Zapraszam - KLIK
Myślałem, że wiele wiem o kuchni a tu zonk – ledwo 8/15.
Na pociechę – większość tych dań trudno znaleźć nawet w restauracjach.
6|15 W tym 2 zgadłem, bo pojęcia nie miałem o co chodzi w tych dwóch pytaniach, jak i w pozostałych nietrafionych.
Nie dosc, ze kujon to żarłok.
Lata studiowania ksiazek kucharskich swoje zrobily
15/15, ale omalze rodzaju sera przy tiramisu nie pomylilam…
Uczciwie, jesli mi sie zdarzylo ten deser zrobic to w Polsce z porzadnym zmielonym twarozkiem
9/15! A myslalem ze skoncze z jakimis 2-3 punktami…Znalem odp. na pierwsze 4,tiramisu i cottage pie.Potem troche szczescia i wynik ktory mi bardzo odpowiada:))
Poza tym podroze ksztalca…
9/15 …spoko
14/15
Albo znane (teoretycznie _z programów kulinarnych lub praktycznie) albo dobrze wyczute. Tylko Ta na s… Kurczę nawet nazwa obca.
To ja tu na głąba wyszedłem…
ale zeberka z grilla pewnie robisz najlepsze w calej okolicy…
Bo żeberka, to jest konkretne jedzenie, a nie te tam w tem quizie.
Głąba się wycina, bo twardy.
Mogę się sprawdzić. Do żarcia to ja pierwsza, do gotowania ostatnia
Ty Starego chcesz otruć?
Nie musisz tak krzyczeć!
Staram się to zrobić dyskretnie
A domyśla się chociaż, czy łyka wszystko jak pelikan?
.bez popitki.
Czegoś się domyśla, często sam gotuje
I daje ci najpierw spróbować?
Stary srodze Starą obił.
-Co jest? Za co?
-Za jajo.
-Przeciez dostałeś na śniadanie dwa takie, jak lubisz.
-Tak. Tylko to, co miało być na twardo, było na miękko, a to, co na miękko, było na twardo.
Bardzo śmieszne
Potrafię gotować, nie jest źle, ale nie eksperymentuje. Lubimy sprawdzone dania.