Część pierwsza odbyła sie jeszcze na starym forum.Ta chyba moze uchodzić za trudniejszą.
10|13 Uff…! Trudny. Powolutku na pełnej koncentracji, ale i tak nie ustrzegłem się trzech błędów. Oto one: polska podróżniczka 2002, Brunon Paprocki, polska aktorka, która odmówiła…
Uznaję quiz za trudny i nie mogę wybaczyć sobie Paprockiego. Niestety, gdy klikałem, nie wiedziałem, po zobaczeniu odpowiedzi sobie przypomniałem. Za późno.
Piekny quiz!!!
I dla mmnie dosc latwy, choc zdobylam tylko 10 na 13 punktow
(powstaniec i sporty nie udalo mi sie usttrzelic)
@birbant
Mam ten sam wynik!!!
Podejrzewam ze dla kazdego bedzie cos innego trudnym.
Ale dałes rade!
Pomyslałem sobie ze niech bedzie to quiz z ideą.
Jak za pierwszym razem.Szanujmy i pamietajmy o dokonaniach Polakow.Szczegolnie dzisiaj gdy wszystko jest zamazane,niejasne,pozbawione pamieci…
To zaszczyt dla mnie.
A propos aktorki…
Jesli pamietasz serial,“Jan Serce”…To ona byla tą postrzeloną nastolatką w jednym z koncowych odcinków!
Tych baloniarzy zna mój brat osobiście. A ja z jednym krótko rozmawiałem, ale z którym, nie pamiętam.
Dodam jeszcze ze to najlepszy z quizow jaki tutaj rozwiazywalam
Wiadomosci rzeczowe i uzyteczne
Choc o malo co nie pomylilam Ernesta Malinowskiego z Bronislawem Malinowskim
Ej,nie podpowiadaj!!!
Przyjdzie Boca i pozamiata
Quiz mocny i fajny. Zmusił mnie do maksymalnego wysiłku w natężaniu pamięci.
Serio?
Ciesze sie.Polowa pytan troche mi czasu zabrała…Jak zwykle z uwagi na gromadzenie odp.zlych ktore pozostawalyby w temacie…
Ameryka poludniowa jest tak przepelniona Polakami ze oni tam powinni nam kibicowac niemal przy kazdym meczu
A swoja droga,ciekawe…Kiedys emigrowaly elity,dzisiaj…hmmm…trudno powiedziec…
Przelecialem teraz wszystkie pytania by nie bylo kontrowersji i ewentualnych byków.I powiem Ci ze jestem zadowolony!
Masz powód. Jest jakość.
Dzieki!!!
troche postrzelalam
bo dzwonilo i pewna nie bylam tego Makne i spolka - wybralam zle
sporo dales z mojego podworka - czyli antypody
z lataniem wyszlo zle i drugie trener . postawilam na zlego konia
Czyli? 11?
Wspanialy wynik!
Zaskakuje mnie znajomosc Scholza-Rogozinskiego u wszystkich…
Oczywiscie ze serio!
Swietny i pouczajacy quiz!
Tak jak pisalem powyzej…Tematyka zobowiazuje!
A wpadlem na to ileś tam,miesiecy temu,przypadkiem,oglądając…3 czesc Powrotu do przyszłosci
Niezbadane są labirynty ktorymi podąża umysł