QUIZZZZ-Kaba[rety!],kabarety czyli "Kurtyna w górę"

2 polubienia

16|16 Na bezdechu w kilka sekund. Niektórych pytań nie skończyłem czytać i już znałem odpowiedź. :grinning:

4 polubienia

Gratuluje!Ale prawde mowiąc,spodziewalem sie tego :innocent:
Pierwszy quiz tego rodzaju to w wiekszosci,sprawy oczywiste i najpopularniejsze.Kontynuacja juz taka nie bedzie…

3 polubienia

Oprócz Bim Bom i pytania z okresu przedwojennego, wszystkie pozostałe doświadczyłem na własnej skórze, a przy legendarnym Fiucie dostałem kolki ze śmiechu. Normalnie; - poectwo:grinning:

2 polubienia

Skromne 12/16
Kojarzylam sytuacje, ale wtedy nie do konca przywiazywalam uwage do nazwiska
Troche tego bylo
Tey oglądałam w naturze, ale w skladzie dwuosobowym. A co z Pietrzakiem, pominąłes przez litość?

2 polubienia

Fiut byl dla mnie pierwszym,powaznym wtajemniczeniem w swiat"niepoukladany" :joy:
Myslałem ze dzisiaj spadne pod gramofon gdy sobie to puscilem dla przypomnienia :rofl: :rofl: :rofl:

1 polubienie

Tam powyzej poprosze o kolor dla tego łowcy skalpów :wink:
Tego wlasnie pytania spodziewalem sie po @Bingoli :innocent:
Ja go wlasciwie nigdy nie lubilem.Moze i byl kiedys bystry ale jego przekaz byl dla mnie zbyt hałasliwy.Dzisiaj nazwalbym to zwiastunem tego co mamy od mniej wiecej,dwóch dekad…
Kto wie…Moze najbardziej podobal mi sie w Kochaj albo rzuć? :grin:

2 polubienia

Nie przepuściłem żadnego 60 minut na godz. wszystkie były nagrywane. To samo z kabarecikiem Olgi Lipińskiej. Studio 2, Studio Gama, Pierwsze Spotkania z balladą- młodzi Jerzy Stuhr i Majchrzak, Starszych Panów uwielbiałem od dziecka, choć początkowo nie wszystko, jako dzieciak, łapałem, ale to nadrobiło się później. Dudka oglądałem w telewizji. Notorycznie.

Był jeszcze radiowy Podwieczorek Przy Mikrofonie zajebista audycja z całą gamą gwiazd, kto teraz powie kto grał Malinowskiego i kierownika, jak nazywał się sołtys Kierdziołek? A radiowa Zgaduj - Zgadula…? A Wielokropek?
Występowała tam Hanka Bielicka i wielu innych.

Dobra, nie będę się zdradzał, bo mnie collins do kontynuacji nie dopuści… :innocent: :sunglasses:

4 polubienia

Tam rzadzil niejaki Zenon Wiktorczyk,o ile pamietam…Ale halasu Bielickiej nie znosilem od dziecka!
Malinowski to Brusikiewicz Kazimierz…Zgaduj zgadule chyba omijalem i nic nie pamietam.Co innego Wielokropek.Kociniak i Kobuszewski to moje kiedys ulubione audycje w tv!
Soltys to J.Ofierski.Cholernie dobry,charakterystyczny aktor choc za takiego nie uchodził…Doslownie kwiczalem ze śmiechu przy jednym z ostatnich odcinkow Czterdziestolatka gdy ów,prawie Ofierskiego nie ustrzelił :joy:
Ja jestem czlowiekiem lat 70-tych i dlatego znacznie lepiej pamietam"Wlasnie leci kabarecik"czy “Spotkania z balladą”…To temat rzeka…

3 polubienia

Do kontynuacji mógłbym Tobie kilka pytań podrzucić. Rozbujałeś mnie tem quizem. Ale mi się teraz naprzypominało… :grinning:

3 polubienia

No to podrzuć.Co stoi na przeszkodzie???

Oj Bielicka konkurencji z Hiszpankami by nie wytrzymała, drze sie to niemilosiernie. A Kobieta Pracująca?
Zycie kabaretem jest

2 polubienia

Ale co"kobieta pracująca"?

Irena Kwiatkowska w Czterdziestolatku

No wiem ale co ona ma wspolnego z Liza Minelli? Czy chocby z Bielicką?

13/16. Dlaczego nie pamiętałem że skecz o Jasiu napisał Tym ? Albo Koszelasa? Ale dzięki za ten świetny quiz, powróciły wspomnienia o których już wcześniej napisał @birbant

3 polubienia

Też kobiety
Co udowadnia tezę, ze nie jesteśmy tacy sami :partying_face::innocent:

2 polubienia

Bo zycie leci jak zwariowane i nie ma czasem na to wszystko czasu.Ty zapomnisz to,ja zapomne o czyms innym.
Prawde mowiac co do Tyma,musialem sam sprawdzic.Kuszelasa przypominal mi bez przerwy kolega,plus minus,po 3-4 piwie,gdy w pubie zaczepial obcych i przedstawial sie jako Kuszelas,co powodowalo czasem lawine anegdotycznych wrecz,nieporozumień.To sie dzialo w latach 90-tych ale wyrylo mi sie w pamieci :innocent:

3 polubienia

“-- Fajny film wczoraj widziałem…
– Momenty były?
– No maasz…”

Kto to wypowiadał i w jakim programie?

" – Dzień dobryy pani doktór…
– A dzień dobry, z czym pan przychodzisz, młody człowieku do mnie?
– A przychodzę do pani doktór, bo mnie kolka doskwiera… "
– Proszę się nie przejmywać, usuniemy tę kolkę. A kiedyż najbardziej panu doskwiera?
– A doskwiera mnie najbardziej jak gazetę czytam, albo w telewizorze dziennik oglądam…
–Aa…, to znaczy, że ona ze śmiechu panu doskwiera…"

3 polubienia

Zaorski-Kociniak czyli “Kulisy srebrnego ekranu”
A to drugie to klasyczny przyklad skeczu Ewy Szumańskiej.Z Janem Kaczmarkiem.No przeciez bylo o tym w quizie :joy:
Mialem w jednej z klas taką Basie.Ona tak lubila"panią doktór" ze czasem sie zapominala i tak mówila do nauczycieli :innocent:
Smutne jest jednak to ze na spotkaniu klasy,3 lata temu,nic z tego nie pamietała :thinking:

2 polubienia