.

Tylko na czym im może zależeć według Ciebie? Robią to za darmo poświęcając swój czas energie

1 polubienie

Ja nie lubię tych wszystkich Karyn i Sebiksów i innych spod znaku “szlachta nie pracuje”, którzy chleją za moje pieniądze. Natomiast chętnie pomogę tym, którym nagle świat się zawalił, bo to jest prawdziwe nieszczęście.

6 polubień

:heart_eyes::smiling_face_with_three_hearts::heart:

1 polubienie

@Devil wody święconej się napij.

.dobrze Ci zrobi.

:crazy_face:

1 polubienie

Naturalne kobiety. Nie glonojady.

Glonojady tez tam są.
Ale nie jest to najpopularniejszy model Ukrainki.

2 polubienia

A z czego? wolontariusze, jak sama nazwa wskazuje pomagają bezpłatnie.

2 polubienia

@okonek

W związku ze zwiększonymi przyjęciami małych pacjentów z Ukrainy w polskich szpitalach Fundacja WOŚP wsparła 16 oddziałów onkologicznych w 15 miastach w Polsce, 7 hospicjów i 1 szpital neonatologiczny (w Przemyślu) przekazując łącznie 389 urządzeń, w tym:

• dla oddziałów onkologicznych: 25 kardiomonitorów, 51 pulsoksymetrów, 25 materacy odleżynowych, 104 pompy objętościowe, 52 pompy strzykawkowe, 40 koncentratorów tlenu i 10 łóżek;
  • dla hospicjów: 40 koncentratorów tlenu, 34 pulsoksymetry, 43 ssaki, 11 pomp strzykawkowych, kardiomonitor, 10 materacy przeciwodleżynowych i 10 łóżek szpitalnych;
  • dla szpitala w Przemyślu: 20 pomp infuzyjnych, 10 łóżeczek noworodkowych, 10 łóżeczek dziecięcych i aparat do wspomagania oddechu HFNC.

Sprzęt został zakupiony i trwa jego dostarczanie do szpitali w Polsce. Wartość sprzętu to 2 388 430,59 zł. Nadal napływają prośby od szpitali i w miarę naszych możliwości i rozwoju sytuacji będziemy je realizowali.

Od soboty jesteśmy z naszym Punktem Humanitarnym w Szegini, gdzie działa Centrum Pomocy Humanitarnej w Szegini. Pomagamy bezpośrednio na przejściu granicznym Medyka-Szeginie po stronie ukraińskiej. Bardzo potrzebna jest nasza pomoc w tym najbardziej ruchliwym miejscu ewakuacji kobiet, dzieci i ludzi w podeszłym wieku z Ukrainy.

Jeśli chcecie wspomóc nasze fundacyjne działanie, od poniedziałku funkcjonuje specjalne konto (numer konta: 18 1140 1010 0000 5244 4400 1129, SWIFT BREXPLPW, IBAN PL 18 1140 1010 0000 5244 4400 1129, tytuł przelewu: Ukraina)

Wartość przekazanego w ramach pomocy Ukrainie wsparcia wynosi już ponad 4 miliony złotych. Dziękujemy wszystkim za pomoc Ukrainie!

Слава Україні!

fot. East News

5 polubień

Chyba chodzi @Nunu o polityków z rządu PiSu

1 polubienie

Nie, tutaj nie ma nic o rządzie, jest tylko o wolontariuszach :frowning:

Odpowiedź tyczyła się tego wątku

Cytat @Nunu To jest tak żenujące i straszne, to czego nie robią te pacynki decyzyjne

Cytat @gra Jakie pacynki decyzyjne masz na myśli? Nasz wójt robi bardzo duża, sama to widzę

No, to mamy problem z komunikacją. Wyraźnie napisałam do jakiej wypowiedzi (cytując) się ustosunkowałam.