Zapomniałem zaznaczyć, że to pytanie nie do Ciebie było. ![]()
No Ty tam nic nie zaznaczyleś ![]()
Chcialabym nieśmiało zauwazyc, ze 60. bylo nadawane w czasie zajęć szkolnych. W soboty, w poniedziałki czasem cenzura zdejmowała, a u mnie w liceum to radio sie włączało, a kasta nauczycielska wpisywała w kwity lekcja wychowawcza. Liceum w stanie wojennym zostało zlikwidowane. Ale ja juz bylam absolwentka
Roztargnienie targa mną… ![]()
Instynkt zadziałał?
Chyba tak, bo to raczej pytania dla moich rodziców. Czasem wchodziłam do pokoju, kiedy oglądali te kabarety. Mama lubiła Dziewońskiego i Michnikowskiego.
16/16
Udało się, choć fakt - zdecydowaną większoość doakonale pamiętam.
Jak wracałąm ze szkoły zachodziłąm do pewnej tostowni -coś nowego na owe czasy - i tam siedziała cała godzinę słuchając lecącego w tle programu radiowego. To było albo 60 minut na godzine albo Powtórka z rozrywki… tego nie pamiętam bo obu tych programów słuchałam. Albo w sobotę z cała rodziną tez. A pana Kaczmarka miałam szczęscie podziwiac na żywo , nawet autograf miałam…
No zle to faktycznie nie jest…Ale to nie Twoja działka,jak mniemam,skoro sama mowisz o strzelaniu… ![]()
No,no…Nie znalem koleżanki od tej strony ![]()
Wielkie brawa!!!
A ze moja krew to juz tak po cichu tylko ![]()
Obywatelko moderatorko @okonek!
Czy mozliwy jest drugi kolor?Bo nie pamietam co mowi konstytucja…A byloby bardzo wskazane ![]()
Ale przyznaję - 2 czy 3 zgadywane…
Tego to juz zadne kroniki nie odnotują ![]()
Możesz osobiście wyróżnić klikając w “najlepsza odpowiedź”. Masz to pod każdym komentarzem. I ten post pójdzie do do samej góry w kolorku.
Tutaj moja nagroda dla zwyciezców.
Michal Bajor,czy sie go lubi czy nie,zdal tutaj egzamin…
“Tyle jest miast”,Mariana Hemara…Dla Zofii Terne…A okazalo sie ponadczasowe!
Szukalem wersji Mariana Opani ale nie wchodzi ![]()
Coś tam kojarzę, czasem przysiadłam się do rodziców i razem z nimi oglądałam. Długo mieliśmy jeden telewizor w domu. Najbardziej kojarzę kabaret Tey.
Jeśli chodzi o mnie fatalnie trafiłeś z nagrodą. Nie cierpię typa. ![]()
Trudno.Tak bywa…Pies sie topi,łancuch plywa ![]()
Chcialem Opanie ale to jakos nie wchodzilo…
@birbant, pierwszy raz się cieszę, że mam zły wynik, i nagroda nie dla mnie.
Mi się flaki przywracają, jak słyszę jego śpiew ![]()
O panie! Opanię, jak najbardziej… ![]()
Mam z nim osobiste zajścia. Nieprzyjemne. Ale i tak jego twórczość mnie nie porywała.