QUIZZZ-O poezji czyli w hołdzie mistrzom

4 polubienia

Poezja jest oderwana od reala.

Poezja nigdy nie byla moja najmocniejsza strona, wiec wynik 10/12 uwazam za wiecej niz przyzwoity.
Cytaty oczywiscie sie o uszy obily, ale polaczyc to z autorem?

3 polubienia

Dobry wynik.
Dla niezainteresowanych,nawet bardzo.
Wiekszość tych cytatów doczekała sie wokalnych interpretacji…

2 polubienia

Wlasnie dlatego kojarze, bo z czytaniem poezji dla przyjemnosci to u mnie krucho :wink:

1 polubienie

Ja moge powiedziec tylko tyle ze bez jakiegos impulsu,skojarzenia czy interesującej interpretacji,mam te strone życia juz za sobą.
A bylem w tym kiedys bardzo mocny…Jeszcze do końca lat 80-tych :slightly_smiling_face:
I nawet zebrałaby sie mała spuścizna.Nie przepadam jednak za tym i być moze dlatego w końcu"sie rozstaliśmy" :innocent:

2 polubienia

Uff…, w wielkim znoju i trudzie, przy kilku pytaniach, ból głowy. Ale dałem radę.
Najtrudniejsze było drugie. 12|12 Prawdę mówiąc, pewny byłem 5. Reszta, to znój przypominania.

3 polubienia

Czasem dobrze jest od tego reala się oderwać.

2 polubienia

No to kolor dla Ciebie!
Nie pamietam co bylo 5 ale caly ten quiz powstal"z winy" pierwszego.Uwielbiam! :slightly_smiling_face:

3 polubienia

Poezja na ogół nie jest wcale oderwana od reala a wrecz przeciwnie.Operuje jedynie innym językiem ktory uwalnia nas od barbarzyństwa codziennosci.

2 polubienia

Nie piąte, a odpowiedź na 5 pytań znałem. Pozostałe 7, to przypominanie i intuicja. Trudny quiz, jak cholera, gdybyś dał inne fragmenty, mógłbym mieć gorszy wynik. Zajął mi pół godziny.

2 polubienia

No domyślam się.Mialem 9 pytan pewniaków ale…nagle stanąłem w miejscu i ani rusz.I w takich chwilach dostawia sie pytania łatwiejsze ze strachu aby nie przedobrzyć :innocent:

2 polubienia

Najdłużej myślałem nad drugim. Początkowo tekst mi nic nie mówił. Pokierowałem się intuicją, czyli tą według mnie, najprawdopodobniejszą wersją. Ale się ucieszyłem, że wyskoczyło na zielono… :grinning:

3 polubienia

Pozwole sobie na komentarz moze wieczorem bo nie chce podpowiadać…

1 polubienie

Rozumiem. Też wstrzymuję się od szczegółów.

A o tej babie to odpowiedziała za mnie data zawarta w pytaniu 10. Tam, już żadnych wątpliwości.

2 polubienia

Akurat sonet to mi sie kojarzy jednoznacznie… :joy:

2 polubienia

Oni wszyscy świntuszyli.

1 polubienie

Chyba jestem mało romantyczna…
Poezji nie znam wcale…
wciąż ta proza życia… :innocent:

3 polubienia

9/12
Myślałem że będzie gorzej :joy:

4 polubienia