Przymkną Ziobrę?

Powiedz to tysiącom ludzi którzy siedzieli kilka miesięcy z “dużym prawdopodobieństwem popełnienia zakazanego czynu”

1 polubienie

Tak się tobie wydaje. Sąd tak powinien ale nie zawsze tak robi. Polecam poczytać o tym. Jutro znajdę tą książkę i podam ci tytuł.

Mylisz szefie list w sprawie GetBacku i nie podjęcie działań

Bo zachowywali się tak, jakby mieli rządzić wiecznie. Typowe dla kazdej autorytarnej władzy. A Ziobro ich uspokajał mówiąc ze nic im nie grozi.
Wypisz wymaluj sytuacja wciąż aktualna u dziś rządzących

1 polubienie

Masz wiedze- musisz zgłosić do prokuratury.Przypominam że zatajanie wiedzy o przestępstwach jest w naszym kraju karane.

1 polubienie

Słucham wywiadu z Panią Barbarą Piwnik,była minister sprawiedliwości za rządów lewicy i co ciekawego mówi -Ziobro dziś nie ma szans na uczciwy proces..Podobnie wybitny prawnik i konstytucjonalista Pan Ryszard Piotrowski -nie ma szans na uczciwy proces..Trudno ich posądzać o stronniczość.Więc czemu Ziobro ma się tutaj stawiać ? Ryzykować zdrowie ? Osobiście nie jestem za żadną ze stron ,chciałbym tylko żeby było sprawiedliwie. Dziś to wygląda inaczej ;używając terminologii piłkarsko kibicowskiej (tak modnej tu) ktoś tu przyszedł na ustawkę ze sprzętem,druga strona jest zapraszana z gołymi pięściami.

1 polubienie

Uczciwy?

Pewnie, ze nie ma, bo w tym stworzonym przez niego chaosie? To zanim posprzatasz, sprawy sie przedawnia.

Niech w takim razie sprobuje swojego lekarstwa…

Tym tazem bez “grybej kreski” Mazowieckiego.

Zreszta w systemie anglosaskim tego problemu by nie bylo.

Juz by w gustownym pomaranczowym ubranku po zjedzeniu owsianki i pozywnych kanapek z mortadela na zajaciach resocjalizacujnych siedzial.

1 polubienie

Przecież wszystkie te przekręty już są lub były wyjaśniane przez prokuratury.

To właśnie ich można podać jako przykład konformistów, zmieniających poglądy wraz sympatiami politycznymi. Są równie bezstronni co Krystyna Pawłowicz i Stanisław Piotrowicz.

Co do Ziobry, sprawiedliwość podpowiada żeby wsadzić go na wiele miesięcy do aresztu, tak jak on wsadzał ludzi, którzy po latach uzyskują odszkodowania za niesłuszny i przedłużający się areszt. Ten człowiek zrujnował transplantologię w Polsce, zniszczył życie wielu ludziom w imię własnych fobii i złudzeń. On jest obok Mejzy najgorszą, oślizgłą kreaturą w polskiej polityce ostatnich trzech dekad.

1 polubienie

Widziałem gdzieś wywiad z nim na Węgrzech, zaraz po głosowaniu w Sejmie. Wydaje mi się, że on chce być męczennikiem dla swojej sprawy. Nienawiść Tuska do niego jest przysłowiowa. A tak mu dobrze z twarzy patrzy…

@ciekawie

1 polubienie

To samo czeka zero :rofl: Pozostanie im tylko Białoruś lub Rossja, ale pod warunkiem, że ich wpuszczą bez papierów.

Chyba, zevwczesbiej nie zaopatrzyli sie w jakies nigeryjskie czy kongijskie paszporty na bazarze w Bombaju?

To oznaczałoby łamanie prawa w państwach do których wjechaliby na takich papierach.

Jeden raz wiecej, jeden mniej?

Mnie to tylko zastanawia co oni z ta ukradziona kasą zrobili? Bo jak na razie zarzuty to raczej niegospodarnosc i przekroczenie uprawnien na kwoty milionów.

A z Polski wyplynely niliardy jak nie lepiej?

Tu trzeba wiekszej pralni niz Kajmany, Panama czy Luksemburg?

Busola wskazywalaby na wschód…

To wiedzą ludzie pokroju Pawła Szopy. Stawiam na Bitcoiny i sztabki złota.

Bitcoiny to loteria.

Złoto? Prędzej.

Dzialki na Ksiezycu? :grinning_cat::grinning_cat::grinning_cat:

Co do owego"ślizgu",nie sprzeczam się.Może masz rację…Niemniej zdecydowanie najgorszym typem dla mnie,mimo niezagrożonego dotąd Macierewicza,jest tzw. historyk,Cenckiewicz.
Nie znam nikogo o aż tak złej woli,z iście kretyńską wręcz ignorancją wobec czasu którego sam nie pamięta…

2 polubienia

U Snusa takich wiecej.

Lepiej tego mebla nie ruszac, bo jeszcze sie rozlezą…

Być może…Co nie zmienia faktu że wolę,przynajmniej na razie,obecnego prezydenta od poprzedniego.Nieco mnie to dziwi ale to jednak fakt!

Cenckiewicz, Macierewicz, Mejza… każdy z nich jest “mistrzem” w swojej kategorii.

1 polubienie

No tak, nudno nie jest :rofl::rofl::rofl: