Pytanie na dziś z mojej strony! Jak oceniacie to jak USA, UK i Szwecja poradziły sobie z pandemią?

Z tym wschodem to zawsze podobna historia.Niekonczaca sie…

4 polubienia

To wstaw skoro już wstawili :wink:

image

3 polubienia

Kurwizja sobie tak nie radzi z propagowaniem szczepień jak TVN haha :crazy_face:

1 polubienie

Z tym to nikt sobie nie poradzi. Narod jest juz tal oglupialy, ze nikomu nie wierza - po tych wszystkich sprzecznosciach w zarzadzaniu, przewalkach, nieprzestrzeganiu ustanowionego prawa przez prawodawcow (poslw i senatorów) to ludzie uwierza predzej szarlatanom i liczyc beda na cud, niz zaczna myslec.

2 polubienia

Niestety coś w tym jest :confused: I bardzo mnie to martwi :confused:

Ktoś mi wyjaśni bo idzie się pogubić te wszystkie warianty ?

Dawniej było wszystko jasne! mutacja brytyjska, południowoafrykańska, kalifornijska, brazylijska itd, a teraz od liter alfabetu greckiego …

Wymieńcie wszystkie. Zwłaszcza czym jest wariant kappa, bo podobno wariant delta to mutacja indyjska …

Jak dla mnie wprowadzili to po to, żeby ludzie jeszcze bardziej ześwirowali :space_invader: :speaking_head: :microbe:

@benasek @Devil @ihtiel @collins02 @birbant @Bingola

1 polubienie

Delta to zdaje sie indyjsko-brytyjaska, ale to w sumie nie ma znaczenia, po prostu uporzadkowali nomenklature korzystajac z alfabetu greckiego. Juz dojechali do lambdy czyli jesli uzyto wszystkich to mamy 11 mutacji opisanych.
Mi to roznicy nie robi, wazne, zeby szczepionka dzialala. A jak tak dalej pójdzie to zaczna koszystac z khmerskiego. Tam sa 74 litery, na jakiś czas wystarczy.

3 polubienia

Już bym wolał, żeby to po angielsku nazywać mutacje “ej” “bi” “si” “di” “i” “ef” “dżi” itd bo bym bardziej naturalnie wiedział o co chodzi haha :crazy_face:

2 polubienia

Ha,ha,ha…A kiedyz to"wszystko bylo jasne",he? :innocent:

1 polubienie

A co to za roznica?

Nie mam pojęcia haha :smiley:

1 polubienie

Jakaś jednak jest. Minimalna, ale jednak :wink:

Jak byl jeden wariant - chinski i tylko to bylo wiadoma, ze zaraza przywleczona od kitajcow…

1 polubienie

No i jak dlugo trwal ten blogoslawiony stan"pewnosci"?Nie dluzej niz tydzien :joy:

2 polubienia

No troche dluzej. O mutacjach zaczelo sie wiecej mowic jak sie serio wzieli za szczepionki. Bo to, ze wius bedzie mutowac to bylo wiadmo od poczatku. Koronawirusy pod tym wzgledem naleza do scislej czolowki.

1 polubienie

Musze zweryfikowac dane.Wlasnie podali ze w ciagu 24 godzin,zmarly 104 osoby…Czyli znowu gorzej…No ale jak ma byc gdy tu sie bez ograniczen od ponad miesiaca,pol swiata zjezdza???

2 polubienia

Z tymi zmarlymi juz sami nie wiedza ktorej fali to sa skutki. Zdarza sie, ze chorzy umierają po kilku tygodniach, a nawet miesiacach.
To najgorsze jest to, ze nie ma jak upilnowac zgromadzen, a jak jeszcze te zgromadzenia popija i sie nacpaja to covidparty gotowy.

2 polubienia

Niedługo może zacząć brakować nazw na kolejne warianty.

1 polubienie

Prawda…ogłupienie widzę teraz dość często ostatnio widziałem jednego lokalnego filozofa krzyczał na pół parku to jest oszustwo! ludzie się szczepią a i tak chorują (ale po nim to niczego mądrego bym się raczej nie spodziewał bo i gorsze głupoty gadał ) drugi to jest wszystko po to żeby rozwalić gospodarkę światową ( a to nawet inteligenty gość i nie sądziłem że powie coś takiego ale głupota bywa zaraźliwa) W rodzinie ciotka dla mnie szczepionki są be

3 polubienia