Quiz o pięknościach ekranu :)

No i znowu…
Ja nie lubie horrorów???
Spytaj @Vilemo,kto pisal na forum wp. w temacie wlasnym"Czuje zimny oddech na moich plecach".
Ale faktycznie,nie cierpie WSPÓŁCZESNYCH horrorów.Mam tutaj kanal o nazwie horror i dlatego czuje sie kompetentny by zabierać głos.I chetnie zabiore jesli ktoś poruszy taki temat…Warto bo moim zdaniem,oprócz kabaretow w Polsce,nizej upadlo tylko straszenie w kinie.I to na calym świecie.
Poza tym,komedia czy horror???

3 polubienia

Każdy ma swoje priorytety, preferencje i zainteresowania i należy to uszanować.
Niepotrzebne kwasy nic nie wnoszą. :slight_smile:

2 polubienia

A nie moze byc dwa w jednym? Tylko czy wtedy smiac sie z filmu czy z siebie?

1 polubienie

Kurcze,odpowiadam na trzy fronty i sie gubię…Teraz odpowiedziałaś na co? :thinking:

2 polubienia

A na to :smiley:

2 polubienia

Aaaa…Sorry…Jeszcze tylko brakuje by telefon zadzwonił :joy:
Przypomniala mi sie piekna kobieta.Blondynka.Polka.
Ina Benita.Kino przedwojenne…Mam tutaj spore zaleglosci i nie pamietam tytułów ale ona i Helena Grossówna były dla mnie zawsze ponad przecietnością…
A poza tym,Grace Kelly czy Romy Schneider…Jak widzisz wiem male co nieco o blondynkach :wink:

2 polubienia

Raczej z tfórcuf…
Widzialem cos takiego przez kilkanascie minut.Wiecej bym sobie nie wybaczył…Zywe trupy polujace na Hitlera…Mam mówić dalej???
Ludzka głupota NIE ZNA granic…Po prostu.

3 polubienia

Przyznaję bez bicia, że ja też tej pani nie znam. Reklam nie oglądam, a nawet gdyby, to tam nie podają nazwisk osób reklamujących coś.

1 polubienie

Sorry…Bedzie z 5-6 lat temu gdy mnie tu chyba nawet nie było i na innym,juz nie isteniejącym forum,bylem jedynym facetem który o niej rozmawiał…
Mam gdzies podskórnie zakodowane ze to jedna z tych postaci których nie da sie “ominąć”…Czyli mylę sie i to wyraznie… :thinking:
Albo czasy sie w dalszym ciągu,zmieniają…
Albo,jak pisalem i ja i @fifka powyżej,róznica miedzy pasją i obojetnością…

2 polubienia

Teraz dopiero zauważyłem ze wyrózniłes Gene…Gdybym żył w tamtych latach jako osobnik dorosły,byłoby chyba po mnie :innocent:
Polecam w wolnej chwili dwa,wspaniałe filmy:
"Zostaw ją niebiosom"z 1945
oraz jeden z chyba najlepszych filmów lat 40-tych,“Laura”.Tam obok Gene byl i Vincent Price i Dana Andrews…Dla mnie to jeden z tych filmów po których musi nastapić przerwa bo wspolczesnego bym nie zniósł…

2 polubienia

8/10
Uratowało mnie to, że 7 tych, co znałem było w parze z tymi co nie znałem i jeden szczęśliwy strzał. Oczywiście, znałem te dawniejsze. Od lat 90 coraz rzadziej oglądałem filmy, a od początku tego stulecia w kinie byłem ze 3 razy i za każdym razem był to dla mnie zmarnowany czas. Nie pamiętam żadnego z nich. Od lat nie miałem tv, więc uważam, że osiągnąłem lepszy wynik od mojej wiedzy.

1 polubienie

Ja bylem nieco ponad 20 razy ale prawie wszystko z dzieckiem.To nic nie zmienia bo “mojego” kina nie ma juz od pol wieku w kinach.
A tv nigdy sie nie pozbede wlasnie z uwagi na film.I sport.Ale to w Polsce.
Tutaj wystarczy mi tv w pracy.

2 polubienia

Teraz też nabyłem telewizor dla sportu.

1 polubienie

A ja ostatnio się wziąłem za odrabianie zaległości w filmach. Kilka dni temu obejrzałem po raz pierwszy “Psy” (tak, tak) a wczoraj Poranek Kojota. Ten drugi lepszy. Nie wiem co “kultowego:” jest w Psach, ot zwykły film gangsterski z dużą ilością krwi i przekleństw.

2 polubienia

Jedyny film w ostatnich latach który obejrzeliśmy w kinie ku obopólnej radości to"Moje wielkie,greckie wesele"
Natomiast wstrząs zaliczyliśmy przy"Lektorze"…Do tego stopnia ze natychmiast kupiłem książkę…I jednak wolę film.

1 polubienie

To jest wlasnie doskonaly przyklad filmu jakiego nie cierpie i omijam szerokim łukiem.Jeszcze dorzuć Testosteron i normalnie strzelam!!!Z ostrej amunicji :wink:

2 polubienia

Dokładnie. A jeszcze się dowiedziałem że motyw muzyczny z Psów (fakt, rewelacyjna trąbka w wykonaniu Stańki) jest najbardziej rozpoznawalnym filmowym motywem muzycznym w Polsce. Szok!

1 polubienie

Że co???
No dobra…Nie kopie sie leżącego… :thinking:

J’adore Dior…

2 polubienia

Przecież tego nie trzeba reklamować. Wystarczy powąchać :wink:

2 polubienia