bo kto z pojedynczym nazwiskiem i do tego nie Kowalski mial szanse przebic sie przez skromna rzeczywisosc?
Tak,to sie zgadza.Ale ja skorzystam z okolicznosci aby sie ukłonić Alfredowi Szklarskiemu.Ile on przemycil wiadomosci na poboczach tych wszystkich"Tomków"?!
I to co najwazniejsze…To powodowalo ZAINTERESOWANIE.Ciekawość świata.
12/13 w tym dwa strzały.
Nie wiedziałam, czym się zasłużyli dwaj panowie we Francji.
Ja pier…Jestes genialna.
Zakladam ze nikt sie tego quizu nie spodziewal,ze ostatnie tutaj byly dość proste…
Mysle ze mozesz przyfastrygowac sobie kolor choć…Moze jeszcze przyjdzie ta jeansowa dziewczyna?
Nie tak zle: 10/13!
Mam po sasiedzku…
Nic nie koloruję
Quiz wyśmienity, niektóre pytania jakby ułożone dla mnie…znałam odpowiedzi i były proste.
Na przykład aktorka, trener, malarka, kto wygrał Dakar i zdobył Himalaje to już była wisienka na torcie
Nie mogę dalej pisać, bo zdradzę odpowiedzi
Ale co masz po sasiedzku?
Ulice jego imienia… Przeciez nie jego na zywo! Malinowskiego tez blisko…
Masz moj podziw ale tez,musze sobie przyznac ze typowalem Ciebie na tron
Wyróżniam ten quiz i chyba się ze mną zgadzacie, że jest wyjątkowy.
Ollleeee!!!
Znowu kolor…Ide jak burza,day after day
Ciesze sie i dziekuje!
BRAWO!!! BIIIIIS! znowu tresc niejasna…
Aa…Myslałem ze jakis obelisk na cmentarzu czy cuś
Do Brazylii emigrowało polskie chłopstwo, szczególnie z zaboru pruskiego, czyli z Twoich stron też.
Tak i przyznaje ze akurat brazylijska czesc kontynentu,mniej mnie zawsze interesowala.Chyba ze chodzilo o plemiona Indian.
To jest osobna historia bo podlega wplywom portugalskim.Czy dla Polakow mialo to znaczenie?Nie wiem…Cala Ameryka Pd.jest katolicka i chyba nie za wielu jest nas w Gujanach lub w Boliwii [za wysoko ]
Swoja droga,jak trudno dzisiaj cokolwiek interesujacego wydobyc na temat Gujan…
Chyba Gujańczyków?
Dziekuje.
Wczoraj na 3 piwach,wygralem 2 partie szachów z gosciem ktory obiektywnie,jest chyba lepszy ode mnie…
Normalnie…Unosze sie
Nie,chodzi mi o 3 Gujany.Angielska z Georgetown,holenderska czyli Surinam i francuską kolonie karną
I teraz nie wiem. Gujana? Gujańczyk? Czy Gujanin? Raczej to pierwsze.