QUIZZZZ-Kaba[rety!],kabarety czyli "Kurtyna w górę"

Zapomniałem zaznaczyć, że to pytanie nie do Ciebie było. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

No Ty tam nic nie zaznaczyleś :joy:

1 polubienie

Chcialabym nieśmiało zauwazyc, ze 60. bylo nadawane w czasie zajęć szkolnych. W soboty, w poniedziałki czasem cenzura zdejmowała, a u mnie w liceum to radio sie włączało, a kasta nauczycielska wpisywała w kwity lekcja wychowawcza. Liceum w stanie wojennym zostało zlikwidowane. Ale ja juz bylam absolwentka

2 polubienia

Roztargnienie targa mną… :yum:

1 polubienie

Więcej strzałów, niż wiedzy.

4 polubienia

Instynkt zadziałał?

1 polubienie

Chyba tak, bo to raczej pytania dla moich rodziców. Czasem wchodziłam do pokoju, kiedy oglądali te kabarety. Mama lubiła Dziewońskiego i Michnikowskiego.

4 polubienia

16/16
Udało się, choć fakt - zdecydowaną większoość doakonale pamiętam.
Jak wracałąm ze szkoły zachodziłąm do pewnej tostowni -coś nowego na owe czasy - i tam siedziała cała godzinę słuchając lecącego w tle programu radiowego. To było albo 60 minut na godzine albo Powtórka z rozrywki… tego nie pamiętam bo obu tych programów słuchałam. Albo w sobotę z cała rodziną tez. A pana Kaczmarka miałam szczęscie podziwiac na żywo , nawet autograf miałam…

4 polubienia

No zle to faktycznie nie jest…Ale to nie Twoja działka,jak mniemam,skoro sama mowisz o strzelaniu… :innocent:

3 polubienia

No,no…Nie znalem koleżanki od tej strony :innocent:
Wielkie brawa!!!
A ze moja krew to juz tak po cichu tylko :wink:
Obywatelko moderatorko @okonek!
Czy mozliwy jest drugi kolor?Bo nie pamietam co mowi konstytucja…A byloby bardzo wskazane :wink:

4 polubienia

Ale przyznaję - 2 czy 3 zgadywane…

3 polubienia

Tego to juz zadne kroniki nie odnotują :innocent:

1 polubienie

Możesz osobiście wyróżnić klikając w “najlepsza odpowiedź”. Masz to pod każdym komentarzem. I ten post pójdzie do do samej góry w kolorku.

2 polubienia

Tutaj moja nagroda dla zwyciezców.
Michal Bajor,czy sie go lubi czy nie,zdal tutaj egzamin…
“Tyle jest miast”,Mariana Hemara…Dla Zofii Terne…A okazalo sie ponadczasowe!
Szukalem wersji Mariana Opani ale nie wchodzi :roll_eyes:

3 polubienia

Coś tam kojarzę, czasem przysiadłam się do rodziców i razem z nimi oglądałam. Długo mieliśmy jeden telewizor w domu. Najbardziej kojarzę kabaret Tey.

1 polubienie

Jeśli chodzi o mnie fatalnie trafiłeś z nagrodą. Nie cierpię typa. :sunglasses:

2 polubienia

Trudno.Tak bywa…Pies sie topi,łancuch plywa :wink:
Chcialem Opanie ale to jakos nie wchodzilo…

2 polubienia

@birbant, pierwszy raz się cieszę, że mam zły wynik, i nagroda nie dla mnie.
Mi się flaki przywracają, jak słyszę jego śpiew :stuck_out_tongue:

2 polubienia

O panie! Opanię, jak najbardziej… :grinning:

1 polubienie

Mam z nim osobiste zajścia. Nieprzyjemne. Ale i tak jego twórczość mnie nie porywała.

2 polubienia