Putin ma jakąś przyszlosc?

To nie jest tylko Putin.
Byc moze on majac duzo czasu i siedzac gdzies w archiwach za czasow, kiedy byl gryzipiorkiem (ambitnym) KGB w DDR przyswoil sobie duzo wiecej wiedzy na temat historii Niemiec po I wojnie swiatowej, włącznie z ekonomicznymi podstawami zbrojen, ale gdyby nie znalazl wsparcia - ja niedawno wrzucilam nazwiska Ławrowa czy Szajgu? To by się skonczylo na kolejnym frustracie. A obok to i oligarchów powinno się posadzić. Za współudział.
Zawsze jest jakis symbol, ale za tym symbolem zwykle jest spory tłok chętnych na zasrepstwo.
A trybunał? Jesli w ogole bedzie? Miejsce nie gra roli, ja najchetniej widzielabym Petersburg :wink:, choc to mrzonka.

Sam Putin - to chyba za mało. W kolejce do “tronu” już pewnie czeka kilku następnych :frowning:

2 polubienia

No właśnie m.in. dlatego jestem za minimalizmem. Dopóty pieniądze płyną od nas, klientów końcowych, dopóki ani państwa ani korporacje nie mają powodu zmieniać swojej polityki, a tylko co najwyżej będą robiły pijarowskie sztuczki i przeczekiwały wizerunkowe kryzysy.

Sorry kolego ale Tobie sie nawet bramka w doliczonym czasie,będzie kojarzyła z minimalizmem :upside_down_face: :roll_eyes:

2 polubienia

Wpadła mi do głowy taka obawa. Po tej wojnie prawdopodobnie sankcje zdjęte z Rosji zostaną, więc Rosja będzie mogła gromadzić środki na kolejne wojny.

Zwalamy całą winę na putina, a tymczasem nie wiemy, jaki będzie jego następca. Tym bardziej, że ponoć w Rosji pogląd, że dobry władca to taki, który skutecznie poszerza terytorium kraju, ma długą tradycję.

Nie chcę się powtarzać, ale gdybyśmy byli minimalistami, to psychopaci z wysokich stanowisk państwowych I korporacyjnych mieliby mniej pieniędzy i środków.

1 polubienie

Sorry,za szybko dalem plusa.Zanim dotarlem do ostatniego akapitu :roll_eyes:

2 polubienia

:upside_down_face: :grinning:

1 polubienie

Jeśli Rosja wygra, to sankcje nie powinny być zdjęte nigdy. Zastały przecież nałożone ZA rozpoczęcie wojny, agresję na Ukrainie. Tego już się nie zmieni i chyba nawet historia nie zakłamie.

2 polubienia

Chcesz wycofać? Kolega jest minimalistycznie niereformowalny :upside_down_face:

Spoko, nie gniewam się za ten plus :wink: :rofl:

1 polubienie

Putin konkretnie, a nie jakikolwiek następny car Rosji?
Ostatnio bardzo wiele na jego temat można przeczytać. I to nie tylko to, co powinno się zrobić lub co według przypuszczeń planują różni ludzie.
Odezwali się także lekarze, którzy w sztywności jego prawej ręki dostrzegają nie tylko efekty szkoleń GRU, ale … chorobę Parkinsona. Widzą ją również w postawie Putina.
Czyli, że jak nie kijem go, to pałką.
Chyba nie ma na świecie osoby, która życzyłaby mu długiego i szczęśliwego życia.

4 polubienia

On wygląda jakby byl czymś nafaszerowany.

1 polubienie

Ja bym mu zyczyla dlugiego zycia pod warunkiem, ze w warunkach jakie miewali wiezniowie w Zamku Świętego Aniola za szesnastowiecznych papiezy.

W Rosji niestety są to miliony.

1 polubienie

Trudno mi osobników życzących mu wszystkiego dobrego nazwać pełnowartościowymi ludźmi. Uważam, że tacy niestety mają coś z deklem :joy:

1 polubienie

To z pewnością.Ale tez moim zdaniem, nie wolno myśleć ze oni wszyscy są walnięci lub maja wyprane mózgi!
Jest doskonała okazja aby wreszcie wbić sobie do głowy po wsze czasy ze to jest IMPERIUM ZLA.Od ponad 100 lat nigdy nie było niczym innym.A sami Ukraińcy powinni doskonale pamiętać Stalinizm i lata 30-te.Czas najgorszego zwyrodnienia ludzkości jakie można sobie wyobrazic.
Warto tez sobie przypomnieć zachowania putinowskich bandytów na mundialu we Francji…Napór codziennych informacji jest dzisiaj tak ogromny ze coraz łatwiej przychodzi zapominanie… :angry:

1 polubienie

Właśnie tak czytam od wczoraj i wygląda na to że po pierwsze nie wiadomo czy w ogóle stanie przed sądem w Hadze a po drugie-…grozi Austrii,grozi Polsce,grozi Niemcom…No mnie się qwa w głowie nie mieści że cały świat boi się jednego squrwiela…
Gdyby to ode mnie zależało to bym wysłała siły specjalne wszystkich krajów żeby go dopadli i zutylizowali…

5 polubień

Można mieć odrobine nadzieji ze ktoś o tym myśli.My jednak nigdy się o tym nie dowiemy.

1 polubienie

Nie collins. Pewnych rzeczy się nie zapomina. Są i takie, których pamiętanie przechodzi na następne pokolenie (gdy są w domu rodzinnym rozstrząsane dosyć często, często wspominane i opowiadane) I są to opowieści o faktach, których teraz z całych sił staram się nie pamiętać, by ta nienawiść do pewnego narodu nie zagnieździła się również we mnie.

3 polubienia

To już Twój wybór.Ja zreszta nie o tym…
Mam na mysli świat,o czym od rana tu pisze…A świat przechodzi nad wszystkim do porządku kiedy tylko nadarzy się okazja do wyrzucania z głowy niewygodnych prawd.

1 polubienie