Powiem wam że Ukrainki są ładne. Dziś poznałem kolejne dwie.
No widzisz, ja dwa lata temu “dorobilam sie Ukrainki w rodzinie” braciszek cioteczny sie ustatakował…
Może się wreszcie ożenisz? Dobrymi żonami są.
Nie liczy się pochodzenie tylko uczucie
UE niczego na nas w tym zakresie nie spycha.
Da. Mają iść bezpośrednio do samorządów na określony cel z rozliczeniem i pominięciem rządu.
Unia niczego nie spycha. Naprawde duzo ludzi jedzie dalej, a i dofinansowanie dla tych co zostana jest. Kwestia, zeby to wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem.
I nie ma to nic wspolnego z funduszami pocovidowymi. Praworzadnosc.
A trolle będą mieszać
Taka specyfika tej wojny, ze dezinformacja też jest bronią.
Przestałam się tak martwić o wolontariuszy… nie wiem, czy to wszyscy z potrzeby serca tam są.
Tylko na czym im może zależeć według Ciebie? Robią to za darmo poświęcając swój czas energie
Ja nie lubię tych wszystkich Karyn i Sebiksów i innych spod znaku “szlachta nie pracuje”, którzy chleją za moje pieniądze. Natomiast chętnie pomogę tym, którym nagle świat się zawalił, bo to jest prawdziwe nieszczęście.
Naturalne kobiety. Nie glonojady.
Glonojady tez tam są.
Ale nie jest to najpopularniejszy model Ukrainki.
A z czego? wolontariusze, jak sama nazwa wskazuje pomagają bezpłatnie.
W związku ze zwiększonymi przyjęciami małych pacjentów z Ukrainy w polskich szpitalach Fundacja WOŚP wsparła 16 oddziałów onkologicznych w 15 miastach w Polsce, 7 hospicjów i 1 szpital neonatologiczny (w Przemyślu) przekazując łącznie 389 urządzeń, w tym:
- dla oddziałów onkologicznych: 25 kardiomonitorów, 51 pulsoksymetrów, 25 materacy odleżynowych, 104 pompy objętościowe, 52 pompy strzykawkowe, 40 koncentratorów tlenu i 10 łóżek;
- dla hospicjów: 40 koncentratorów tlenu, 34 pulsoksymetry, 43 ssaki, 11 pomp strzykawkowych, kardiomonitor, 10 materacy przeciwodleżynowych i 10 łóżek szpitalnych;
- dla szpitala w Przemyślu: 20 pomp infuzyjnych, 10 łóżeczek noworodkowych, 10 łóżeczek dziecięcych i aparat do wspomagania oddechu HFNC.
Sprzęt został zakupiony i trwa jego dostarczanie do szpitali w Polsce. Wartość sprzętu to 2 388 430,59 zł. Nadal napływają prośby od szpitali i w miarę naszych możliwości i rozwoju sytuacji będziemy je realizowali.
Od soboty jesteśmy z naszym Punktem Humanitarnym w Szegini, gdzie działa Centrum Pomocy Humanitarnej w Szegini. Pomagamy bezpośrednio na przejściu granicznym Medyka-Szeginie po stronie ukraińskiej. Bardzo potrzebna jest nasza pomoc w tym najbardziej ruchliwym miejscu ewakuacji kobiet, dzieci i ludzi w podeszłym wieku z Ukrainy.
Jeśli chcecie wspomóc nasze fundacyjne działanie, od poniedziałku funkcjonuje specjalne konto (numer konta: 18 1140 1010 0000 5244 4400 1129, SWIFT BREXPLPW, IBAN PL 18 1140 1010 0000 5244 4400 1129, tytuł przelewu: Ukraina)
Wartość przekazanego w ramach pomocy Ukrainie wsparcia wynosi już ponad 4 miliony złotych. Dziękujemy wszystkim za pomoc Ukrainie!
Слава Україні!
fot. East News
Chyba chodzi @Nunu o polityków z rządu PiSu
Nie, tutaj nie ma nic o rządzie, jest tylko o wolontariuszach
Odpowiedź tyczyła się tego wątku
Cytat @Nunu To jest tak żenujące i straszne, to czego nie robią te pacynki decyzyjne
Cytat @gra Jakie pacynki decyzyjne masz na myśli? Nasz wójt robi bardzo duża, sama to widzę
No, to mamy problem z komunikacją. Wyraźnie napisałam do jakiej wypowiedzi (cytując) się ustosunkowałam.