16|16 Na bezdechu w kilka sekund. Niektórych pytań nie skończyłem czytać i już znałem odpowiedź.
Gratuluje!Ale prawde mowiąc,spodziewalem sie tego
Pierwszy quiz tego rodzaju to w wiekszosci,sprawy oczywiste i najpopularniejsze.Kontynuacja juz taka nie bedzie…
Oprócz Bim Bom i pytania z okresu przedwojennego, wszystkie pozostałe doświadczyłem na własnej skórze, a przy legendarnym Fiucie dostałem kolki ze śmiechu. Normalnie; - poectwo…
Skromne 12/16
Kojarzylam sytuacje, ale wtedy nie do konca przywiazywalam uwage do nazwiska
Troche tego bylo
Tey oglądałam w naturze, ale w skladzie dwuosobowym. A co z Pietrzakiem, pominąłes przez litość?
Fiut byl dla mnie pierwszym,powaznym wtajemniczeniem w swiat"niepoukladany"
Myslałem ze dzisiaj spadne pod gramofon gdy sobie to puscilem dla przypomnienia
Tam powyzej poprosze o kolor dla tego łowcy skalpów
Tego wlasnie pytania spodziewalem sie po @Bingoli
Ja go wlasciwie nigdy nie lubilem.Moze i byl kiedys bystry ale jego przekaz byl dla mnie zbyt hałasliwy.Dzisiaj nazwalbym to zwiastunem tego co mamy od mniej wiecej,dwóch dekad…
Kto wie…Moze najbardziej podobal mi sie w Kochaj albo rzuć?
Nie przepuściłem żadnego 60 minut na godz. wszystkie były nagrywane. To samo z kabarecikiem Olgi Lipińskiej. Studio 2, Studio Gama, Pierwsze Spotkania z balladą- młodzi Jerzy Stuhr i Majchrzak, Starszych Panów uwielbiałem od dziecka, choć początkowo nie wszystko, jako dzieciak, łapałem, ale to nadrobiło się później. Dudka oglądałem w telewizji. Notorycznie.
Był jeszcze radiowy Podwieczorek Przy Mikrofonie zajebista audycja z całą gamą gwiazd, kto teraz powie kto grał Malinowskiego i kierownika, jak nazywał się sołtys Kierdziołek? A radiowa Zgaduj - Zgadula…? A Wielokropek?
Występowała tam Hanka Bielicka i wielu innych.
Dobra, nie będę się zdradzał, bo mnie collins do kontynuacji nie dopuści…
Tam rzadzil niejaki Zenon Wiktorczyk,o ile pamietam…Ale halasu Bielickiej nie znosilem od dziecka!
Malinowski to Brusikiewicz Kazimierz…Zgaduj zgadule chyba omijalem i nic nie pamietam.Co innego Wielokropek.Kociniak i Kobuszewski to moje kiedys ulubione audycje w tv!
Soltys to J.Ofierski.Cholernie dobry,charakterystyczny aktor choc za takiego nie uchodził…Doslownie kwiczalem ze śmiechu przy jednym z ostatnich odcinkow Czterdziestolatka gdy ów,prawie Ofierskiego nie ustrzelił
Ja jestem czlowiekiem lat 70-tych i dlatego znacznie lepiej pamietam"Wlasnie leci kabarecik"czy “Spotkania z balladą”…To temat rzeka…
Do kontynuacji mógłbym Tobie kilka pytań podrzucić. Rozbujałeś mnie tem quizem. Ale mi się teraz naprzypominało…
No to podrzuć.Co stoi na przeszkodzie???
Oj Bielicka konkurencji z Hiszpankami by nie wytrzymała, drze sie to niemilosiernie. A Kobieta Pracująca?
Zycie kabaretem jest
Ale co"kobieta pracująca"?
Irena Kwiatkowska w Czterdziestolatku
No wiem ale co ona ma wspolnego z Liza Minelli? Czy chocby z Bielicką?
13/16. Dlaczego nie pamiętałem że skecz o Jasiu napisał Tym ? Albo Koszelasa? Ale dzięki za ten świetny quiz, powróciły wspomnienia o których już wcześniej napisał @birbant
Też kobiety
Co udowadnia tezę, ze nie jesteśmy tacy sami
Bo zycie leci jak zwariowane i nie ma czasem na to wszystko czasu.Ty zapomnisz to,ja zapomne o czyms innym.
Prawde mowiac co do Tyma,musialem sam sprawdzic.Kuszelasa przypominal mi bez przerwy kolega,plus minus,po 3-4 piwie,gdy w pubie zaczepial obcych i przedstawial sie jako Kuszelas,co powodowalo czasem lawine anegdotycznych wrecz,nieporozumień.To sie dzialo w latach 90-tych ale wyrylo mi sie w pamieci
“-- Fajny film wczoraj widziałem…
– Momenty były?
– No maasz…”
Kto to wypowiadał i w jakim programie?
" – Dzień dobryy pani doktór…
– A dzień dobry, z czym pan przychodzisz, młody człowieku do mnie?
– A przychodzę do pani doktór, bo mnie kolka doskwiera… "
– Proszę się nie przejmywać, usuniemy tę kolkę. A kiedyż najbardziej panu doskwiera?
– A doskwiera mnie najbardziej jak gazetę czytam, albo w telewizorze dziennik oglądam…
–Aa…, to znaczy, że ona ze śmiechu panu doskwiera…"
Zaorski-Kociniak czyli “Kulisy srebrnego ekranu”
A to drugie to klasyczny przyklad skeczu Ewy Szumańskiej.Z Janem Kaczmarkiem.No przeciez bylo o tym w quizie
Mialem w jednej z klas taką Basie.Ona tak lubila"panią doktór" ze czasem sie zapominala i tak mówila do nauczycieli
Smutne jest jednak to ze na spotkaniu klasy,3 lata temu,nic z tego nie pamietała