Z tym wschodem to zawsze podobna historia.Niekonczaca sie…
To wstaw skoro już wstawili
Kurwizja sobie tak nie radzi z propagowaniem szczepień jak TVN haha
Z tym to nikt sobie nie poradzi. Narod jest juz tal oglupialy, ze nikomu nie wierza - po tych wszystkich sprzecznosciach w zarzadzaniu, przewalkach, nieprzestrzeganiu ustanowionego prawa przez prawodawcow (poslw i senatorów) to ludzie uwierza predzej szarlatanom i liczyc beda na cud, niz zaczna myslec.
Niestety coś w tym jest I bardzo mnie to martwi
Ktoś mi wyjaśni bo idzie się pogubić te wszystkie warianty ?
Dawniej było wszystko jasne! mutacja brytyjska, południowoafrykańska, kalifornijska, brazylijska itd, a teraz od liter alfabetu greckiego …
Wymieńcie wszystkie. Zwłaszcza czym jest wariant kappa, bo podobno wariant delta to mutacja indyjska …
Jak dla mnie wprowadzili to po to, żeby ludzie jeszcze bardziej ześwirowali
Delta to zdaje sie indyjsko-brytyjaska, ale to w sumie nie ma znaczenia, po prostu uporzadkowali nomenklature korzystajac z alfabetu greckiego. Juz dojechali do lambdy czyli jesli uzyto wszystkich to mamy 11 mutacji opisanych.
Mi to roznicy nie robi, wazne, zeby szczepionka dzialala. A jak tak dalej pójdzie to zaczna koszystac z khmerskiego. Tam sa 74 litery, na jakiś czas wystarczy.
Już bym wolał, żeby to po angielsku nazywać mutacje “ej” “bi” “si” “di” “i” “ef” “dżi” itd bo bym bardziej naturalnie wiedział o co chodzi haha
Ha,ha,ha…A kiedyz to"wszystko bylo jasne",he?
A co to za roznica?
Nie mam pojęcia haha
Jakaś jednak jest. Minimalna, ale jednak
Jak byl jeden wariant - chinski i tylko to bylo wiadoma, ze zaraza przywleczona od kitajcow…
No i jak dlugo trwal ten blogoslawiony stan"pewnosci"?Nie dluzej niz tydzien
No troche dluzej. O mutacjach zaczelo sie wiecej mowic jak sie serio wzieli za szczepionki. Bo to, ze wius bedzie mutowac to bylo wiadmo od poczatku. Koronawirusy pod tym wzgledem naleza do scislej czolowki.
Musze zweryfikowac dane.Wlasnie podali ze w ciagu 24 godzin,zmarly 104 osoby…Czyli znowu gorzej…No ale jak ma byc gdy tu sie bez ograniczen od ponad miesiaca,pol swiata zjezdza???
Z tymi zmarlymi juz sami nie wiedza ktorej fali to sa skutki. Zdarza sie, ze chorzy umierają po kilku tygodniach, a nawet miesiacach.
To najgorsze jest to, ze nie ma jak upilnowac zgromadzen, a jak jeszcze te zgromadzenia popija i sie nacpaja to covidparty gotowy.
Niedługo może zacząć brakować nazw na kolejne warianty.
Prawda…ogłupienie widzę teraz dość często ostatnio widziałem jednego lokalnego filozofa krzyczał na pół parku to jest oszustwo! ludzie się szczepią a i tak chorują (ale po nim to niczego mądrego bym się raczej nie spodziewał bo i gorsze głupoty gadał ) drugi to jest wszystko po to żeby rozwalić gospodarkę światową ( a to nawet inteligenty gość i nie sądziłem że powie coś takiego ale głupota bywa zaraźliwa) W rodzinie ciotka dla mnie szczepionki są be