Zapraszam - KLIK
Myślałem, że wiele wiem o kuchni a tu zonk – ledwo 8/15.
Na pociechę – większość tych dań trudno znaleźć nawet w restauracjach.
6|15 W tym 2 zgadłem, bo pojęcia nie miałem o co chodzi w tych dwóch pytaniach, jak i w pozostałych nietrafionych.
Nie dosc, ze kujon to żarłok.
Lata studiowania ksiazek kucharskich swoje zrobily
15/15, ale omalze rodzaju sera przy tiramisu nie pomylilam…
Uczciwie, jesli mi sie zdarzylo ten deser zrobic to w Polsce z porzadnym zmielonym twarozkiem ![]()
9/15! A myslalem ze skoncze z jakimis 2-3 punktami…Znalem odp. na pierwsze 4,tiramisu i cottage pie.Potem troche szczescia i wynik ktory mi bardzo odpowiada:))
Poza tym podroze ksztalca…
9/15 …spoko ![]()
14/15
Albo znane (teoretycznie _z programów kulinarnych lub praktycznie) albo dobrze wyczute. Tylko Ta na s… Kurczę nawet nazwa obca.
To ja tu na głąba wyszedłem… ![]()
ale zeberka z grilla pewnie robisz najlepsze w calej okolicy…
Bo żeberka, to jest konkretne jedzenie, a nie te tam w tem quizie.
Głąba się wycina, bo twardy.
![]()
Mogę się sprawdzić. Do żarcia to ja pierwsza, do gotowania ostatnia ![]()
![]()
Ty Starego chcesz otruć?
Nie musisz tak krzyczeć!
Staram się to zrobić dyskretnie ![]()
A domyśla się chociaż, czy łyka wszystko jak pelikan?
.bez popitki.
Czegoś się domyśla, często sam gotuje ![]()
I daje ci najpierw spróbować?
Stary srodze Starą obił.
-Co jest? Za co?
-Za jajo.
-Przeciez dostałeś na śniadanie dwa takie, jak lubisz.
-Tak. Tylko to, co miało być na twardo, było na miękko, a to, co na miękko, było na twardo.
Bardzo śmieszne ![]()
Potrafię gotować, nie jest źle, ale nie eksperymentuje. Lubimy sprawdzone dania.